Защо е толкова трудно да се открие истинската любов и какво можем да направим по въпроса

Защо е толкова трудно да се открие истинската любов
Любов и партньорство

Защо е толкова трудно да се открие истинската любов и какво можем да направим по въпроса

Откриването на истинска любов, която може да издържи на всичко във времето е истинска рядкост. Всички се появяваме на този свят с желанието да обичаме и необходимостта да бъдем обичани и приети такива, каквито сме. Но защо тогава е така трудно човек да намери истинската любов? Защо понякога ни обзема чувството, че всичко е загубено и никога няма да я срещнем?

Емоционалният багаж, който сме натрупали като възрастни, е една от възможните пречки за поддържането на отношения, базирани на доверие в партньора. Трайните любовни взаимоотношения, основани на доверие и преданост, се изграждат върху състрадание, прошка, лоялност и чувство за сигурност.

Защо е толкова трудно да се открие истинската любов?

Не съществува универсален отговор, но едно е сигурно – много често бъркаме с избора си на партньор, когато се фокусираме единствено във външния вид, интимната съвместимост, интересите, начина на живот, парите и други все така мимолетни за една връзка качества.

Много често не осъзнаваме какво наистина е важно, погрешно считаме, че това са общите интереси и хобита. Но, всъщност, не в тях се крие тайната на хармоничната връзка.
Човешките същества се нуждаят от по-дълбоки емоции, които да повлияят на отношенията им в даден момент. Ако вашият партньор гледа на връзката повърхностно и само изисква, а не дава нищо от себе си, то това определено не е вашият мъж.

Какво, според вас, е истинска любов?

Важно е да си отговорите честно. Помислете – какво е вашето определение за истинска любов. Всеки човек има свое такова. Не можете да търсите същото, което търсят и всички останали. Винаги трябва да има неща, които са изключително важни за вас и с тях не може да се прави компромис.
Искате ли партньорът ви да бъде като вас или точно обратно
Това е другият важен въпрос – дали търсите качества, които са характерни и за вас самите или пък точно обратното.
Всичко това е от значение, за да сте наясно дали искате партньорът ви да е като вас или имате нужда от човек, който притежава такива качества, които вие не притежавате, но силно бихте желали да постигнете. Става дума за две различни цели и две различни концепции, така че не трябва да заблуждавате себе си. Именно яснотатат по тези въпроси ще ви улесни в намирането на истинската любов.

Преодолейте емоционалната си тежест

Трябва да се научите да не прехвърляте товара си от предишни връзки към текущата, защото така я отравяте. Не забравяйте, че всеки човек е различен и ако очаквате настоящият партньор да ви нарани, точно както и предишния в миналото ви е направил, подобен страх ще ви попречи да изпитате пълното щастие.
Намирането на голямата любов в огромна степен се състои в откриването на човек, който ще обикне истинското ви Аз, а не отражението, което неволно, в желанието си да му се харесате, му представяте. Ако това е вашият човек, то трябва да се чувствате комфортно с него дори и в самото начало на запознанството, когато все още липсва силна любов или дори обикновена привързаност.

Приемете живота си такъв, каквато е

Колкото по-скоро приемете живота си такъв, какъвто е наистина, толкова по-скоро отново ще се обичате, ще се чувствате добре в в собствената си кожа. А точно това ще провокира появата на правилния човек в живота ви.

И не забравяйте – този, който е в равновесие и е в мир със себе си, винаги е по-привлекателен в емоционален план от този, който не харесва нито себе си, нито своя живот.

на горе