4 женски илюзии, които пречат на щастливата връзка
Любов и партньорство

4 женски илюзии, които пречат на щастливата връзка

Понякога жената, изграждайки любовни отношения, е напълно погълната от някакъв свой илюзорен свят. Нейните фантазии и розовите очила, които гордо си е „сложила“ не й позволяват да се изправи пред истината и да види отстрани дали наистина всичко е наред във връзката й.

Според психолозите, съществуват определени критерии, с които доста точно може да разберете кои са илюзиите, от които трябва да се отървете.

Промяна

Жените често очакват от мъжете да се променят, но това се случва само в любовните романи. Всъщност никаква любов и никакво търпение нямат силата да променят напълно мъжкия характер, който се формира най-вече от образованието и социалния кръг. Несъмнено, някои господа са готови да работят върху лошите си страни, за да не рискуват връзката си, но драстични промени са малко очаквани.

Какво е решението?

Необходимо е трезво да оцените връзката си и характера на любимия, неговите навици и черти, като се замислите сериозни дали ви е възможно да се живее с тях в бъдеще. Имате ли достатъчно сили, търпение и женска мъдрост, за да обикаляте „острите му ъгли“ цял живот? Заредени ли сте с достатъчно смирение, за да приемете любимия такъв, какъвто е? И ако отговорът е категорично не, тогава защо да се насилвате? Защо просто не потърсите онзи мъж, с когото искате да прекарате остатъка от през живота.

Разбиране

Не е известно защо, но жените сякаш са решили, че мъжете трябва да ги разбират без думи, да усещат какво се случва вътре в тях и да отгатват всичките им желания. Това не се случва и въобще не си въобразявайте, че с течение на времето любимият човек ще се научи да прави това.

Какво е решението?

Ако искате да получите нещо от един мъж, той трябва да знае какво, и то да му го кажете директно, тъй като и мъжете, за жалост, не схващат много-много от намеци.

Време

И тази женска илюзия не помни началото си, но дамите вярват, че една двойка трябва да прекарва цялото си свободно време заедно, тъй като само тогава може да се получи истински хармонична връзка. Това е абсурдно и именно тази илюзия е довела до разпадането на много връзки.

Какво е решението?

Всеки човек трябва да разполага с лично пространство, да комуникира с други хора свободно, да си определи време за релакс и „събиране“ на мислите си. Ако връзката го задушава, той просто няма да издържи на тази задушаваща любов и ще избяга. Не е необходимо да сте неразделни, за да се обичате.

Тайни

Още една отколешна женска илюзия е, че двойката не трябва да има тайни помежду си, но реалността е съвсем различна.

Какво е решението?

Мъжете не обичат, когато жените разкриват всичките си тайни, защото им се ще жената да остане донякъде загадка, в противен случай бързо губят интерес. А жените от своя страна не трябва да се бъркат в мъжките тайни, защото наистина не е необходимо да знаете абсолютно всичко за вашия мъж. Освен, ако той самият не реши да ви го каже.

Ако искате да сте щастливи заедно, трябва да живеете според реалността, а не според илюзиите си. Само тогава връзката наистина ще се развие и просперира!

Tagged , ,
на горе