5 знака, които отличават скъпите от евтините дрехи

Мода Тенденции и стил

5 знака, които отличават скъпите от евтините дрехи

 

Добрите дрехи не е нужно да са безбожно скъпи, но от друга страна прекалено ниската цена почти винаги е знак за лошо качество. Ще ви кажем точно какви знаци трябва да търсите, за да можете да разпознавате качествената дреха.

Материал

Първото и най -важно нещо, което трябва да се отбележи, е материалът на продукта. Винаги скъпите дрехи са  от висококачествена материя… Суровината, от която е изработена тъканта, е от голямо значение при последващото производство. Тъканите са синтетични, полусинтетични и естествени. Последните трябва да бъдат предпочитани поради редица причини: те са приятни за тялото, изглеждат страхотно и като правило са дълготрайни.

Естествените тъкани или полусинтетичните, например вискоза, също са добри. Много производители създават дрехи със смесен състав – полиестер + вълна и т.н. Такива дрехи ще бъдат добри за носене и ще издържат дълго време, но видът на синтетиката е напълно различен от този на естествените тъкани.

Съвет: отдайте предпочитание на естествени материали като памук, трикотаж, вълна, лен.

2

Кройка

Вторият ясен знак за качествен продукт е неговата кройка. Добрите неща са направени така, че да паснат идеално. Правилно скроената дреха подчертава предимствата и скрива недостатъците на фигурата. Затова първоначално се създават шаблони и модели, така че прилягането да е безупречно, а това е многоетапен процес на работата на професионалистите.

Съвет: Обърнете внимание как нещата стоят върху човек, а не върху манекена. Всичко трябва да има своето място, нищо не трябва да „стърчи“ и да се набира – нито раменете, нито гърдите, нито кръста, нито гърба.

Шевове

Добре изработените шевове са следващият важен момент. Съществува мнение, че „лицето“ на продукта е неговата вътрешна страна и в това има известна истина. Луксозните предмети винаги са изработени с високо качество: шевовете или са скрити, или прибрани и подгънати…

Съвет: уверете се, че шевовете са добре завършени с качествени конци. Не трябва да има неравни ръбове или незавършени линии.

Фитинги

Висококачествените фитинги са характеристика на скъпите продукти. Както се казва, дяволът е в детайлите, затова е много важно да обърнете внимание на „малките неща“: конци, копчета, ципове, нитове и други характеристики на продукта.

В скъпите дрехи обковът не се отлепя и не се спуква, а циповете са изработени от неръждаем метал, така че те се плъзгат леко и дори имат характерен блясък.

Съвет: имайте предвид, че висококачествените фитинги могат да издържат на много пранета, запазвайки първоначалния си вид и това е много важно.

Подплата

Споменахме шевовете по -горе, но вътрешността на дрехата също е много важен компонент, така че трябва да се направи добре. Когато купувате дрехи, обърнете внимание на хастара, защото именно тя ще се придържа към тялото и ще държи продукта като корсет, като негова основа. Красивата подплата е сърцето на дрехата… Тя трябва да е добре прилягаща и здрава. В допълнение, висококачествената подплата не се износва с течение на времето и изглежда прилично.

Бродерия

Друг допълнителен елемент, на който трябва да обърнете внимание, е бродерията. Бродерията не присъства на всеки артикул, но ако я има, тогава не трябва да се съмнявате в качеството му… Персонализирането на марката, както и отделния модел, се случва само при скъпите неща. Говорим за ръчна изработка, а не за машинна бродерия.

Такива неща най -често излизат в лимитирани партиди, но все пак си струва да отделите малко време за изучаване на качеството на модела.

0 Споделено
Tagged , , , , ,
на горе
Copy link
Powered by Social Snap