Тайните на мъжа и жената: Трябва ли да сте напълно искрени партньора

трябва ли да сте напълно искрени партньора
Любов и партньорство

Тайните на мъжа и жената: Трябва ли да сте напълно искрени партньора

Любовта на мъжа и жената може да се сравни с обединението на два свята. Всеки от тях има собствен жизнен опит, своите истории, приятели и, разбира се, тайни зад гърба си.

Но дали е необходимо при първа възможност да извадите „скелетите“ от гардероба, е друг въпрос. От една страна, неразкритата тайна може да доведе до влошаване на отношенията, точно както наличието на голям брой тайни, с течение на времето със сигурност ще посее семето на недоверие между близките.

Тайнствен непознат или мистериозен принц

Тези фантастични образи винаги са се считали за истински магнит за противоположния пол. Това означава, че на първата среща в никакъв случай не трябва да „слагате всички карти на масата“.

Вашият партньор трябва да искат да ви опознае, да очаква с нетърпение момента на четене на следващата „незабравима глава“. В същото време, избягвайки някои съвсем обичайни въпроси от рода на: „Откъде си? Къде учиш? Какво работиш? ”, би могло да се възприеме като странност в поведението и абсолютна липса на интерес за по-нататъшна комуникация. Така че, спазвайте мярката и не прекалявайте с мистериите.

Кога и как да разкрием тайните си на партньора?

На етапа на изграждане на доверие, тайните трябва да бъдат разкрити. Това трябва да става постепенно, в спокойна, интимна обстановка. В същото време няма нужда да криете всички „скелети“ от партньора. Ако темата на разговора предразполага, кажете на любимия човек някоя тайна. Дори информацията да е неприятна за партньора ви, обяснете, че имате искрено желание да сте винаги честни един с друг. Прегърнете партньора и му кажете колко много го обичате. Говорете за чувствата си към тези събития или поискайте прегръдка, ако думите са болезнени за вас. Със сигурност ще намерите желаната подкрепа и разбиране един в друг.

Кои тайни трябва да пазите ревниво и да не разкривате на любимия/та?

Експертите по връзките съветват да запазите в тайна подробностите от миналите си връзки. Разбира се, няма нужда да опровергавате, че та са факт, но е по-добре да не обсъждате подробностите за връзката с настоящия партньор.

Важно е да добавим още, че дългосрочните отношения на доверие не приемат думата „тайна“ в класическия смисъл. Ако партньорът ви започне да ви разпитва за бившия, не е нужно да мълчите. Можете да се позовете на факта, че тези спомени са неприятни за вас, но ако все пак отсрещната страна настоява, отворете сърцето си.

След това със сигурност ще почувствате особена лекота и спокойствие.

Tagged , , , , ,
на горе