Как да нанасяме спирала за страхотен ефект
Здраве и красота

Как да нанасяме спирала за страхотен ефект

Искате ли да разберете как да нанасяте спиралата си за страхотен ефект? Ако ви е омръзнало да имате тънки, едва забележими мигли или слепени, паяжинисти мигли, може би е време да преосмислите начина, по който я нанасяте.

В края на краищата има причина тя да се смята за класически елемент от грима – само няколко плъзгания могат да преобразят целия ви външен вид. Тенденцията за чист грим за момичета казва така, просто добавянето й към свежия ви вид на кожата може да ви накара да изглеждате по-будни и да подчертаете естествената дължина и форма на вашите мигли. И с много страхотни формули и начини за прилагане, опциите са безкрайни.

За да изглежда спиралата ви страхотно, трябва да използвате правилния тип, но също така е важно да подготвите миглите си по правилния начин и да познавате правилните техники за нанасянето й, за да постигнете максимален ефект. След като усвоите няколко бързи съвета, можете да имате дълги, гъсти и трептящи мигли без да се нуждаете от нея всеки ден.

Ето какви са стъпките за нанасяне на спирала за перфектен ефект:

Намиране на подходящата спирала за мигли:

Изберете правилната й формула.

спирала
Как да нанасяме спирала за страхотен ефект снимка: pinterest

Първата стъпка, за да изглежда вашата спирала страхотно, е да се уверите, че използвате правилната формула. Спиралите за мигли са създадени, за да правят различни неща за миглите ви, така че ако използвате удължаваща, когато искате по-плътни мигли, вероятно ще останете разочаровани. Проверете дали формулата, която използвате, отговаря на вашите нужди.

Удължаващата или дефиниращата спирала има за цел да помогне на миглите ви да изглеждат по-дълги.

Обемната или уплътняваща има за цел да помогне на миглите ви да изглеждат по-плътни.

Подвижната има за цел да повдигне и огъне правите мигли.

Тубичките за мигли съдържат специални полимери, които образуват тръбички около миглите, които ги правят по-дълги и по-плътни.

Влакнестата съдържа фибри, които прилепват към естествените ви мигли, така че те да изглеждат по-плътни и дълги.

Някои формули са предназначени за удължаване и сгъстяване за цялостно подобряване на външния вид на миглите. Ако не сте сигурни какво искате от нея, изберете този тип многофункционална формула.

В зависимост от нуждите си може да искате да използвате комбинация от спирали с различни формули. Например може да направите първи слой със спирала за обем, а след това да добавите втори слой с удължаваща, за да разделите и подчертаете миглите си.

Обърнете внимание на четката или пръчицата й.

спирала
Как да нанасяме спирала за страхотен ефект снимка: pinterest

Освен формулата на самата спирала, видът на четката или пръчицата й е от голямо значение за крайния вид на миглите ви. Някои четки са с найлонови косъмчета, докато други са изработени от формована пластмаса. Формата и разположението на четката също оказват влияние върху начина на нанасянето й. Работете с четка или пръчица, която отговаря на вашите нужди.

За гъсти, трептящи мигли потърсете такава с четка, която е с дебел и плътен косъм.

За дълги, подчертани мигли потърсете с четка, която е с редки и къси косъмчета.

За долните мигли изберете с малка главичка на четката.

Изберете водоустойчива формула.

Ако искате да сте сигурни, че вашата спирала ще изглежда чудесно през целия ден, е важно да използвате водоустойчива версия. Тя издържа добре на сълзи, пот и всякакъв друг вид влага, а също така помага да се запечата извивката на миглите. Използвайте водоустойчива, за да не се притеснявате, че ще се разтече, размаже или лющи под очите.

Недостатъкът на водоустойчивата спирала е, че може да бъде трудна за премахване. Уверете се, че имате под ръка водоустойчив препарат за отстраняване на грим, за да я свалите в края на деня.
Ако носите контактни лещи или имате чувствителни очи, уверете се, че тя е и хипоалергенна, за да не се притеснявате, че формулата ще раздразни очите ви.

Поддържайте я свежа.

спирала
Как да нанасяме спирала за страхотен ефект снимка: pinterest

Подобно на всички гримове, спиралата за мигли може да се развали с течение на времето. Старата може не само да причини дразнене на очите и инфекции, но и да направи миглите ви да изглеждат слепени. Това е така, защото тя изсъхва с напредването на възрастта, така че може да стане гъста и корава. Уверете се, че тази, която използвате, е на по-малко от 3 месеца.

Ако имате няколко тубички със спирала и ви е трудно да следите на колко години са, помислете за поставяне на етикети върху тях. Напишете датата, на която сте отворили тубичката, на етикета и го залепете върху нея, за да знаете кога са изтекли 3-те месеца.

Използвайте черна спирала за мигли.

спирала
Как да нанасяме спирала за страхотен ефект снимка: pinterest

За най-добър и наситен вид трябва да използвате черна спирала. Тя най-добре прави миглите по-плътни и дълги, така че не забравяйте да изберете най-черната, която можете да намерите. Запазете цветните, като синя, лилава или зелена, за добавяне на забавен цвят към долните мигли.
Ако имате изключително светла кожа, може да предпочетете да използвате черно-кафява, за да не изглежда толкова рязко.

Подготовка на миглите:

Подхранвайте миглите си всяка вечер.

спирала
Как да нанасяме спирала за страхотен ефект снимка: pinterest

За да може спиралата ви да изглежда възможно най-добре, трябва да започнете с меки и здрави мигли. Можете да закупите продукт за подхранване на мигли, който помага за овлажняването им. Нанасяйте го всяка вечер, след като сте премахнали вашата спирала и другия грим за очи, за да се събудите със здрави мигли.
Ако не искате да купувате специализиран балсам за мигли, можете да използвате вазелин, витамин Е или кокосово масло. Потопете чиста клечка в някое от тях и покрийте миглите си преди лягане.

Навийте миглите си, преди да я нанесете.

спирала
Как да нанасяме спирала за страхотен ефект снимка: pinterest

Ако миглите ви са извити, вашата спирала ще изглежда по-добре. Това е така, защото извиването на миглите ги повдига и им помага да изглеждат малко по-пълни. Важно е обаче да използвате клечка за мигли, преди да я нанесете. Ако миглите ви са мокри, те могат да залепнат за извивачката и да извадите някои от тях, докато ги извивате.

Ако не разполагате с извивачка за мигли или не ви е удобно да я използвате, можете първо да я нанесете. Когато миглите ви са все още мокри, леко ги избутайте нагоре, за да се образува и навие. Задръжте ги така в продължение на 10 до 15 секунди.

Започнете с грунд за мигли.

След като извиете миглите си, е добре да нанесете грунд за мигли, преди да използвате спирала. Праймерът подхранва и покрива миглите, така че те да изглеждат по-плътни и дълги. Той също така ще осигури основа за прилепването й.

Начин на нанасяне:

спирала
Как да нанасяме спирала за страхотен ефект снимка: pinterest

Забършете пръчицата на спиралата. Когато извадите пръчицата от тубичката, тя ще е пълна с продукт. Ако го нанесете върху миглите си веднага, миглите ви може да изглеждат слепени. Вместо това избършете пръчицата върху кърпичка или салфетка, за да отстраните излишната спирала.
Ако нямате под ръка кърпичка, опитайте да избършете пръчицата отстрани на отвора на тубичката.

Разклатете пръчицата напред-назад в основата на миглите.

спирала
Как да нанасяме спирала за страхотен ефект снимка: pinterest

Когато сте готови да нанесете спирала, започнете да държите четката точно в основата на миглите си. Внимателно я разклатете напред-назад, за да сте сигурни, че сте нанесли обилен слой в корена.
Не забравяйте да размахвате четката отляво надясно, а не нагоре-надолу, за да изглеждат миглите най-добре.

Покрийте миглите си със зигзагообразни движения.

След като нанесете спирала в основата на миглите, движете пръчицата със зигзагообразни движения от корените към върховете на миглите. Тази техника създава по-трептящ вид на миглите ви.
За долните мигли дръжте пръчицата вертикално, така че да покриете всяка мигла поотделно.

След като я нанесете, разресвайте миглите си.

спирала
Как да нанасяме спирала за страхотен ефект снимка: pinterest

След като нанесете първия слой спирала, оставете миглите си да изсъхнат за 3 до 5 секунди. След това вземете чист гребен за мигли и го прокарайте през миглите си, за да отстраните всички кичури и да разрошите миглите си.
Ако не разполагате с четка или гребен за мигли, можете да използвате чиста четка за зъби или макара за еднократна употреба, за да разресвате миглите си.

Ако е необходимо, добавете допълнителни слоеве. Ако миглите ви не изглеждат толкова дълги или гъсти, колкото бихте искали след първия слой спирала, нанесете допълнителни слоеве. Имайте предвид, че колкото повече добавяте, толкова по-голяма е вероятността миглите ви да се слепнат, затова не прекалявайте с нея.
Не забравяйте да разресвате миглите си след всеки нанесен слой, за да избегнете слепване.

Вероятно сте чували класическия съвет за нанасянето й: Погледнете надолу в огледалото или повдигнете брадичката си и отворете устата си. В действителност трябва да гледате във всички посоки, за да изравните продукта. Това е като рутинна тренировка за очите ви!

Този продукт не е като руж или червило, които лесно се нанасят през целия ден. Натрупването на повече от продукта, който вече е изсъхнал, най-вероятно ще ви остави неравен вид.Трябва да се сбогувате с нея си веднага щом започне да се слепва или отделя.

Мислим за спиралата като за финалния щрих на вашата грим рутина – тя идва след сенките за очи, очната линия и всеки друг грим за очи, който използвате, и завършва външния ви вид. Но какво ще стане, ако ви кажем, че това може да е единствената ви тайна за естествен грим? Добавянето на едно докосване на спирала винаги е нашият външен вид за късна закуска в събота сутрин. Това е естествено и без усилие, отнема само няколко минути, за да се усъвършенства.

Tagged , , ,
на горе