Няма как да не харесате леко осолени, слънчеви краставички по тази рецепта. Ако сте любител на такива деликатеси, предлагаме ви да научите успешен метод за приготвяне на тази зеленчук.
Краставиците са един от най-популярните и отглеждани зеленчуци в България. Този зеленчук се добавя към салати, приготвя се от него за зимата. Ако имате желание да опитате необичайни краставици с ниско съдържание на сол, предлагаме да обърнете внимание на следната рецепта.
Мъфини с тиквички, които и децата могат да приготвят: мега деликатес за закуска
Тази рецепта е идеална за вас, ако искате да ядете краставички възможно най-скоро.
Бърза рецепта за леко осолени слънчеви краставички
Ще ви трябват минимум съставки, за да приготвите това лакомство за минимално време. Така че, на първо място, запасете се с необходимите продукти и след това започнете процеса. Необходими съставки за готвене:
Краставици – колко ще се поберат в трилитров буркан;
Трапезен оцет – 100 милилитра;
Сол – 2 супени лъжици;
Чесън – 5-6 скилидки;
Пресен копър и листа от хрян.
Начин на приготвяне:
Приготвянето на слънчеви краставички с ниско съдържание на сол не отнема много време и не изисква усилия. Преди всичко трябва да измиете добре и да отрежете краищата на зеленчуците.
След това напълнете трилитров буркан с краставици до самия връх. Все пак не „тъпчете“ зеленцуците, оставете малко разстояние между тях.
След това вземете чаша и изсипете 2 супени лъжици сол в нея, налейте вода и разбъркайте добре, докато солта се разтвори максимално. Изсипете подсолена вода в буркана с краставиците и долейте още течност, като отгоре оставите малко място за оцета, подправките и чесъна.
Добавете 100 грама оцет и разполовени скилидки чесън. Поставете зелените подправки в буркан и добавете вода, така че да покрие напълно краставиците.
Покрийте буркана със слънчеви краставички със силиконова капачка и обърнете буркана с капачката надолу, за да се смесят всички съставки вътре.
Най-добре е да оставите буркана така с краставици за един ден, за да се осолят.
Така приготвени слънчеви краставички са готови за консумация на третия или четвъртия ден!
Добър апетит!