Тайната на ароматното класическо тирамису този супер прост италиански десерт всъщност е предварителното приготвяне, което позволява смесването на всички прекрасни вкусове. Ако възнамерявате да изненадате близките си или това да е десертът за вашите гости, предвидете за приготвянето му ден предварително.
Бюджетна торта тирамису без маскарпоне: как да приготвите сладкарски шедьовър у дома
Филийки с пълнеж от моцарела и шунка – този вкус ще ви изненада
Рецептата за този тиквен сладкиш без яйца и брашно взриви интернет
Ето как да приготвите най-доброто тирамису
Съставки
400мл сметана
250 г маскарпоне
75 мл марсала
5 с. л. пудра захар
300 мл кафе, приготвено с 2 супени лъжици кафе на гранули и 300 мл вряща вода
175 г бишкоти
25 г черен шоколад
2 ч. л. какао на прах
Начин на приготвяне на Най-доброто тирамису в 6 лесни стъпки
СТЪПКА 1
Сложете сметаната, маскарпонето, марсалата и пудрата захар в голяма купа .
СТЪПКА 2
Разбийте , докато сметаната и маскарпонето се смесят напълно и придобият консистенцията на гъста бита сметана.
СТЪПКА 3
Изсипете кафето в плитък съд. Потопете няколко бишкоти наведнъж, като ги завъртите за няколко секунди, докато се напоят добре, но да не са прекалено мокри. Наредете ги в чиния, като използвате половината бишкоти, след което разпределете върху половината от кремообразната смес.
СТЪПКА 4
С грубата страна на рендето настържете по-голямата част от черния шоколад. След това повторете слоевете (трябва да използвате цялото кафе), като завършите с кремообразния слой.
Най-доброто тирамису в 6 лесни стъпки
СТЪПКА 5
Покрийте и охладете за няколко часа или за една нощ. Може да се съхранява в хладилник до два дни.
СТЪПКА
За да сервирате, поръсете с какао на прах и настържете отгоре останалата част от шоколада.