Тайната формула: Какво иска жената... от мъжа?
Любов и партньорство

Тайната формула: Какво иска жената… от мъжа?

Тайната формула: Какво иска жената… от мъжа – разкриват психолози. Не е тайна, че прекрасната половина на човечеството се нуждае от внимание, комплименти, прегръдки и други поводи за усмивки. Но колко? И как това се връзва с представите на силната половина?

 

И така нека разгледаме какво иска жената… от мъжа?

Помните ли притчата за десетте крави? Тя все още се разхожда из Интернет и до днес. Там двама моряци отиват на остров и си избират жени. Единият от тях направил странен избор, като се оженил не за красива жена, а за такава, която не блестяла с хубост. Освен това платил цената за нея като за красавица – десет крави, вместо три. Тогава тази жена „магически“ се превърнала в красавица, осъзнавайки, че наистина струва десет крави.

В статията се говори за това как мъжът прави жена си щастлива (или не).

Защото отговорът на въпроса „какво да правя“ по принцип, е съвсем очевиден: покажете признаци на внимание, кажете комплименти и думи на любов, подарете подаръци, прегръщайте и целувайте.

Дефицит на галене

Тайната формула: Какво иска жената... от мъжа?
Тайната формула: Какво иска жената… от мъжа?

Тук е много удобно да си припомним теорията на Е. Берн за поглаждането. Последното е точно онзи знак на внимание, който потвърждава важността на другия. И тактилното име „галене“ не е избрано случайно, тъй като води началото си от детството. През този период от голямо значение е колко често родителите докосват детето.

И така, рецептата за това как един мъж може да накара жена си да осъзнае, че тя „струва десет крави“, е много проста – дай й докосване и галене.

Какъв е проблемът тук, особено, ако това е жената, която обичаш?

Много жени обаче, се чувстват лишени от мъжко внимание. Те искат мъжете да им се възхищават през цялото време.

Толкова ли са невнимателни мъжете?

В края на краищата, не може силният пол съзнателно да допуска такъв дефицит на докосване по отношение на половинката си. По-долу са посочени основните причини за такова „несправедливо“ поведение от страна на мъжете.

Рационален подход към взаимоотношенията.

Тайната формула: Какво иска жената... от мъжа?
Тайната формула: Какво иска жената… от мъжа?

Мъжете са склонни да оценяват нещата по-логично, да виждат структура и логика във всичко, включително и във взаимоотношенията. Такава рационализация води до факта, че представителите на по-силния пол имат определена вътрешна регулация как и кога да дават докосване на своите избраници. И ако възникне извънредна ситуация, тогава преди да пуснат всичко и да покажат признаци на внимание, първо трябва да направят промени във „вътрешните правила“.

Баланс на докосването – „ти ми даваш – аз ти давам“.

Друга причина за липсата на внимание е, че самите мъже имат нужда от галене, не по-малко от жените. Първите никога няма да признаят, че също искат да им се възхищават. В същото време, вътре в тях (това се отнася не само за мъжете, но и за жените), волю или неволю, се образува някакъв брояч на докосвания и галене, който следи баланса. И, ако мъжът почувства, че някъде не е получил необходимото внимание и признание, тогава той може съзнателно или несъзнателно да въведе определен лимит на поглаждането.

Нисък приоритет на невербалните сигнали.

Известно е, че жените са по-интуитивни, по-емоционални и по-чувствителни към невербалните знаци. Това им е природата. Мъжете от друга страна, отдават много по-малко значение на невербалните сигнали. Дори и да ги забележат, те често няма да помръднат. И няма да покажат необходимия знак на внимание.

Причината често е, че те нямат ясна представа какво означава този сигнал. Жените от своя страна, се възмущават: „Защо поне не ме прегърне? Не вижда ли колко много имам нужда от това? Фактът е, че той не вижда и мъжът понякога се нуждае от ясни инструкции какво да прави и как да се държи със своята сродна душа.

Познайте доколко е достатъчно да галите половинката си.

Това е последната точка, която ще разгледаме в тази статия. Същевременно, включва в известна степен всички предишни. Изводът е, че мъжете смятат, че знаят от колко докосвания се нуждае жената, която обичат. При това, без дори да си направят труда да я попитат за това. И често тези идеи или предположения са много далеч от истината.

И така, от колко докосване и галене от мъж се нуждае една жена?

Има така нареченото негласно правило при оценката на разходите или времето, необходимо за завършване на всеки проект. Нарича се правилото Пи.

Какво общо има това с нашата тема за галенето ли? Колкото и да е странно, много директно. Факт е, че според „правилото Пи“ очевидното време или цена трябва да се умножи по числото Пи (3.1415926). Тогава получавате количеството време и пари, които действително ще трябва да бъдат похарчени.

Същото трябва да се направи и с докосванията, от които се нуждае една жена: вземете предположенията на мъжете за техния брой и умножете по числото пи. От мъжка гледна точка това може да изглежда странно и в някои отношения дори ирационално. А според жените, понякога и това може да не е достатъчно.

Откъде идва тази разлика?

Жените се нуждаят от много тактилни контакти, не защото не са уверени в себе си или не са ги получили достатъчно в детството. Ако се е случило така, това не са основните причини.

Става въпрос за нуждата им да се харесат и да бъдат единствени за по-силните си половинки. За да се чувстват „струващи десет крави“, жените постоянно се нуждаят от „храна“ под формата на внимание, комплименти, прегръдки и целувки…

Увереността, че тя е най-добрата за своя мъж, струва много. Представителите на силния пол са склонни да рационализират, измислят и създават норми, стандарти, системи и модели. Това важи и за взаимоотношенията, включително въпроса за галенето. Оттук и странната на пръв поглед формула с числото Пи.

Между другото, числото Пи в математиката се счита за ирационално, тъй като представлява безкрайна непериодична дроб.

 

 

Tagged , , ,
на горе