Мекици с кефир
Идеи за дома

Мекици с кефир

Мекици с кефир е една от любимите закуски на много хора. Баба прекарваше часове наред пред печката и котлоните, а крайният резултат беше невероятно меки, пухкави, ухаещи, топящи се в устата мекици. Невъзможно е да забравите вкуса им.

Мекици с кефир

Баницата с одрински кори е сочна като торта, мека като памук – 2 лесни рецепти

ЛЕСНА ЗАКУСКА “МЪРЗЕЛИВА“ БАНИЦА

Сиропирана баница: най-сладкият вкус от българската кухня

Кифлички със сладко. Рецепта, доказана от поколения!

Мекици с кефир

Необходими продукти:

Кефир – 250 мл;

Яйце – 1 бр.;

Захар – 3 с.л.;

Слънчогледово олио – 3 супени лъжици;

Брашно – 400 г;

Бакпулвер – 1 п..

По желание- Съставки за поръсване:

Захар – 3 с.л..;

Канела – на вкус.

Начин на приготвяне на мекици с кефир:

В една купа сложете кефира, яйцето, захарта, олиото и щипка сол. Смесете съставките и разбъркайте старателно с бъркалка до гладка консистенция.

Пресейте брашното. Смесете пресятото брашно и бакпулвера в купа. Омесете тестото с ръце, докато получите леко лепкава тесто.

Намажете ръцете си с масло или олио и започнете да оформяте мекици във форма по ваш избор.

Мекици с кефир

Сложете мекиците в тиган със загрято олио. Запържете тестото на среден огън от двете страни до златисто кафяво.

Мекици с кефир

Мекици с кефир

По желание:

Смесете захарта и канелата върху плоска чиния. След като се изпържат, всяка мекица се овалва в със захар и канела.

Можете да сервирате това ястие веднага след готвене. Такива продукти от тесто са идеални като десерт или лека закуска.

Мекици с кефир

Tagged ,
на горе