Как да спрете да обичате някой, който никога няма да бъде ваш

Как да спрете да обичате някой
Любов и партньорство

Как да спрете да обичате някой, който никога няма да бъде ваш

Всички знаят колко е болезнено да обичаш някой, който не може да ти отвърне. Да, любовта е страхотно чувство, но само когато е взаимно. В противен случай се трансформира в необуздана разрушаваща сила, която ни убива.

Лекарите отдавна са ни предупредили какви огромни щети нанася на здравето ни несподелената любов.

Разбира се, с течение на времето чувствата си отшумяват по естествен път, но за да не страдате излишно и за да се предпазите от здравословни проблеми, психолозите дават няколко чудесни съвета, които ще ви помогнат да излекувате по-бързо нараненото си сърце. Нека ги видим.

 Спрете да общувате с него

Далеч от очите, далеч от ума. Колкото по-често го виждате, толкова повече мислите за него и по-трудно е да спрете да го обичате. Изхвърлете го от живота си, доколкото е възможно. Изтрийте го в социалните мрежи, премахнете номера му от телефона си. Драстични решения, но нужни. Трябва да съхраните себе си.

Напомняйте си често защо никога няма да бъде ваш

Логиката понякога помага за преодоляване на емоциите. Колкото и да са силни чувствата ви към него, все пак има причина да не сте с него, нали?. Не само, че не бива да я забравяте, но е желателно да си я припомняте постоянно. Можете дори да направите списък защо не можете да бъдете заедно и да го оставите някъде, където да е все пред очите ви.

Фокусирайте се върху това, което не ви харесва в него

Когато обичаш някого, го гледаш през розови очила. Може би си мислите, че е перфектен. Но такива хора няма. Затова намерете в него това, което не ви харесва и помислете за това, когато  страдате за него.

Подобрете самочувствието си

Напомнете си защо сте достойни за любов. Това, че един човек не иска да е с вас, не означава, че сте лоши или че никога повече няма да бъдете щастливи. Напротив, всяка раздяла променя живота ви към по-добро. Няма да прекарате целия си живот в страдание по загубена кауза, нали? След като навън ви очакват толкова хубави неща. Само трябва да ги пожелаете!

Обградете се с любов

Прекарвайте повече време с хората, които ви обичат и сред които се чувствате необходими. Когато видите, че има такива, които се нуждаят от вас, ще ви стане по-леко. Всеки иска да бъде  важен и ценен за някого – това е толкова типично за нас, хората.

Открийте нови хоризонти

Любовта и връзките не са единственото нещо в живота ни. Намерете нещо, което ще даде на живота ви цел и смисъл: кариера, хоби, пътуване. Винаги можете да намерите нещо, което да ви направи щастливи дори и ако в момента не се чувствате обичани. Знайте, че това е временно и че всичко ще се промени съвсем скоро!

Дайте си време

 

С течение на времето ще се промените, ще се промени и вашият поглед върху нещата и в този смисъл и миналото ще се промени. Защото вече ще гледате на него с нови очи.

Не се отчайвайте – нещата никога не са толкова зле, колкото на пръв поглед изглеждат!

Tagged , , ,
на горе