Психологът Марк Бартън: Признаците на безнадеждната връзка

признаци на безнадеждната връзка
Любов и партньорство

Психологът Марк Бартън: Признаците на безнадеждната връзка

Връзката между мъж и жена е много страстна в началото, но след известно време започвате да задавате въпроса: „Какво ще се случи оттук-насетне?“ Разбира се, съществува една категория жени, за които връзките не означават нищо. Но повечето от дамите разглеждат връзките като стъпка за създаване на семейство.

За какво трябва да следите, когато изграждате връзка?

Много жени се страхуват да задават въпроси, които могат да изплашат мъжа. Но по тази логика би следвало и да се страхувате да свалите бельото си, да се впуснете в интимност. Така че, първо, научете се да говорите с мъжа. Обяснете му директно как се чувствате.

Как да определите дали мъжът е готов за връзка?

Минава известно време, откакто сте заедно и вие задавате въпроса на мъжа: „Какво следва сега?“ В отговор, чувате причините, които ви пречат да създадете силно семейство. Той не споменава изобщо, че ще се кани да предприемете действия за създаване на семейство. Това е сигнал, че сте във връзка с мъж, който все още не е решил дали иска да остане сам или да се обвърже сериозно.

Мъж, който все крои планове

Има и друг момент, когато мъжът е много красноречив и щедър на обещания и надежди. Непрекъснато прави планове. Важно е, обаче, да се обърне внимание на това, което той прави, за да потвърди думите си с действия. Всяко изказване и всеки план изискват действие, ако той не прави нищо по въпроса и се „храните“ само с надежди, сложете край на това, в противен случай ще бъде трудно да излезете от една много болезнена връзка на по-късен етап.

Задайте си въпроса: „По-добър ли е или по-лош животът ми?“

Помислете за всичко, от външния вид до емоционалното състояние и самочувствието. Обърнете внимание на това как се развивате вие самата във връзката. Това е важно, защото много жени не обръщат внимание на това, че в даден момент започват да деградират като личности.

Реалните действия на мъжа

Следващият важен момент са реалните действия на мъжа. Много жени мислят повече, отколкото чувстват. Когато мисли, жената се опитва да намери оправдания за мъжката безотговорност. Помислете, дали действията на вашия мъж ви нараняват? Ако сте с някой, който ви кара да страдате, направете си правилните изводи и стигнете до правилните решения.

Покана за съвместно съжителство

Продължаваме с темата за приканването към съжителство. Естествено, за повечето жени поканата за съжителство е голямо щастие. Но това е най-безумното решение, защото на практика вие се съгласявате да бъдете в неизвестност за бъдещето и да чакате. Мъжете в съжителство не узряват добре за брак, те не разбират какво толкова ще се промени, ако се ожените. Затова не се съгласявайте по никакъв начин, такава връзка може да продължи много дълго и да не доведе до никакъв резултат.

Опит връзката да бъде спасена на всяка цена

Следващата точка за размисъл е, когато се опитвате да спасите връзката на всяка цена. Вие сте във връзка, при която недостойното поведение на мъжа ви обижда и ви кара да потъпквате ценностите си, наранява самочувствието ви. И все пак вие следвате сляпо мъжа, надявайки се, че той ще се успокои и промени. Мъжът ви едва ли ще се промени. Веднага щом ви мине на ум разочароващата истина, че единствено вие работите по подобряване на вашите взаимоотношения, това също е знак, вероятно не бива да сте там, където се чувствате зле.

Мъжът се интересува само от интимни отношения

Продължаваме със следващата точка. Тук ще говорим за такива отношения, при които мъжът иска само интимни отношения от вас. Може да забележите това веднага –  той е чувствен във връзката, само когато трябва да задоволи желанието си. Той може да не се обажда, да не пише, позовавайки се на това, че е много зает, но веднага щом у него възникне желанието, той веднага се свързва с вас. Тоест, връзката е изградена изключително и само върху интимната ви близост. Ако се надявате такива отношения да се развият в сериозна връзка, трябва да сте наясно, че това няма да се случи.

Мъжът постоянно ви обижда и унижава

И накрая, да разгледаме ситуацията, при която мъжът постоянно ви обижда и унижава. Той може да позволи грубости без угризения. Много жени се чудят как да приемат грубостта и да я преглътнат, но ситуацията скоро се повтаря. Това е безнадеждна връзка. Повтаря се  едно и също нещо – мъжът се извинява и моли за прошка, което означава, че прошката или не е искрена, или на партньора му липсва интелигентност. Ако сте във връзка, в която мъжът постоянно прави едни и същи грешки, откажете се от нея.

Тези важни точки трябва да ви помогнат да анализирате връзката и да вземете решението, което ще бъде най-добро за вас. Ако не се чувствате добре в нея, просто я прекъснете.

Автор: Психологът Марк Бартън

Превод и редакция: Лора Костова

Tagged , ,
на горе