10 лесни начина да изградим полезни навици - Щастливите жени - HappyWoman.bg

10 лесни начина да изградим полезни навици

Полезно Психология Разни

10 лесни начина да изградим полезни навици

Кои са лесните начини да се приучим на полезни навици?

Всеки нов месец и всеки нов понеделник си обещаваме, че ще започнем отначало.

Ще започнем здравословна диета, ще бягаме в парка, ще бъдем по-подредени. Често, не можем да издържим дълго и скоро се отказваме като отново се връщаме към старите си навици.

Защо става така?

Нашите изградени привички са в основата на това. Свикнали сме да живеем по определен начин и това ни носи своите последици. Ако обичаме по-често да се храним навън с fast food, то този навик ще бъде причина да качим някой килограм повече.

Навиците ни могат да бъдат както добри, така и лоши.

Затова е много важно да отделите време и да си изградите полезни за вас навици.

Хубавата новина е, че във всеки момент от живота си, може отново да започнете да градите нови навици.

Ето кои са 10 лесни начини за изграждане на полезни навици:

 

  1. Започнете с малки цели

Поставете си малки цели, които ви водят към по-голямата цел. Направете си и подцели.

Ако искате да се храните здравословно, започнете да си хапвате по една салата на ден и след седмица ще включите в менюто си и здравословен кейк, който сте приготвили в къщи. Така постепенно ще си създадете навика да избирате здравословна храна за вас.

  1. Дайте си срок от 30 дни за новия навик

Опитайте да повтаряте и затвърждавате навика в тези 30 дни. Представете си, че всичко е една игра. Кажете си: защо да не опитам да не ям сладко? Когато сте си обещали да спазите кратък срок, вие се чувствате психологически по-спокойни. След тези 30 дни, може да си дадете по-дълъг срок.

  1. Наблюдавайте какво правите

В тези 30 дни наблюдавайте дали спазвате своето обещание. Ако сте обещали да не ядете сладко, то спазвайте правилото всеки ден. Ако вашата цел е да намалите теглото си, то не се изкушавайте да ядете нищо сладко.

  1. Не избирайте цели, които мразите

Избирайте да създадете полезен навик, който е много близо до вашия стил на живот и който вие няма да намаразите. Ако не обичате да ставате рано, то трудно ще си изработите нов навик и да станете ранобуден.

  1. Кажете публично на всички за целите си

Ако говорите за целите си с всички около вас, няма да може да избягате и да се върнете към стария си вреден навик. Ако кажете на всички приятели, че вече не ядете шоколад, че спазвате диета, ще получите одобрението им и постепенно те ще започнат да ви свързват с вашия нов полезен навик.

  1. Измислете начин за напомняне

Ако си сложите специално приложение на телефона, което да ви напомня да правите нещо, това напомняне ще ви помогне да включите новия навик по-бързо в живота си.

  1. Замествайте вредни навици с полезни

Винаги замествайте лошия навик със същия по сила полезен навик. Ако искате да не ядете повече шоколад, заместете го с парченца плод или ядки. Така ще ви бъде по-лесно да спазите обещанието си и ще замените вредния навик с полезен, който ще подобри живота ви.

  1. Измислете нов ритуал и се наслаждавайте

Най- лесният начин да приемете новия навик е като се радвате и наслаждавате на ритуала около него. Използвайте аромати, цветя, музика, за да създадете армосфера, която да затвърди новиия навик и да ви напомня за него.

  1. Награждавайте се

Наградата ще помогне да изградите положителна емоционална връзка с новите привички.

Може да хапнете 2 парченца шоколад, ако сте бягали сутрин. Купете си нова постелка за йога, което да ви радва и мотивира да не спирате и да продължавате.

  1. Придържайте се към новосъздадените навици

След като сте избрали желаните навици, се уверете че ще се придържате към тях, така че те да се превърнат в център на начина ви на живот.

След като сте практикували ежедневно, всяка седмица, всеки месец вашите навици, те вече дълбоко са се вкоренили във вас.

Това, което за вас са били малки цели, с течение на времето ще се превърнат в огромна, осезаема промяна във вашия живот.

10 популярни песни, които лекуват

Бъдете като магнит за мъжете с увереност и положителни вибрации

Открийте осемте вида любов и разберете как се чувствате наистина

0 Shares
Tagged , , , ,
на горе
Happy Woman Бюлетин
Вашият хороскоп, най новото от Happy Woman и актуални статии всяка седмица