3 причини защо не харесваме бившите на партньора си
Любов и партньорство

3 причини защо не харесваме бившите на партньора си

Няма как да не започваме нова връзка и по подразбиране да не харесваме бившия партньор на нашия любим. То е заложено, защото има нотка на ревност във всеки един от нас към онези хора, които са поддържали някаква любовна връзка със сегашната ни половинка.

Защо понякога веднага презираме другите хора, без да ги познаваме? Не по начина „имам интуитивно усещане, че този човек е лош“, а по начина „просто не го харесвам и не знам защо“. Замисляли ли сте се някога за това?

Това е естествен инстинкт, който всички имаме и с който повечето от нас не си правят труда да се справят. Просто се приема факта, че не харесваме някого без никаква причина. Още преди да се появи някаква причина да не харесваме бившите на своя партньор – дори тези, които никога не сте срещали. Те може да са най-приятните хора на планетата, но познайте какво? Вие ги мразите. Точно така. И със сигурност много хора са в това положение.

В световен мащаб има много примери за това как сегашният партньор и бившите просто се ненавиждат. Хубаво е да говорим защо е толкова обичайно и естествено автоматично да не харесваме бившите на нашите половинки. И при пълната липса на аргументи защо, това прави ли ни лоши хора? Грешни ли сме за това? Ирационално ли е? Или не можем да си помогнем и досадата от тяхното съществуване е нещо, с което трябва да живеем? Въпроси има много.

infomax-logo-50-15-HW Лолита, любимата на Григор Димитров, стана готвачка

infomax-logo-50-15-HW Царската внучка Мафалда – българската перла в испанската корона

Ето и някои от причините защо не харесваме бившите на партньора си, дори да не са ни дали причина за това:

Несигурност

Ако сте несигурен човек, може да сте по-склонни да идеализирате бившия партньор на гаджето си. За вас той може да бъде някой, който е толкова страхотен, привлекателен и съвършен. Веднага ще опитате да се сравнявате по начин, който ви кара да се чувствате по-малко или недостатъчно добри.

Възможно е да се чувствате застрашени от нея и да започнете да се питате защо партньорът ви е избрал вас и дали ви обича. Именно несигурността е причина да не харесваме бившата на човека до нас, защото може да мислим, че тя ще ни открадне половинката. Това не е невъзможно, особено ако и другият човек все още изпитва стари чувства. Бъдете обаче по-уверени в себе си, за да върви връзката ви гладко в правилната посока.

не харесваме

Конкуренция

За да се почувствате достойни или равни на образа, който сте си създали за бившия партньор на половинката ви, може да се държите по начин или да правите неща, които доказват вашето превъзходство или достойнство. Възможно е тези действия да не отговарят на вашата същност и да изпитвате неприязън към бившия партньор за това, че е предизвикал необходимостта от такива действия.

По същество позволявате на тази жена да заема много място в главата ви и във връзката ви и това ще продължи да засилва неприязънта. В такъв случай само вие може да саботирате собствения си живот, защото много пъти тези отношение, защото мислите неща, които са противоположни на реалността.

не харесваме

Ревност

Какво прави или не прави партньорът ви, за да ви накара да се чувствате сигурни във връзката си? Ако не сте в сигурна връзка, сте много по-уязвими към чувства на недоверие и ревност. Затова и сме склонни да не харесваме бившата на половинката ни. Ако партньорът ви не ви помага да се чувствате сигурни във връзката, може да проектирате чувства на ревност към бившия, вместо да проучите действията на партньора си или това, което неговите действия предизвикват у вас.

Липсата на сигурност също ще доведе до недоверие и то това да не харесваме бившата на човека до нас. Вместо да прехвърляте това върху бившия партньор на гаджето си, е важно да погледнете честно на собствената си динамика на връзката. Ревността може да убие една връзка. Затова се опитайте да я контролирате и ако имате някакви терзания, просто поговорете с любимия си. Понякога всичко е само в ума ви.

не харесваме

Вижте още:

Мъжките гафове, които отблъскват жените

Четирите зодии, които не толерират лъжи

Колко зла е всяка зодия – класация от 1 до 12

Четири неща, които да направиш, ако той предпочете друга жена пред теб

Шестте най-токсични зодии

Скука в леглото – пет начина да разгорещите нещата

Шест прости трика, с които ще го подлудите в леглото

Мъжете говорят – какво прави жените добри в леглото

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Оценете тази статия
Tagged ,
на горе