Тази компилация от рецепти съдържа 5 супер бързи рецепти за вкусна ЗАКУСКА, т.е. получавате 5 в 1. Всички са много лесни за изпълнение, всяка отнема само няколко минутки.
Тези 5 различни рецепти за закуска ще ви помогнат да разнообразите ежедневното ви меню. Също така, този вид ястия могат да бъдат отлична закуска или лека вечеря, приготвени набързо.
Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg
„Мързелива“ пица на тиган. Само 10-15 минутки и готово!
❤Л О К У М К И ❤…Мммммм…❤ Лесно, вкусно и много сладичко!
5 супер бързи, супер лесни и много вкусни рецепти за ЗАКУСКА
Необходимите продукти за всички рецепти са леснодостъпни, защото почти всяка домакиня ги има налични в кухнята. Можете да променяте плънката по ваш вкус и да добавите продукти, които са по ваш вкус.
# Рецепта за закуска № 1: Пица на тиган.
Необходими продукти:
-готова кора за баница – 1 голям правоъгълник;*
-домат – 1 бр.;
-кашкавал – 100 гр.;
-шунка – 100 гр.;
-доматен сос – 2 с.л.;
-копър, магданоз, чубрица, сминдух, черен пипер – по ваш вкус.
*Добър вариант са Одринските кори.
Начин на приготвяне:
1.Настъргайте кашкавала на едро ренде, нарежете шунката на малки кубчета. Може да използвате наденица или пушено месо. Наситнете зелената подправка. Разполовете доматът и го нарежете на малки полумесеци.
2.За основа на пица ще използвайте готова кора за баница. Прегънете правоъгълният лист на две и изрежете два кръга със същия диаметър, като дъното на тигана, който ще използвате. Помогнете си с похлупак за тенджера.
3.Добавете малко мазнина и поставете на тих огън. Положете първият кръг от кората и поръсете с около една трета от настъргания кашкавал.
4.Покрийте с вторият кръг и намажете с доматен сос. Отгоре поръсете с кубчетата шунка и резените домат. Поръсете с наситнен копър и отгоре с останалото количество кашкавал.
5.Покрийте тиганът с капак и гответе пицата за около 5-7 минути. Внимавайте, гответе на слаб огън, за да не ви прегори първият пласт на кората.
Изключително вкусно!
# Рецепта № 2: Бърза закуска с картофи.
Необходими продукти:
-картофи – 2 бр. (200 гр.);
-яйце – 1 бр.;
-кашкавал – 50 гр.;
-брашно – 30 гр. (1 с.л. с връх);
-зелен лук – връзка (по ваше желание);
-сол на вкус;
– черен пипер – на вкус.
Начин на приготвяне:
1.Настъргайте на едро ренде картофите, като трябва да са твърдо сварени. Нарежете малка връзка зелен лук. Зеленият лук може да бъде заменен с други зеленчуци или магданоз /копър/.
2.Сложете в купа настърганите картофи, кашкавала и зеленият лук. Чукнете яйцето, добавете сол и черен пипер на вкус и пипер. Смесете добре. Добавете брашното и разбъркайте отново.
3.Получената смес разделете на две равни части. Поставете първата част върху предварително загрят тиган с малко количество мазнина. Разстелете по дъното. Гответе на среден огън около 2-3 минути до лек загар и обърнете. Гответе още около 1-2 минути и отстранете от огъня. По същият начин изпържете и втората палачинка.
# Рецепта № 3: Закуска с наденица.
Необходими продукти:
-яйца – 3 бр.;
-готова кора за баница – 1 бр.;*
-наденица – 1 парче;
-кашкавал – 80 гр.;
-сол и черен пипер – на вкус.
*Добър вариант са Одринските кори.
Начин на приготвяне:
1.Сгънете кората на две и с помощта на капак за тенджера изрежете два кръга.
2.Настъргайте кашкавалът и наденицата на едро ренде.
3.Чукнете и разбийте до гладкост яйцата, посипете със сол и черен пипер.
4.Сложете тигана на тих огън. Застелете дъното с първият кръг от кората и нанесете с половината от настърганият кашкавал. Залейте с яйчената смес, поръсете с настърган колбас. Отгоре разпределете останалото количество кашкавал и покрийте с вторият кръг от кората.
5.Захлупете тигана и гответе на слаб огън за около 5 минути. След това обърнете от другата страна и отново захлупете. Гответе още 1-2 минути, не повече.
Закуската приготвена, само за 10 минути се оказва много вкусна и питателна.
# Рецепта № 4: Закуска с грис.
Необходими продукти:
-яйца – 2 бр.;
-грис или брашно – 50 гр.;
-кашкавал – 30 гр.;
-домат – 1 бр.;
-сол и черен пипер – на вкус;
-копър.
Начин на приготвяне:
1.Настъргайте кашкавалът. Нарежете малка връзка копър или други подправки. Нарежете средно голям домат на тънки филийки.
2.Изсипете гриса или брашното в купа, счупете 2-те яйца. Сол и черен пипер всичко на вкус. Разбъркайте с бъркалка или вилица до гладкост.
3.Изсипете гладката яйчена смес в предварително загрят съд с малко мазнина на дъното. Всичко се разпределя равномерно на дъното.
- 4.Отгоре наредете резенчетата домати. Ако имате наденица или колбас в хладилника, тогава може да се нареже на кръгчета и да се сложите върху доматите. Поръсете с настърган кашкавал.
5.Покрийте с капак и гответе около 3 минути на слаб огън.
Закуската е готова, прехвърлете в чиния. Поръсете с копър и се наслаждавайте на този вкус.
# Рецепта № 5: Закуска с тиквички.
Необходими продукти:
-тиквички – 1 бр. (250 гр.);
-яйца – 2 бр.;
-магданоз – 1 връзка;
-сол и черен пипер – на вкус.
Начин на приготвяне:
1.Нарежете тиквичката на малки кубчета. Наситнете магданоза или друга подправка, като копър или зелен лук.
2.В отделна купа чукнете яйцата, сол на вкус и черен пипер. Разбъркайте всичко с вилица до гладкост.
3.Сложете нарязаните тиквички в предварително загрят тиган с малко количество мазнина и запържете на среден огън до леко зачервяване. Добавете магданозът и разбъркайте.
4.Залейте тиквичките с разбитите яйца. Всичко се разбърква с шпатула до готовност на яйцата. Гответе на среден огън.
Закуската е готова, сервирайте я гореща.