Кога да очакваме магнитни бури през Октомври 2023

магнитни бури през Октомври 2023
Разни

Кога да очакваме магнитни бури през Октомври 2023

Магнитни бури през октомври 2023 г. се очакват няколко, особенно интензивен период ще бъде пэрвото десетдневие с различна сила, които ще повлияят на благосъстоянието на много хора

В началото на октомври 2023 метеочувствителните хора ще имат затруднения. Според учените активността на Слънцето влияе на човешкия организъм. Статистиката показва, че около десет процента от населението страда от магнитни бури.

Кога да очакваме магнитни бури през Октомври 2023

10 книги, променящи живота ви, които остават с вас завинаги

Метеозависимите хора изпитват симптоми като безпричинна сънливост, апатия, раздразнителност, нарушения на съня и апетита, проблеми с кръвното налягане и главоболие.

За да намалите въздействието на магнитни бури през Октомври 2023 върху тялото, трябва да следвате прогнозите на учените и, особено в опасните дни, да прекарвате повече време на чист въздух, да не се претоварвате, да се откажете от нездравословната храна, да контролирате кръвното си налягане и да имате под ръка необходимите медикаменти, които ще го нормализират.

Кога да очакваме магнитни бури през Октомври 2023

магнитни бури през Октомври 2023
магнитни бури през Октомври 2023

Според прогнозите още в началото се очаква силна геомагнитна буря през октомври 2023, която ще се случи на 1-ви. Мощността на магнитните бури ще бъде от 3 до 4 бала.

През цялото първо десетдневие на октомври ще се задържи усложнената геомагнитна обстановка. Дори напълно здрави хора могат да усетят ефектите от слънчевите изригвания, така че всеки трябва да бъде особено внимателен за своето здраве и благополучие.

Ето кога се очакват магнитни бури през Октомври 2023:

магнитни бури през Октомври 2023
магнитни бури през Октомври 2023

На 1 октомври се очакват магнитни бури с магнитуд 5

На 2 октомври слънчевата активност ще се увеличи, а силата на бурите ще бъде 4 бала.

На 3 октомври се очаква геобуря с магнитуд 3.Тази ситуация ще продължи и на 4 и 5 октомври.

Вълна с магнитуд 4 се прогнозира за 6 октомври, но след това ще падне до магнитуд 2.

На 7 октомври се очаква магнитна буря с магнитуд 2.

А от 8 октомври ни очаква ново изпитание – четири поредни дни, според прогнозите, Земята ще бъде обхваната от геоудари с мощност до 5 бала с кратки прекъсвания от 2-3 бала.

Следващата магнитна буря се очаква на 13-15 октомври. Тридневното геомагнитно смущение ще бъде незначително и ще засегне само метеочувствителните хора.

Нова магнитна буря се очаква от 23 до 26 октомври. Прогнозите са, че геомагнитното смущение ще бъде слабо, но поради продължителността си ще засегне много хора, не само зависимите от времето.

Последната магнитна буря се прогнозира за 29-30 октомври. Очаква се магнитната буря да е със средна сила, така че няма да бъде усетена само от чувствителните към времето хора.

През всички останали дни на октомври не се очакват активни изблици на Слънцето.

Какво да правим в неблагоприятни дни при магнитни бури през октомври 2023?

По-голямата част от жителите на нашата планета реагират на магнитни бури, така че много от тях страдат от промени в настроението, слабост и безсъние в неблагоприятни дни.

В дните на магнитни бури метеозависимите хора, както и хората с хронични и психични заболявания трябва сериозно да се погрижат за здравето си. Дори здрави хора не бива да изкушават съдбата в неблагоприятни дни.

По време на магнитни бури специалистите съветват да ограничите физическата активност и да прекарвате повече време на закрито. В неблагоприятни дни също не трябва да претоварвате тялото с кофеин, цигари, тежка храна и алкохол.

Лекарите препоръчват да си почивате повече в дните на магнитни бури през октомври 2023, а леката физическа активност, която подобрява кръвообращението в тялото, ще помогне да се избегне лошо здраве и главоболие, от които хората най-често страдат в неблагоприятни дни.

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе