Как да разберем, че моментът за секс е подходящ
Интимно 18+

Как да разберем, че моментът за секс е подходящ

Когато става въпрос за това дали е подходящият момент да правите секс с партньора си, само вие ще знаете отговора. Ако умът и тялото ви казват, че сте достигнали ново ниво на интимност с партньора си и сте готови да направите тази стъпка, тогава трябва да работите върху това да се образовате за секса и да сте на едно мнение с партньора си, преди да продължите. Най-важното е, че вземате решението при свои собствени условия.

Полезни съвети как да разберете кога е подходящия момент за секс:

Уверете се, че вие и партньорът ви можете да говорите за това.

секс
Как да разберем, че моментът за секс е подходящ снимка: pinterest

Ако имате чувството, че с партньора си не можете дори да повдигнете темата за секс, вероятно не сте готови за този етап от връзката. Въпреки че може да си мислите, че половият акт може да се случи естествено само ако се увлечете от момента, всъщност е доста важно да можете спокойно да говорите с партньора си за това, преди да продължите напред, за да сте сигурни, че сте на едно мнение.

Трябва да се чувствате комфортно да кажете нещо от рода на: „Започвам да се чувствам готов да правя любов с теб. Но преди да го направим, искам първо да поговорим за няколко неща. Няма ли нищо против?“ Ако ви се струва немислимо, че бихте могли да направите това с партньора си, тогава може би е по-добре да изчакате.

Трябва да говорите с партньора си за неща като това дали ще спите с други хора, каква защита ще използвате и как стои въпросът с връзката ви.

Дори ако връзката ви е по-непринудена и в момента имате други сексуални партньори, важно е да говорите за това, за да не се чувства партньорът ви заслепен.

Освен това може да не е необходимо сексът да е крайната цел. Партньорите намират различни неща за значими; може би вие двамата ще решите да се съсредоточите върху различни видове сексуална близост.

Уверете се, че и двамата сте на едно и също място в емоционално отношение.

секс
Как да разберем, че моментът за секс е подходящ снимка: pinterest

Друг важен аспект, който трябва да обмислите, преди да правите секс с партньора си, е дали сте на едно и също място, що се отнася до чувствата ви. Възможно е за вас този полов акт да изглежда като голям емоционален ангажимент, докато партньорът ви може да не гледа на това по този начин, и обратното. Ако правенето на любов означава, че наистина сте влюбени в партньора си и искате да пренесете връзката си на по-дълбоко ниво, тогава е важно да сте сигурни, че той или тя се чувства по същия начин, преди да продължите.

Въпреки че може да е неудобно да попитате партньора си на какво мнение е той или тя, когато става въпрос за връзката ви, това може да ви помогне да придобиете по-добра представа за ситуацията. Освен това е много по-малко болезнено да чуете, че партньорът ви не изпитва същите чувства като вас, преди да правите любов, вместо да научите истината след това.

Не е задължително да се чувствате като влюбени в партньора си преди да правите секс, но ако имате силни чувства, тогава е важно да знаете, че партньорът ви изпитва същите чувства. Ако пък нямате силни чувства, тогава също е добре да се уверите, че партньорът ви е наясно с това, за да не го нараните в крайна сметка.

Уверете се, че не го правите, за да ускорите изпълнението на ангажимента.

секс
Как да разберем, че моментът за секс е подходящ снимка: pinterest

Бъдете честни със себе си. Ако искате да правите секс с партньора си, защото смятате, че това ще го накара да ви нарече свое гадже или приятелка, тогава вероятно трябва да се въздържите. Въпреки че интимният акт е прекрасен компонент на много здрави сериозни връзки, не можете да мислите, че той ще бъде вашият билет за по-силна връзка с партньора ви. Вместо това връзката ви вече трябва да е силна и поради това естествено трябва да се чувствате готови за половия акт.

Ако се чувствате несигурни във връзката си, тогава се запитайте откъде идва това. Ако чувствате, че партньорът ви просто не е толкова сериозен във връзката, колкото вие, тогава сексът не е начинът да преминете на следващото ниво.

Уверете се, че сте единственият (ако това е, което искате).

секс
Как да разберем, че моментът за секс е подходящ снимка: pinterest

Хората имат различни правила и идеи, когато става въпрос за това да разберат, че е подходящият момент за секс. Когато хората се срещат небрежно, някои от тях не се притесняват да спят с няколко души едновременно – стига да са в максимална безопасност. Други хора обаче не искат да правят секс с някого, ако този човек спи и с други хора; дори и да не са на ниво гадже-приятел, те не искат да се чувстват компрометирани.

Ако искате да сте единственият човек, с когото партньорът ви спи, тогава най-добре е да попитате партньора си на какво мнение сте.

Отново, въпреки че това може да ви се стори неловко, особено ако все още не сте съвсем гадже-приятел, откровеното задаване на този въпрос може да ви даде по-добра представа за ситуацията.

Знайте, че всяка връзка – и времева рамка – е различна.

секс
Как да разберем, че моментът за секс е подходящ снимка: pinterest

Някои хора имат определен график, когато става въпрос за секс с нов партньор; някои го правят след четири срещи, някои чакат два месеца или някои правят секс първата вечер, ако наистина го усещат. Въпреки че може да търсите бърз отговор кога е правилно да правите секс, трябва да знаете, че това зависи от индивидуалните ви предпочитания, както и от това как върви връзката. Няма отговор „универсален за всички“.

Някои връзки се развиват много по-бързо от други. Ако се виждате често с партньора си и чувствате, че наистина щракате веднага и наистина се разбирате, тогава вероятно ще сте готови да правите секс по-бързо, отколкото ако ходите на срещи само на всеки две седмици в продължение на няколко месеца .

Някои връзки също са много по-физически от други. Ако вие и вашият партньор попаднете в някои горещи и тежки сесии за целуване и докосване в началото, тогава може да сте по-готови за секс, отколкото бихте били при по-бавна връзка.

Колкото и да мразите да го чувате, през повечето време, когато сте готови за секс, просто знаете. Чувствате връзка с партньора си и наистина искате да го пренесете на следващото ниво, а формулата или времевата линия няма да ви помогнат много през повечето време.

Уверете се, че имате доверие на партньора си.

секс
Как да разберем, че моментът за секс е подходящ снимка: pinterest

Един от начините да се уверите, че е подходящият момент за секс е да се запитате дали наистина вярвате на партньора си. Сега не е нужно да му доверявате живота си, но трябва да се чувствате комфортно да се доверите на този човек, да споделите част от себе си с него или нея и да му позволите да се сближи с тялото ви. Ако чувствате, че не сте наистина сигурни къде стои вашият партньор или дали можете да разчитате на него, тогава може да не е подходящият момент за секс.

Запитайте се дали се чувствате комфортно да се доверите на партньора си и смятате, че вашите тайни и мисли са в безопасност с него или нея.

Ако подозирате, че вашият партньор просто се опитва да се доближи до вас за секс, тогава очевидно не можете да се доверите на този човек.

Уверете се, че връзката ви е достатъчно зряла за секс.

секс
Как да разберем, че моментът за секс е подходящ снимка: pinterest

Това е друг важен момент. Ако не чувствате, че връзката ви е много зряла – независимо дали вие и вашият партньор се карате през цялото време, непрекъснато се надявате или прибягвате до обиди – тогава определено не трябва да се опитвате да накарате нещата да се чувстват по-възрастни, като имате секс. Трябва да почувствате, че имате отношения на уважение и силна комуникация, преди да преминете към следващото ниво.

Ако вие двамата не сте достатъчно зрели, за да водите любезен разговор или да говорите на сериозни теми, тогава не сте достатъчно зрели за секс.

Трябва да се чувствате комфортно да сте зрели с партньора си, преди да сте интимни. В противен случай той или тя може да не приемат много сериозно интимността и сексът може да ви отдалечи още повече.
Освен това трябва да сте сигурни, че сте достатъчно зрели за секс. Ако сте тийнейджър, особено в ранните си тийнейджърски години, тогава трябва да сте сигурни, че наистина сте готови.

Уверете се, че сексът не пречи на вашите или личните убеждения на вашия партньор.

секс
Как да разберем, че моментът за секс е подходящ снимка: pinterest

Някои хора просто не вярват в правенето на секс преди брака, независимо дали е по лични или религиозни причини. Ако това е било вашето убеждение през целия ви живот, тогава трябва да се запитате дали искате да преосмислите тези идеи, преди да продължите напред с партньора си.

Добре е да промените решението си, но е важно да обмислите много, за да не се почувствате разочаровани от себе си, ако вземете решението в разгара на момента.

Ако религиозните или личните убеждения на вашия партньор го карат да не вярва в секса преди брака, тогава не трябва да се опитвате да го убедите да промени решението си. Вашият партньор трябва да вземе това решение сам и вие не искате да носите отговорност за това да го убеждавате да промени дългогодишните си убеждения.

Уверете се, че очакванията ви не са твърде високи.

секс
Как да разберем, че моментът за секс е подходящ снимка: pinterest

Правенето на секс може да бъде едно от най-невероятните – и едно от най-неудобните – преживявания в живота ви. Въпреки че не трябва да очаквате да е ужасно, трябва да зададете реалистични очаквания за себе си и партньора си, особено ако никога преди не сте правили секс.

Ако сте готови да правите секс с партньора си, тогава в крайна сметка ще можете да намерите темпо и стил, които са подходящи за вас, така че не трябва да оказвате голям натиск този първи път да бъде магически или ще бъдете разочарован.
Вместо това гледайте на това като на възможност да изведете физическите си преживявания с партньора си на ново ниво. Бъдете реалисти за това, което ще се случи и дори може да бъдете приятно изненадани.

Tagged , ,
на горе

Имате ли 18 години ?