Всеки човек, който е научил за тази вода е оценил невероятните й ползи за здравето. Основната съставка на най-лечебната вода за щитовидната жлеза, мозъка и черния дроб, е куркумата. Тя е подправка, която присъства в кухнята на всяка домакиня. Освен, че е невероятно средство в кулинарията, още преди векове са открити мощните й способности върху здравето на човешкия организъм.
Куркумата има впечатляващ хранителен профил, особено, когато става дума за нивата на pH:
Една супена лъжица (7 гр.) куркума съдържа около:
9 калории;4 гр. въглехидрати;5 гр. протеин;7 гр. мазнина;4 гр. фибри;5 мг. манган;8 мг. желязо;1 мг. витамин B6;170 мг. калий;1,7 мг. витамин C;13 мг. магнезий.
Ползите от куркумата идват хранителните вещества, които съдържа, ведно с по-ниските количества на: витамин Е, витамин К, ниацин, фолиева киселина, калций, фосфор, цинк и мед.
Водата с куркума е едно от най-мощните средства, от чийто ползи всеки от вас може да се възползва. Всичко, което трябва да направите, е САМО да добавите ½ чаена лъжичка куркума към чаша топла (не гореща) вода. Разбъркайте добре и изпийте.
Ето някои от ползите, ако редовно, всяка сутрин, консумиране от тази лековита вода:
Превенция срещу заболявания на черния дроб.
Куркумата предотвратява увреждането на черния дроб и дори регенерира увредените чернодробни клетки. Стимулира естественото производство на жлъчен сок и подобрява функцията на жлъчния мехур.
Укрепва здравето и работата на мозъка.
Подправката е богат източник на антиоксиданти, като куркуминоиди, които предотвратяват увреждането на мозъчните клетки и неутрализират свободните радикали.
Облекчава болката и успешно се бори с възпалението.
Хроничните възпаления са основната причина за различни неразположения и заболявания, а тази подправка ефективно се бори с възпаленията и успокоява болките в тялото.
Подобрява функцията на щитовидната жлеза.
Куркумата е в изключително голяма помощ при лечението на автоимунни заболявания на щитовидната жлеза, като болестта на Грейвс и Тиреоидит на Хашимото, понижава нивата на лошия холестерол и спомага за стопиране процеса на атрофия на щитовидната жлеза.