Ябълков оцет печели популярност поради предимствата си в отслабването. Ако искате да опитате мощния му ефект, тук ще ви представим 5 лесни начина, с които да включите ябълков оцет в диетата за отслабване.
Консумацията на ябълков оцет може да помогне при управлението на теглото. Кратко проучване от 2018 г. доказва как той помага за намаляване на теглото. Какво показва проучването?
Някои участници намалили ежедневната си диета с 250 калории в продължение на 12 седмици, а други участниците са добавили консумация на 300 мл ябълков оцет дневно.
Хората, които са консумирали ябълков оцет, са намалили значително следното:
Телесно тегло
Индекс на телесна маса
Измервания на бедрата
Висцерална мазнина
Апетит
Защо трябва да изплакнете косата си с ябълков оцет
7 здравословни десерта за отслабване +рецепта
Средиземноморската диета пази сърцето от болести
Ето 5 начина да използвате ябълков оцет за отслабване:
Може да използвате оцета като част от вашия хранителен режим и да го включите по специален начин.
Салатен дресинг
Сменете традиционните, висококалорични дресинги със здравословна алтернатива от смес на ябълков оцет, зехтин, лимонов сок и билки. Този вкусен дресинг добавя аромат на салатите, като ви пази от излишни калории.
Напитки
Започнете деня си със смес за стимулиране на метаболизма, като разтворите ябълков оцет във вода или билков чай. Консумирайте преди хранене, което помага за подтискане на апетита и регулиране нивата на кръвната захар.
Добавка към супи
Подсилете вкуса и аромата на супите и ястията като добавите ябълков оцет. Неговата кисела нотка може да предизвика чувство на ситост и да задържи това усещане за дълго време.
Мариноване на зеленчуци
Използвайте оцета като съставка в приготвяне на туршия от зеленчуци като кисели краставички, моркови, чушки, зеле, лук. Може да добавите билки и подправки като синап, канела, черен пипер, карамфил. Туршиите от зеленчуци са питателна храна, която е нискокалорична и богата на фибри и помагат в отслабването.
Марината за месо
Включете оцета в мариноването на пилешко месо, тофу, други меса и зеленчуци. Високата киселинност омекотява протеините, добавя много аромат и прави храносмилането по-лесно.
Ето важни свойства и ползи на ябълков оцет:
Характеристики
Ябълковият оцет е вид оцет, приготвен от нарязани ферментирали ябълки, мая и захар. Използва се в храните като дресинги за салати, кисели краставички и маринати.
В народната медицина хората го използват като домашен лек за много оплаквания. Изследвания показват, че ябълковият оцет има реални ползи за здравето, като намаляване на нивата на кръвната захар и подпомага загубата на тегло. Той е безвереден, ако се използва по правилния начин.
Популярна доза за прием на ябълков оцет е 1-2 супени лъжици, смесени с вода, които се приемат преди или след хранене.
Ползи при лечение
Ябълковият оцет е домашен лек, който помага при много проблеми:
Отслабване
Предотвратяване на диабет
Облекчаване на киселини
Понижаване на холестерола
Намаляване на разширените вени
Избелване на зъбите
Намаляване на пърхота
Лекуване на акнето
Ябълковият оцет е невероятен продукт, известен със своя антигликемичен ефект и други предимства. През повечето време хората го пият с вода, за да се насладят на ползите от него.
Изследванията показват, че пиенето на ябълков оцет помага за управление на теглото, диабета и здравето на сърцето. Междувременно нанасянето му върху кожата може да помогне за намаляване на появата на разширени вени.
Някои видове оцет могат да бъдат добър източник на антиоксиданти. Колкото по-тъмен е оцетът, толкова повече антиоксиданти има в него.
Какви са рисковете от ябълковия оцет?
Тъй като ябълков оцет има високо съдържание на киселина, може да раздразни стомаха, ако го пиете направо или пиете твърде много от него. Неразреденият оцет може също да разруши зъбния емайл. За да избегнете тези проблеми, винаги смесвайте ябълковия оцет с вода и го пийте през сламка, за да защитите зъбите си.
Тази статия е само информативна и ако започвате консумацията на ябълков оцет за лечение, първо се консултирайте с лекар.