Рецепта за паниран банан. Приятели днес ви представяме много лесна и много вкусна рецепта. Пригответе за вас или за любимите ви хора най-вкусният паниран банан!
„Мързелива“ пица на тиган. Само 10-15 минутки и готово!
Чрез тази публикация споделяме с вас една рецепта за бърз и вкусен десерт – паниран банан. Оказва се, че това е много нежен на вкус и аромат деликатес, който всички харесват, особено, когато става дума за децата.
Десертът се приготвя много бързо, много лесно… С няколко думи получава много и с бюджет, който е достъпен за повечето домакинства.
Ето как да си приготвите паниран банан…
Какво ви е необходимо за изпълнението на рецепта за паниран банан:
Да започваме…
-Банани – 4-5 броя.;
-Мляко – 100 мл.;
-Брашно – 5-6 с.л.;
-Яйце – 1 бр.;
-Захар – 1 с.л.;
-Сол – 1/4 ч.ч.;
-Сода бикарбонат – 1/2 ч.л. (угасена);
-Растителна мазнина – за пържене.
Начин на приготвяне:
За начало трябва да си приготвите сместа за панировката.
В подходяща купа разбийте яйцето, добавете млякото, след което прибавете захарта, малко сол и бъркайте, до получаване на гладка смес.
Добавете 5-6 с.л. брашно, като по ваше желание може да го пресеете. Поръсвайте на малки порции и бъркайте енергично, за да не ви се получат бучки.
Добавете содата, която трябва да угасите в оцет. Бъркайте.
Трябва да ви се получи гъста смес, но не повече тази за палачинки.
Следващата стъпка е да нарежете бананите на шайбички 1-1,5 см.
Изсипете растителната мазнина в подходящ съд за паниране и загрейте добре.
Потопете нарязаните бананови колелца в „тестото“ за паниране, нека се наслоят възможно най-много от всички страни. Веднага ги пуснете в добре загрятата мазнина.
Гответе на мига, т.е. пускате в олиото, веднага ги обръщате и моментално изваждате върху кухненска хартия, за да се извлече излишната мазнина.
Това е, скъпи приятели на „Щастливите жени“.
Хапнете с удоволствие и наслада!