10 начина да покажете уважение към съпруга си

10 начина да покажете уважение към съпруга си
Любов и партньорство

10 начина да покажете уважение към съпруга си

Семейният живот може да бъде щастлив, ако всичко се развива в хармония и разбирателство. Никога няма да можете докрай да избегнете споровете и разминаванията по някакви теми за съвместния ви живот, но с правилна комуникация сте в състояние да преодолеете подобни неразбирателства. В някои семейства все още витае разбирането, че жената трябва да бъде домакинята и да поема всички задължения, които и в миналото са били нейна грижа и да няма думата за важните решения. В модерния свят обаче това не е точно така. Нужно е съпругът ви да ви уважава и да приеме, че и вие можете да бъдете равноправен член на семейството.За да постигнете това обаче, вие също трябва да покажете същото. Ето някои съвети:

Не го прекъсвайте, когато говори. Един от начините да покажете уважение към съпруга си е като му позволите да говори, без да бъде прекъсван. Точно, както бихте се почувствали раздразнени, когато някой не ви дава да се доизкажете, и съпругът ви се чувства по същия начин. Затова нека той първо завърши това, което казва, преди да отговорите. Това ще направи и комуникацията ви по-добра, и можете да решите възникналия проблем заедно без напрежение.

Обръщайте му внимание винаги, когато говори с вас. Освен че общувате с него, докато говорите, съпругът ви ще се чувства уважаван, ако му обръщате цялото си внимание, когато комуникирате. Затова дръжте телефона си далеч, изключете телевизора или обърнете гръб на компютъра, докато разговаряте.

Избягвайте да го критикувате агресивно. Съпругът ви е само човек, така че със сигурност има своите недостатъци. Въпреки това, вместо да го критикувате директно в лицето, когато сте разочаровани от него, говорете с него спокойно. Посочете грешките му, без да го обиждате. Говорете спокойно за тревогата си, уведомете го за последиците от грешните му ходове и опитайте да предложите как да подобри решенията си.

Не го сравнявайте с други. Сравняването с другите е не само неуважително, но и обидно. Затова избягвайте да сравнявате съпруга си с други мъже. Трябва да приемете, че той е различен от тях и той има своите силни страни, ако искате и той да се отнася с вас по същия начин. За един мъж е въпрос на его да бъде сравняван с някой друг и това може да доведе до ревност и сериозни скандали, ако постъпите така.

Говорете положително за него пред децата ви. Като родител ваша отговорност е да обучите децата си да бъдат добри хора. Една от чертите, които трябва да им внушите, е уважението към другите, особено към техните родители. Така че, колкото и несъвършен да е баща им, научете ги да го уважават. Можете да започнете да правите това, като го похвалите пред децата. Няма да ви е приятно, ако той ви критикува пред тях, нали?

Хвалете го пред другите хора. Друг знак, че уважавате съпруга си, е като показвате неговия морал около другите хора. Не го смущавайте пред другите, като разкривате лошите му черти. Вместо това го ценете пред тях. Изтъкнете добра негова постъпка, която е помогнала на семейството или на негов близък и не показвайте, че той допуска грешки във всяко едно начинание, с което се заеме.

Не му крещете. Чувствате се засрамена, когато той ви вика, нали? Е, и той чувства същото. Поради тази причина избягвайте да му крещите, колкото и да му се сърдите, особено ако наоколо има хора. Това отново може да го нарани допълнително и да го изложи. Ако искате да преминете по-леко през проблема, не правете това.

Избягвайте да се заяждате с него. Съпругите често имат навика да се заяждат. Въпреки че това не е вярно за всяка една жена, много съпрузи се оплакват, че жени, които правят това. Ако искате съпругът ви да ви уважава, спрете първо да се заяждате. Трудно бихте спечелили някакъв позитив от това.

Не показвайте агресия пред децата. Недоразуменията са нормални между съпрузите и съпругите. Не е здравословно обаче да се държите агресивно пред децата си. Освен отрицателното му въздействие върху децата ви, за вас и съпруга ви ще бъде по-трудно да се уважавате един друг след подобна проява. Насилието не е вариант да решите нито един проблем във връзката ви. Освен това ще оставите трайна следа у децата си, което ще им повлияе в общуването както с вас, така и с другите около тях.

Отнасяйте се внимателно с вещите му. Ако искате съпругът ви да цени вашите неща, трябва да се отнасяте към неговите по същия начин. Внимавайте да не съсипете, счупите, изгубите или да повредите някой от предметите му. Повечето мъже държат много на вещите си и за тях ще бъде много неприятно, ако трябва да се разделят с някоя от тях, защото сте му ги счупили.

0 Споделено
Tagged , , , , , , ,
на горе
Copy link
Powered by Social Snap