5 въпроса, които да зададете, преди да наемете интериорен дизайнер

5 въпроса, които да зададете, преди да наемете интериорен дизайнер
Идеи за дома

5 въпроса, които да зададете, преди да наемете интериорен дизайнер

Интериорът на дома ви е скъпо начинание, затова е важно да използвате услугите на интериорен дизайнер. Хубаво е също да го познавате предварително, за да сте сигурни, че крайните резултати отговарят на желанията ви.

5 въпроса, които да зададете, преди да наемете интериорен дизайнер

5 въпроса, които да зададете, преди да наемете интериорен дизайнер 5 грешки на интериорните дизайнери през последните години

5 въпроса, които да зададете, преди да наемете интериорен дизайнер Любимите разпродажби – какво да пазарувате за интериорен дизайн

Ето няколко въпроса, които да зададете на един интериорен дизайнер, преди да го наемете:

Имате ли опит в проектирането на проекти, подобни на моя?“

Цената на работата с неопитен интериорен дизайнер е твърде висока заради сумата, която ще похарчите за корекции по-късно. Затова му задайте този въпрос, за да разберете колко опитен е той. Вслушвайте се в него, когато споделя своя опит, тъй като той ще бъде показателен за начина, по който подхожда към даден проект, както и за неговата работна етика.

интериорен дизайнер
5 въпроса, които да зададете, преди да наемете интериорен дизайнер

Можете ли да ми покажете някои от последните си завършени проекти?“

Ще бъде много лесно да наемете интериорен дизайнер, ако можете да видите неговата работа. Попитайте за изображенията преди и след, спецификациите на клиента и бюджета. Това ще ви помогне да разберете дали дизайнерът е успял успешно да превърне нуждите на клиента в реалност. То разкрива също така дали той е наясно с най-новите тенденции и дали е в състояние да ги персонализира успешно за проекта на клиента.

Какви са вашите препоръки и отзиви от клиенти?“

Талантливият интериорен дизайнер ще се похвали със силни препоръки и положителни отзиви. Разберете какво са казали предишните му клиенти за работата му. Има ли хора, които гарантират за неговите умения, квалификации и постижения? Ако хората, на които сте се спрели, са нови в бранша и нямат препоръки, които да споделят, проверете пълномощията им, преди да ги изберете. Никой не казва, че те не са талантливи и няма да свършат работата, за която сте ги наели, като нямат опит. Просто идеята е да се предпазите да сте опитно зайче или по-точно – вашият дом да е такова.

интериорен дизайнер
5 въпроса, които да зададете, преди да наемете интериорен дизайнер

Как ще споделяте идеите си?“

Преди да наемете интериорен дизайнер, запознайте се с неговия процес на проектиране. Как и кога той споделя своите дизайнерски концепции? Какво ще стане, ако не ви харесва даден дизайн? Създава ли визуализации за всяка стая или скици? Добрите интериорни дизайнери са прозрачни и ще ви осигурят яснота за всичко, свързано с интериора на дома ви. Все пак вие плащате за услугите им, така че имате право да имате своите изисквания.

Колко взимате и какво можете да предложите в рамките на моя бюджет?

Винаги е най-добре да знаете дали даден интериорен дизайнер е в състояние да предложи услуги в рамките на вашия бюджет, преди да навлезете в по-задълбочени дискусии. Попитайте го какво точно може да направи за таксите, които посочват за услугите си. Разбира се, те няма да могат да дадат точна цифра, докато не бъдат финализирани всички проекти, но ценовият диапазон, който посочват, трябва да отговаря на бюджета ви.

интериорен дизайнер
5 въпроса, които да зададете, преди да наемете интериорен дизайнер

И все пак заслужава ли си наемането на интериорен дизайнер?

Разбира се, причините за наемане на интериорен дизайнер изглеждат убедителни, но оправдават ли те разходите за наемане на интериорен дизайнер? Абсолютно! Проектирането на дома ви самостоятелно с помощта на изпълнител изглежда лесно решение, но то може да доведе до много нежелани разходи.

Можете да изберете красив дизайн от интернет и да помолите изпълнителя да го повтори. Той може да се съгласи да изпълни дизайна, но няма да може да го персонализира, за да пасне на вашето пространство. Това ще доведе до допълнителни разходи за поправяне на грешката или още по-лошо – ще го направите изцяло отново. Така в стремежа си да спестите средства, в крайна сметка евтиното ще излезе скъпо, както често става в живота. Затова не рискувайте, а се доверете на интериорен дизайнер, който да превърне в реалност вашия мечтан дом. Наясно сме, че винаги може да стане недоразумение, но с предварително проучване и избор на правилния за вас специалист, шансовете нещо да се обърка са сведени до минимум.

Вижте още:

Страхотни идеи за декор на входа на жилището, с които да направите запомнящо се първо впечатление

Четири съвета как да скриете кабелите във вашия дом

Прости съвети как да премахнете скуката от бяла стая

Четири прости фън шуй правила за щастлив дом

Три неща, които трябва да изхвърлите от дома си

Три неща, които носят позитивна енергия в дома ви

Три причини защо трябва да имате много огледала в дома си

Как да организирате пространството за обувки в дома ви

Tagged , ,
на горе