Сиропирана баница: най-сладкият вкус от българската кухня

сиропирана баница
Идеи за дома

Сиропирана баница: най-сладкият вкус от българската кухня

Рецепта за сиропирана баница. Приятели, представяме ви традиционна рецепта за сиропирана баница. Не може да се отрече приятното чувство и насладата, когато си приготвяме по стара българска рецепта тази сладка сиропирана домашна баница.

Рецепта за сиропирана баница

Баницата с одрински кори е сочна като торта, мека като памук – 2 лесни рецепти

ЛЕСНА ЗАКУСКА “МЪРЗЕЛИВА“ БАНИЦА

Сиропирана баница: най-сладкият вкус от българската кухня Кухненски остров – еволюционна промяна в кухнята

Ето какви са необходимите продукти за сиропирана баница по традиционна българска рецепта

Необходими продукти за тестото:

Всеки знае, че по стара българска традиция корите за сладката баница трябва да бъдат от домашно замесено тесто. Но, разбира се, вие може да използвате и готови кори – за предпочитане фини кори от 500 гр.

-яйца – 3 бр.;

-мая – 1 кубче или 1 пакетче суха мая от 7 гр;

-прясно мляко – 1/2 ч.ч.;

-брашно – 2 ч.ч.;

-сол – 1 ч.л.;

-захар – 1 ч.л.

-200 гр. разтопена свинска мас;

-орехови ядки – по ваше желание.

рецепта за баница
Рецепта за сиропирана баница

Необходими продукти за сиропа:

-вода – 2 ч.ч.

-захар – 2 ч.ч.

-ванилия – 2 пакетчета;

-лимон – 1/2.

Сиропирана баница: начин на приготвяне:

По правило се започва с тестото. Вземете сито и дълбока купа или върху подходящ плот за месене. Пресейте два пъти брашното, така ще го обогатите с въздух. След като пресеете брашното, поръсете солта и захарта, направете кладенче.

Добавете яйцата в кладенчето, като преди това ги чукнете по отделно в малка купичка.

Пригответе си маята, ако няма използвате суха. Разтворете кубчето в затопленото мляко и добавете към яйцата.

Запретнете ръкави и започнете да месите тестото. Месете, докато не получите меко и пухкаво тесто.

сиропирана баница
Тесто за сиропирана баница

От полученото меко тесто оформете най-много 9 топки, които трябва да оставите да втасат за около 40 минути или по ваша преценка. След това всяка от тях трябва да разточите, до получаване на тънка кора за сиропирана баница.

Всяка разточена кора се намазва с разтопена мас, поръсва се с начукани или смлени орехови ядки. Много дискретно може да поръсите с малко кристална захар.

След което навийте кората на руло. Поставете я в предварително намаслена тавичка, която е подходяща за печене.

Следвате същият алгоритъм с всички останали кори.

Сладката баница се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до желания от вас загар за около 30 минути. Извадете готовата баница и оставете напълно да се охлади.

Докато чакате баницата да се изпече, си пригответе сиропа от продуктите за него, като не забравяйте, да добавите сока от половин лимон + малко настъргана лимонова кора. Оставете да поври около 1-2 минутки, след което свалете от огъня.

Не забравяйте правилото, когато сиропирате продукт – едната част от рецептата трябва да бъде студена, а другата топла.

След като сиропирате баницата оставете да се напои добре със сладък сироп.

Ето, че вашата сиропирана баница е готова за консумация. Насладете се на този невероятен вкус.

Десерт Негърче – незабравим вкус от детството

УНИКАЛНО ВКУСЕН КЕКС БЕЗ НАБУХВАТЕЛИ…, НО ОТ ТЕФТЕРА НА БАБА

Tagged , , ,
на горе