Как ще усетите новия сезон без топли напитки за есента? Есента е съвършеното време да смесите любими плодове с любими напитки като вино, топъл шоколад и кафе. Есенният сезон е подходящ за сгряващи питиета, свежи аромати и подправки.
Освен билкови и плодови чайове, може да изпробвате тези уникални рецепти с отличителен вкус.
Рецепта за Cold Brew кафе (студено приготвено кафе)
Яжте топла и лека храна през есента
Силен имунитет: топ 8 есенни храни за здраве
Ето 3 рецепти за напитки за есента, които ще ви сгреят:
Ябълкова сангрия
Съставки:
1 бутилка бяло вино по ваш вкус
2 ½ чаши ябълков сок
1 чаша газирана вода
2 пръчици канела
½ чаша водка
2 нарязани ябълки
1 супена лъжица мед
½ супена лъжица канела
¼ чаша нар
1 нарязан портокал
Начин на приготвяне:
В голяма купа поставете нарязаните ябълки, нара и портокалите. Добавете пръчици канела, газирана вода, вино, канела и мед. Смесете добре. Добавете водката и ябълковия сок и отново разбъркайте добре. Идеална напитка за есенно събиране с приятели. Съдържа само няколко прости съставки, но е много вкусна! Добре е да си я направите вкъщи, за да не ползвате питиета от магазина, които със сигурност съдържат добавена захар. Тази напитка е подсладена от самите портокали и ябълков сок.
Горещ шоколад Нутела
Съставки:
1 чаша мляко
2 ½ супени лъжици Нутела
1 супена лъжица какао
1 чаша бита сметана
2 супени лъжици захар
½ чаена лъжичка ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
В тенджера на среден огън поставете млякото, Нутелата и шоколада и разбъркайте, докато съставките се разтопят. Когато забележите, че сместа започва да се надига, вашият горещ шоколад е готов. Сложете го в по-голяма чаша и започнете да приготвяте крема. Смесете сметаната, захарта и ваниловия екстракт и ги добавете към горещия шоколад. Добър апетит!
Кафе с вкус на тиква
Съставки:
½ чаша мляко
3 супени лъжици тиква, която сте пасирали
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
2 супени лъжици захар
Една до две малки чаши кафе еспресо или добавете канела
Начин на приготвяне:
Смесете млякото и тиквата в купа. Гответе за около 30 – 45 секунди, като котлонът е на средна температура.
Добавете ваниловия екстракт и захарта. Блендирайте съставките за 30 секунди, докато получите лека пяна на повърхността.
Сложете съставките в удобна и голяма чаша, налейте кафето и добавете малко канела. Вкусно, есенно и лесно!
Пристигането на есента се познава от ароматния вкус на тиква! Независимо дали пиете кафе с вкус на тиква или се наслаждавате на купа гранола с тази добавка, тиквената подправка е невероятно популярна по това време на годината и можете да я използвате в приготвянето на всяка храна!