Нещата, които за нищо на света не бива да споделяте с другите

какво да не споделяме с другите
Психология

Нещата, които за нищо на света не бива да споделяте с другите

Общителните хора лесно се сприятеляват и се чувстват комфортно във всяка компания. Но плюсовете, за съжаление, свършват дотук. Поне така твърдят психолозите. Оказва се, че колкото повече говорите за себе си, толкова повече губите.

Какво е по-добре да не казвате на никого?

Ето списък на това, което е най-добре да пазите в тайна от другите.

Относно вашите планове

Има една поговорка: „Не казвайте„ хоп “, докато не прескочите.“ Експертите по тези въпроси ни съветват да не казваме на другите хора за нито един съкровен план. Има само едно изключение – ако е част от работата и шефът изисква да му предоставите план.

В други случаи е по-добре да пазите намеренията си в тайна дори от най-близките хора, освен ако, разбира се, те не ги касаят по някакъв начин.

За ви вървят ежедневните дела гладко, по-добре е да не говорите за тях предварително, а да обявите всичко, когато вече има положителни резултати.

Практиката е доказала, че най-малко вероятно е да се сбъднат тези наши планове, за които всички приятели, роднини и съседи са знаели предварително.

За вашите успехи

Да се ​​хвалиш с успехите си, особено пред завистливи хора, на практика означава сам да си създадеш трудности по пътя.

Начинът на работа не трябва да се разкрива. Но не само в това е въпросът. Успехите ви могат да предизвикат завист и да накарат други хора да се ядосат. Важно е на енергийно ниво да останете недосегаеми за чуждата отрицателна енергия, която може да ви навлече неочаквани проблеми.

За вашите добри дела

Когато правиш добро, състоянието на ума се променя. Когато видите радостта на другите, веднага възниква усещане за лекота и щастие. Помагайки на другите, вие сами ставате много по-щастливи.

Много е важно да отбележим също, че доброто има свойството да се връща към този, който го е направил. И не винаги се връща оттам, където е самото то е било насочено. Обикновено благодарността за добрите дела идва от съвсем друга страна и от други хора.

Но защо тогава е по-добре да мълчите за добрите си дела? Когато доброто остава в тайна, то дълго време стопля душата и дава покой. Човек може да сподели радостните си вълнения само с някой, който му е много близък и за който със сигурност знае, че му мисли доброто. Защото в противен случай може да се стигне до ефект, подобен на описания по-горе.

Tagged ,
на горе