когато спрем да обичаме
Любов и партньорство

Какво се променя в душата на човек, когато спре да обича

Връзките не винаги имат щастлив край. Понякога осъзнаваме, че всичко безвъзвратно си е отишло. Кои са най-честите „симптоми“?

Правите по-малко планове за бъдещето

По-рано сте си мечтали къде ще отидете, каква порода куче ще си вземете и други подобни неща. Ако тези теми вече ви струват неприятни и безсмислени, това е сигурен признак, че нещо се е пречупило във връзката и чувствата са охладнели значително.

Партньорът ви започва да ви дразни

Преди недостатъците му не са били така ярко забележими, дори са ви допадали. Сега се ядосвайте и го хокате през цялото време. Всичко ви дразни ужасно много и ви е станало наистина трудно да се въздържате.

По-малко физически контакт

Не се гушкате, не се държите за ръце. Желанието да се докосвате един друг рязко е спаднало. В леглото вече няма страст, а само скука. Всичко това говори, че сте спрели да се обичате.

Разстояние между вас

Избягвате да се гледате в очите, говорите си все по-малко, а темите са единствено на битово ниво. Сякаш между вас се е появила бездна, която непрекъснато се увеличава.

Все по-често ругаете

Всяко малко нещо ви изнервя и вие се ядосвате, ругаете постоянно. Може би търсите причина да излеете насъбралия се гняв от това, че връзката е зациклила?

Забавлението е изчезнало

Преди това шегите на партньора ви са се стрували най-добрите, но сега ги намирате за тъпи.  Разговорите стават все по-скучни. Изчезна чувството, че това е вашият човек.

Поддържате връзката по навик

Понасяте този дискомфорт. Но защо? Заради първоначалната инерция. Нямате сили да се разделите и да започнете всичко отначало.

Когато любовта си тръгне и уважението не е там, за да я замести, пред нас се откриват два пътя – единият е да понасяме стоически живота си такъв, какъвто е. Другият е да направим промяна. Кой от тях ще изберем, това зависи само и единствено от нас самите.

Tagged , , , ,
на горе