Книги с отлично чувство за хумор, които ще ви разсмеят до сълзи

Книги с отлично чувство за хумор
Разни

Книги с отлично чувство за хумор, които ще ви разсмеят до сълзи

От автобиографии до разкази, тези книги със сигурност ще привлекат вниманието ви.

През последните години много хора се оплакват от липсата на висококачествено хумористично съдържание – от комедии до литература. От автобиографиите и детективските истории все повече се появяват в списъците на бестселърите, които бързо изтласкват всички жизненоутвърждаващи книги. Поради това изглежда, че практически няма книги с положително послание и просто не искам да препрочитам „12-те стола“ и „Извинете! Аз съм англичанин!“

Тук може да разгледате най-добрите мотивационни книги 

Ето защо ние съставихме класация на най-забавните книги, които със сигурност ще повдигнат настроението ви и ще ви накарат да се смеете до сълзи:

Има доказани класики, модерна проза и напълно неочаквани варианти за тези, които обичат смесените жанрове.

Моето семейство и други животни от Джералд Дърел

Книги с отлично чувство за хумор
Книги с отлично чувство за хумор

Книгата, която разказва историята на едно забавно семейство, е автобиография на писателя за животни Джералд Дърел. Авторът разказва за едно невероятно наситено детство, прекарано на слънчевия остров Корфу, и за невероятните приключения, случили се на него и семейството му през това време. На страниците ще срещнете невинния натуралист и безстрашен биолог Джералд, странната Марго, ентусиаста по стрелба Лесли и властния интелектуалец Лари, а пъстрата им компания е предвождан от нежната им и грижовна майка, която изпитва радостта от внезапната възможност да живее в гръцки рай и да се отдаде на свобода, заобиколена от любими хора.

Дневникът на Бриджит Джоунс от Хелън Филдинг

Книги с отлично чувство за хумор
Книги с отлично чувство за хумор

Романът на английската писателка Хелън Филдинг, издаден през 1996 г., отдавна се е превърнал в справочник за момичета, които активно си търсят мъж. Желанието за самоусъвършенстване, изборът между забавление и задължения, натиск от страна на родителите („Кога ще се ожениш?“), провали в работата – това са проблеми, познати на мнозина. Главната героиня Бриджит остроумно описва ежедневието в дневника си, като брои чаши вино, калории и комплименти на страниците му. И по време на паузите тя се влюбва в различни мъже и с невероятен талант се забърква в забавни истории.

Малки жени от Луиза Мей Алкът

Книги с отлично чувство за хумор
Книги с отлично чувство за хумор

За любителите на викторианска Англия и добрия хумор, Малки жени от Луиза Мей Алкът е добър избор. Една невероятно трогателна история за съзряването на четири сестри от бедно семейство ще ви накара да изпитате цялата гама от емоции – от тъга през смях до стомашни спазми. Книгата засяга много важни теми, включително нежната любов, семейните ценности, значението на взаимопомощта, формирането на мироглед, провалите и грешките. Историята се чете на един дъх, което е много рядко – това е добро четиво, което отвлича вниманието от неприятностите и ви потапя в атмосфера на комфорт и топлина.

Куфарът от Сергей Довлатов

„Куфарът“ е едно от най-веселите и емблематични произведения на Сергей Довлатов, което трябва да прочетете поне веднъж в живота си. Ето как самият автор описва творението си: „В центъра на книгата е един куфар, обикновен опърпан куфар, с който емигрантът Довлатов напусна родината си. След като го разопакова след няколко месеца лутане, героят се убеждава, че зад всяка вещ в куфара се крие драматична, забавна или абсурдна история.” Хаотичният сюжет, искрящите шеги и уникалното мислене на автора се запомнят веднага и за цял живот, а понякога дори стават здраво вкоренени от който е просто невъзможно да се отървете. Ако искате една лека книга, която за ви развесели по пътя – това е точно попадение, което ще искате да препрочитате книга десетки пъти, защото никога няма да ви омръзне.

Безмълвния свидетел от Агата Кристи

Книги с отлично чувство за хумор
Книги с отлично чувство за хумор

Агата Кристи с право е наричана кралицата на детективските истории в продължение на много десетилетия, но това има един съществен недостатък – поради невероятния й талант да измисля заплетени и шокиращи сюжети, способността й да описва остроумни ситуации винаги е оставала на заден план. Образът на известния белгийски детектив Еркюл Поаро определено ще се хареса на любителите на финия хумор. Вай-великият детектив с необичайни мустаци винаги е удивлявал околните със своята лекота, съчетана с лека арогантност. В Безмълвния свидетел хуморът на Кристи е разкрит максимално. Забавните разговори на Поаро със заподозрените и, разбира се, с неговия постоянен партньор Хейстингс ще ви разсмеят дори когато на страниците е описано хладнокръвно престъпление. Не е ли това показател за уникалния талант на покойния писател, който умееше органично да смесва хумор и разследване?

Сега ще ви разкажем и за книги, които трябва да прочетете поне веднъж в живота си

Книги с отлично чувство за хумор
Книги с отлично чувство за хумор

Книгите могат да лекуват, да внушават вяра в най-доброто и да изпълват вътрешния свят с богатство от безценни знания. Казваме ви какви творби трябва да прочете всеки човек, за да разшири литературния си хоризонт и да направи първата крачка към това да станете по-образован.

Всеки е чувал за следните книги поне веднъж в живота си. За тях се говори, често се цитират и благодарение на тях мнозина започват да гледат на живота по различен начин. Тези произведения се считат за класика на литературата, с която всеки трябва да се запознае. Може би някоя от тях ще отговори на вашите въпроси днес.

Червената книга от Карл Юнг

Името на Карл Юнг е познато на мнозина, както и откъси от неговите произведения. Основателят на аналитичната психология видя важното си творение, Червената книга, като шанс да се свърже отново с вътрешната си сила и възможност да говори с душата си. Този труд е един от най-дълбоките и лични за швейцарския психиатър. Докато го пише, той многократно се потапя в медитативни състояния, в резултат на което рисува портрети на чудовищни ​​създания. Кои са тези „чудовища” от неговото осъзнаване и каква опасност представляват за всеки от нас, всеки може да разбере, като прочете тази книга.

Библия

Библията е една от най-важните книги в историята. Дори ако човек е далеч от вярата, текстовете, написани в нея, могат да се окажат безценни. Те ще ви позволят да погледнете света от гледна точка на вярващите, като по този начин ще ви позволят да се разберете по-добре. Освен това Библията съдържа много етични стандарти и принципи, които могат да доведат до по-съзнателен начин на живот. Тази книга също е исторически документ. Библията съдържа описания на събития, случили се преди повече от две хиляди години. Това може да е интересно за общото развитие, както и за да научите повече за аспектите на живота в онези времена.

Война и мир от Лев Толстой

Този роман е може би е едно от най-важните произведения на руската литература. Всеки от нас е добре да се запознае с тях още през ученическите си години. Горещо ви препоръчваме да отделите време, за да прочетете тази книга. Всеки герой от творчеството на Лев Николаевич Толстой е отражение на определени идеали, чувства и пороци, обединени от духа на руския народ. Ще ви помогне да намерите отговори на много въпроси, а също така ще ви запознае с основните хронологични моменти на наполеоновите войски.

Престъпление и наказание от Фьодор Достоевски

Този роман на Достоевски се разкрива най-добре в зряла възраст. Класическата история за борбата между доброто и злото, светлината и тъмнината е пронизана с уроци по морал и справедливост, психологически проблеми и бедните околности на Санкт Петербург, които понякога започват да изглеждат като „болезнени“ места. След като прочетете, определено ще имате желание да помислите отново за вашите страсти, някои от които оставят далеч не приятен отпечатък върху всеки от нас.

1984 от Джордж Оруел

Интересът към тъмния свят, създаден от Джордж Оруел през 1949 г., набира все по-голяма популярност в наши дни. Мнозина правят паралели между тази реалност и съвременния свят, ужасени от множеството съвпадения. Историята проследява живота на Уинстън Смит, който води постоянна битка срещу света, в която страхът, контролът и лъжите са превзели живота на хората. Но въпреки фактическото пълно безсилие, той няма да се предаде. Свободната воля, индивидуалността и любовта са забранени и единственото, което остава на героя е да се примири и да продължи борбата единствено в рамките на своето съзнание.

Франкенщайн или съвременният Прометей от Мери Шели

Много от нас са чували легендата за Франкенщайн, но само малцина са взимали оригиналната книга на Мери Шели. Това произведение се смята за едно от първите в жанра научна фантастика с елементи на философия. Готическият роман принуждава читателите да погледнат на света от различни ъгли и да се замислят сериозно за живота, смъртта и лоялността. Книгата влезе в златния фонд на световната фантастика и също така позволи на много читатели да определят истинските си желания, защото не всичко, което е скрито, всъщност може да ни бъде от полза.

Дон Кихот от Мигел де Сервантес

Малко вероятно е да има друг толкова дълбок реалистичен роман, пропит с уникален испански привкус, като великото творение на Мигел де Сервантес. Уникалната история, неразривно свързана с биографията на писателя, е обичана в целия свят. Архаичният стил, изтънченият хумор и увлекателният разказ, разгръщащ се на страниците на „Дон Кихот“, ще останат завинаги в сърцето ви при първо четене.

Tagged , ,
на горе