Когато правите палачинки по класическата рецепта, те понякога се разкъсват. Причината за това може да е много студено или горещо мляко, твърде рядко или гъсто тесто, както и не добре загрят тиган.
За да не се счупят палачинките никога, трябва не само да следвате технологията на готвене, но и да добавите основната съставка към тестото – сирене. Благодарение на него палачинките излизат цели и вкусни, защото по време на печене сиренето се разтапя и не позволява на тестото да се разтече.
Сиропирана баница: най-сладкият вкус от българската кухня
Баницата с одрински кори е сочна като торта, мека като памук – 2 лесни рецепти
Бюджетна торта тирамису без маскарпоне: как да приготвите сладкарски шедьовър у дома
Вижте моята рецепта за палачинки, които никога не се разкъсват:
Необходими продукти:
Прясно мляко 500 мл.;
Брашно 200 гр.;
2 яйца;
Олио 4 с.л.;
Бакпулвер 1 ч.л.;
Захар 2 с.л.;
Сол 1 чаена лъжичка;
Сирене 150 гр.;
Начин на приготвяне:
В началото трябва да комбинирате яйцата, захарта и солта в купа, да разбиете всичко старателно с миксер или бъркалка и едва след това да добавите млякото, което трябва да е на стайна температура.
Всички съставки трябва да се смесят добре, като малко по малко към сместа може да се добавят пресятото брашно и бакпулвера.
Необходимо е да се приготви, така че да няма бучки, а гъстотата на тестото за палачинки да е с гъстотата на боза..
На края трябва да добавите олио и ситно настъргано сирене.
На загрят тиган, намазан с олио, можете да изпечете палачинки със сирене до готовност от двете страни.