6 предимства на суровата храна за котката
Домашни любимци

6 предимства на суровата храна за котката

Силно вярваме, че суровата храна за котки е най-добрата храна за нашите котешки приятели. Вашата пухкава домашна котка е задължително месоядна – хранителните вещества, от които се нуждае, за да оцелее, идват от месото.

Суровата храна, приготвена от висококачествени мускули, органи и кости, осигурява на котката ви биологично подходящо хранене, подобно на това, с което тя би се хранила в дивата природа.

Суровото хранене осигурява на котката разнообразие, което може да я предпази от придирчивост по отношение на храната и да гарантира, че всички нейни хранителни нужди са задоволени, като я поддържа здрава и щастлива.

Когато котките уловят дребна плячка, те я изяждат цялата – включително костите. Суровата кост е чудесен източник на минерали. Тя е основният източник на калций в суровата диета. Костите, поднесени в суров вид, са лесно смилаеми за вашата котка. Органите са „мултивитамините“ на природата във форма, която организмът на котката разпознава и може лесно да използва.

 

6 предимства на суровата храна за котката

1.Поддържане на здравословно тегло

суровата храна
6 предимства на суровата храна за котката

Суровата храна съдържа висококачествени протеини, които дават на котката ви енергията, необходима за поддържане на активност – а всички знаем, че поддържането на активност помага да не се увеличава теглото.

Котките често преяждат, когато се хранят с храна с високо съдържание на въглехидрати. Те ядат повече с богата на въглехидрати диета в опит да си набавят достатъчно от необходимите им хранителни вещества.

Суровата диета има правилен баланс на „макронутриентите“, повече протеини, умерено количество мазнини и малко въглехидрати, което води до естествено натрупване на много по-малко мазнини в тялото на котката.

2.Подпомага храносмилането им

Храносмилателните ензими на котката са пригодени за сурово месо! Изследванията показват, че суровата храна не само е по-лесна за храносмилане, но и се усвоява по-добре, което означава, че всички основни хранителни вещества се използват по естествен начин.

Качествената месна храна е по-лесна за храносмилане за котките, а здравословното и щастливо храносмилане може да означава и по-малко досадни космати топки.

3. Поддържане на здравословни нива на енергия

суровата храна
6 предимства на суровата храна за котката снимка: pinterest

Котките са уникално създадени да използват протеини за енергия чрез процес, наречен глюконеогенеза. Някои видове животни могат да изключват и включват този процес, но котките не могат да направят това и винаги използват протеини за енергия. Суровата храна осигурява здравословни протеини и мазнини в съотношение, от което те се нуждаят. Това означава, че вашата котка ще има достатъчно енергия за игра, изследване и взаимодействие със света около нея.

4.Поддържане на здрави зъби

Диетата с по-ниско съдържание на въглехидрати естествено е с ниско съдържание на захари, от които се развиват нездравословните бактерии в устата.

Котките също могат да получат заболяване на венците, което се отразява на здравето на панкреаса, сърцето и мозъка им. Всъщност по-здравословният микробиом на устната кухина се свързва с по-слабо възпаление при вашия домашен любимец.

Даването на котката на парчета месо за дъвчене и на сурови кости с подходящ размер (суровите връхчета на пилешки крилца са чудесни за това) създава „фактор на безпокойство“, докато тя дъвче, като помага за нежното отстраняване и предотвратяване на натрупването на зъбен камък. Суровата храна е изключително полезна.

5.Поддържане на здрава кожа и козина

суровата храна
6 предимства на суровата храна за котката снимка: pinterest

Суровата храна е богата на мастни киселини, омега 3 и 6, както и на ключови аминокиселини за производството на коса. Това означава, че козината им е мека и лъскава, без излишно линеене. Макар че известно линеене е нормално, прекомерното линеене допринася за появата на космат кокал.

6.Поддържане на костите и ставите здрави

суровата храна
6 предимства на суровата храна за котката

Суровите кости са ключов компонент на суровата диета и са богат източник на калций и фосфор в точното съотношение, необходимо за здравето, възстановяването и растежа на костите.

Суровата храна съдържа и съединителна тъкан, която е отличен източник на хондроитин и глюкозамин, както и на колаген за поддържане на ставите на вашата котка и тяхното здраве.

В нашите ястия за котки костите са фино смлени, което ги прави още по-лесно смилаеми за вашата котка.

Tagged ,
на горе