11 свежи идеи за интериор на кухня с хол
Идеи за дома

11 свежи идеи за интериор на кухня с хол

Обединяването на кухня с хол в едно голямо общо помещение е тенденция в интериора. Всяка среда е проектирана с определена цел: всекидневната е за релаксация, разговор с приятели или уединено четене в меко кресло; заниманието в кухнята включва кулинарни експерименти, аромат на семейна кухня и тракане на капаци на тигани. Ето защо, когато декорирате модерно пространство с отворен план, включващо както кухня, така и всекидневна , не е лесна задача да решите какви материали да използвате.

Визуалната хармония и разумният подбор на облицовки определено са основните съображения за безупречна приемственост между кухня и всекидневна в пространство с отворен план. Кухненската всекидневна с отворен план се превърна в задължителен дизайнерски план за всеки дом поради нарастващата си популярност. Със своята безпроблемна и просторна концепция за среда за готвене, хранене и почивка, това дизайнерско оформление увеличава търсенето си в нови домове. Концепцията произтича от създаването на пространство за хората да прекарват времето си заедно със семействата за комфортен живот.

Този дизайн на кухненска всекидневна с отворен план позволява естествен вятър и светлина да текат през вътрешното пространство. Освен това създава оживена зона за семейства за модерен живот. Този дизайн варира от традиционен до модерен и елегантен до ретро стил, за да отговаря на вкуса на всеки.

Независимо дали мислите за подходяща за семейството зона за хранене или умна кухня със спираща дъха гледка, този дизайн на кухненска всекидневна с отворен план е перфектен!

Ето няколко идеи за дизайн на кухня с хол:

1.Кухненски остров

кухня с хол
11 свежи идеи за интериор на кухня с хол снимка: pinterest

Когато проектирате пространство с отворен план на кухня с хол, естественият избор е модерна кухня с остров , а предизвикателството за дизайнера е да я направи уникална, без да се набива на очи. Когато изберете порцеланова облицовка с мраморен ефект не само за облицовка на острова, но и за подова настилка, нейният чар ще се разпростре върху цялото пространство.

2.Дърво и камък- перфектната комбинация

кухня с хол
11 свежи идеи за интериор на кухня с хол снимка: pinterest

Естествени материали като дърво и мрамор могат да бъдат възпроизведени до съвършенство в порцеланови каменинови изделия; не само изглежда като истинско нещо, но дори се усеща така. С експертни комбинации и малко въображение може да придаде индивидуалност на всяко пространство и в същото време да създаде въздействащо артистично сливане на вашата кухня с хол.

3.Безкомпромисен характер на тотално черно

кухня с хол
11 свежи идеи за интериор на кухня с хол снимка: pinterest

Черното обикновено не се предлага като опция за отворени кухни-всекидневни , основната причина е, че може значително да ограничи естетическия избор за цялостното пространство. Но всъщност имате същата свобода на изразяване с черното, както и с бялото , и с малко повече индивидуалност.

Порцелановият гранитогрес с плътен ефект в черен тон ви дава пълна свобода да проектирате изключително съвременно пространство на кухня с хол, което също е гостоприемно и многофункционално. Ако изберете черен като основен цвят за облицовката на кухнята , например, можете да продължите темата с няколко акцента в хола , като килими, рамки за картини и малки аксесоари за обзавеждане.

4.Разделяне на област

кухня с хол
11 свежи идеи за интериор на кухня с хол снимка: pinterest

Шумът може да бъде проблем, ако има много членове на семейството, които споделят едно и също пространство по едно и също време. Отделна зона, като уютна или телевизионна стая, е добра идея и може да бъде изключена, когато е необходимо време за тишина.

Остъклените стени, плъзгащите се панели или решетъчните паравани предлагат по-голяма гъвкавост, така че пространствата да могат да се затварят или отварят според нуждите. Това е страхотна идея за дизайн на кухня с хол.

5.Подредете мебелите стратегически

Обичаме отворения план на кухня с хол заради усещането за пространство, но когато загубите стена, вие технически губите пространство.

В крайна сметка вътрешните стени се борят за библиотеки, телевизори, дивани и радиатори. Така че разбиването на нещата, преместването на мебелите от стените и използването им за разделяне на пространството помага да се уредят нещата. Подредете мебелите си добре и стратегически, ако искате мястото да изглежда уютно.

6.Използвайте осветление, за да подчертаете различни зони

кухня с хол
11 свежи идеи за интериор на кухня с хол снимка: pinterest

Добрата схема на осветление е ключова в пространството на кухня с хол и може да помогне за създаването на различни зони. Помислете за комбинация от идеи за кухненско осветление за подготовка и забавление и може би отделно пространство за релакс с добро осветление.

Осветлението трябва да бъде гъвкаво. Не става въпрос само за поставяне на 20 прожектора и това е всичко. Говорим за цвят и обличане на стая, но това може да бъде силно повлияно от осветлението. Имате нужда от възможно най-много възможности – спотове, висулки, настолни лампи, подови лампи – за да можете лесно да променяте настроението.

7.Помислете за вашето оформление

кухня с хол
11 свежи идеи за интериор на кухня с хол снимка: pinterest

Помислете къде ще седят гостите, докато готвите и къде бихте искали да ядете. Местата за краткотраен престой, като баровете за закуска, трябва да бъдат разположени далеч от работната зона, така че никой да не пречи, но достатъчно близо, така че разговорът да тече лесно.

Или почерпете вдъхновение от идеите за декориране в стил с голяма маса за хранене в селска къща, като тази, украсена с цветни подложки.

Закачете произведения на изкуството и страхотни висящи светлини, за да огледате пространството – идеите за кремава кухня с хол като тази са идеалният фон за цветни аксесоари.

8.Дизайн на кухня с отворен план – градинска стая

кухня с хол
11 свежи идеи за интериор на кухня с хол снимка: pinterest

Мисълта да имате градинска стая в дизайн на кухня с хол с отворен план е перфектна комбинация. Тя обединява идеално всекидневната, кухненското пространство и красивата гледка към зеленина, за да направи целия дом твърде оптимистичен.

Създава гостоприемно пространство с релаксираща зона за хранене и общуване. Модерните уреди и елегантният дизайн за достатъчно място за съхранение правят цялото пространство функционална зона.

Стъклените врати и големите прозорци са допълнително допълнение към този дизайн, който предлага уединение с релаксираща гледка към външното озеленяване. Този дизайн не само подобрява визуалната привлекателност, но насърчава усещането за красота и природа.

9.Украсена със скъпоценни камъни кухня с отворен план

Със своите блестящи плотове, ярък гръб и луксозни уреди, кухнята се превръща в център на внимание. Добавянето на акценти в тонове на бижута, като изумрудено зелено, сапфирено синьо или аметистово лилаво, придава на стаята богата, оживена атмосфера, която излъчва усещане за богатство.

Всекидневната може да бъде украсена с плюшени мебели, метални акценти и привлекателни осветителни тела, за да върви с концепцията със скъпоценни камъни. Усещане за елегантност и изтънченост се добавя към пространството чрез използването на кристални полилеи, кадифена тапицерия и позлатени покрития.

Помислете за използването на лъскави повърхности, огледални акценти и сложни шарки във вашия дизайн, за да подчертаете още повече мотива на вашата кухня с хол със скъпоценни камъни. Тези компоненти ще придадат на зоната усещане за дълбочина и блясък, повишавайки нейната привлекателност като цяло

10.Невероятна гледка

кухня с хол
11 свежи идеи за интериор на кухня с хол снимка: pinterest

Създаването на спиращи дъха гледни точки винаги е от решаващо значение за всяка кухня с хол. С тази концепция можете да повдигнете интериора си, както и настроението си, докато готвите, ядете или релаксирате.

Разположението на мебелите и предметите на изкуството трябва да се обмисли внимателно. Ако имате големи произведения на изкуството или картини, можете да ги подредите така, че да допълват всяка гладка стена направо до масата за хранене. Също така е добре да има един срещу кухненския плот, който дава релакс само с гледане.

11.Винтидж визия

кухня с хол
11 свежи идеи за интериор на кухня с хол снимка: pinterest

Добавянето на ретро мебели не е разрешено само в ретро дизайни, но можете да ги добавите във всеки друг дизайн, за да подчертаете. Можете да изберете ъглово място и да добавите ретро мебели, произведения на изкуството или някакъв ретро уред, за да създадете ретро свят във вашето модерно пространство.

Можете също така да съчетаете ретро мебели и аксесоари с модерни елементи, за да разкриете ретро чара на вашата кухня с хол. Така че по този начин можете да имате усещане за носталгия със съвременния стил.

Използването на плъзгаща се врата или вграден панел, който при необходимост скрива кухнята и зоната за приготвяне на храна, също е популярен вариант в съвременния дизайн. Някои луксозни проекти използват силните текстови и материални акценти, за да „накарат да изчезне“ зоната за приготвяне на храна, когато не се използва.

кухня с хол
11 свежи идеи за интериор на кухня с хол снимка: pinterest

В този модерен и луксозен проект приемствеността на палитрата от материали и изработените по поръчка структури, които преплитат дърво, мрамор и матови черни повърхности, помагат на дизайнерите да стопят кухнята и да я скрият зад плъзгащ се панел, без да нарушават визуално единството на отворения етажен план.

Заключение

Оформлението на кухненската всекидневна с отворен план осигурява гъвкав и иновативен подход към модерния живот. Има много опции, които да вдъхновят вашия отворен план, независимо дали искате модерен, традиционен, ретро вдъхновен или красив стил. Можете да изградите уникална стая, която отговаря на вашия начин на живот, като добавите екстри като островна трапезария, разделители, цветови схеми и други дизайнерски елементи.

За да приспособите различни дейности, не забравяйте да създадете зони в рамките на концепцията за отворен план и да постигнете баланс между естетика и практичност. Разгледайте възможностите, които една кухненска всекидневна с отворен план може да предложи, като прегърнете въображението си.

Можете да направите вашата всекидневна зона успокояваща и приветлива обстановка за релакс, забавление и готвене с подходящите дизайнерски решения и внимателни допълнения.

Tagged , , ,
на горе