4 причини защо щастието ви не трябва да зависи от връзката
Любов и партньорство

4 причини защо щастието ви не трябва да зависи от връзката

Всеки ден сте бомбардирани с клишета и непоискани житейски съвети за щастието ви и от какво зависи то. В социалните мрежи е пълно с уж мотивиращи цитати като „“Не можеш да обичаш някой друг, докато не обикнеш себе си“. Не връзката обаче трябва да е това, което ви прави пълноценни и от което зависи щастието ви. Истинското удовлетворение се случва вътрешно, така че няма нужда да намирате любов, за да сте добре.

infomax-logo-50-15-HW Лолита, любимата на Григор Димитров, стана готвачка

infomax-logo-50-15-HW Царската внучка Мафалда – българската перла в испанската корона

Ето и няколко причини, поради които щастието ви не трябва да зависи от връзката:

Връзките няма да променят отношението ви към себе си

Понякога искаме да имаме връзки, за да сме щастливи. По този начин се надяваме да поправим несигурността си, като получим потвърждение от някой друг. Въпреки това мисленето, че сте обичани, дава измамно чувство за пълноценност. Това е приказка, стара като времето, клишето на всички клишета.

Дори и да срещнете прекрасен човек, той няма как да повлияе на щастието ви, ако не промените отношението към себе си. Няма да се почувствате по-хубави или по-успешни в кариерата си, защото имате значим човек. Ниската самооценка не изчезва само защото сте променили статуса на връзката си в социалните мрежи.

щастието ви

Зависимостта на щастието ви от това дали имате партньор може да доведе до токсична връзка

Не ни разбирайте погрешно. Заслужавате някого, който да донесе щастието ви целенасочено и последователно. Съвсем различно е да сте в хармония, когато сте с партньора си, и да зависите от него, за да се чувствате по този начин. В представата за щастлива връзка е да споделяте любов, докато да зависите от връзката си за щастие означава да изисквате любов.

Няма някой, който да може да ви даде всичко, за да бъдете щастливи. Вместо това очакването да го направи може да доведе най-различни прояви на токсичните връзки, а никой не иска това. Любовта трябва да носи щастието ви, но психичното ви здраве не бива да е свързано с нея по никакъв начин.

щастието ви

По-вероятно е да се развивате и израствате като личност, ако сте необвързани

Според проучване хората без връзки е по-вероятно да израстват като личности от останалите. Те са по-самостоятелни и затова не се фокусират върху някой друг, а върху самите себе си. Познавате ли онзи приятел, който е отишъл да учи право или е обиколил Европа с раница на гръб след болезнена раздяла? Това може да е не само защото се опитва да избяга по този начин, а защото не се налага да мислите за друг човек, за да осъзнаете какво искате.

Разбира се, все още можете да се развивате като личност, независимо дали имате човек до себе си и към какво се стремите. За сведение връзката също не е задължително да пречи на личностното развитие и щастието ви в това отношение. Всъщност правилната връзка е само нещо, което би ви стимулирало да се развивате. В случай обаче, че нямате такава, може да обърнете малко внимание и на себе си, особено ако не сте го правили досега. Фокусирайте се върху кариерата, здравето и живота си, преди в живота ви да се появи някой друг.

щастието ви

Връзките не запълват празноти

Понякога жадуваме за връзки, защото по този начин искаме да запълним определени празноти или да излезем от труден етап от живота си. Ако се срещате с някого, защото сте самотни, връзката ви няма да повлияе добре на щастието ви. Дори може да има обратен ефект. Няма как да избягате от проблемите, ако просто се опитвате да мислите за нещо друго. Освен това връзката не е начин за справянето с трудностите, които сте имали в миналото си. Намирането на подходящия човек за вас не трябва да ви е самоцел и да очаквате той да оправи живота ви, той просто може да го направи по-добър, отколкото е бил преди.

Вижте още:

Мъжките гафове, които отблъскват жените

Четирите зодии, които не толерират лъжи

Колко зла е всяка зодия – класация от 1 до 12

Четири неща, които да направиш, ако той предпочете друга жена пред теб

Шестте най-токсични зодии

Скука в леглото – пет начина да разгорещите нещата

Шест прости трика, с които ще го подлудите в леглото

Мъжете говорят – какво прави жените добри в леглото

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Оценете тази статия
Tagged ,
на горе