Духовно пробуждане: 6 признака, че душата ви все още не се е събудила

Духовно пробуждане
Интересно

Духовно пробуждане: 6 признака, че душата ви все още не се е събудила

Какво включва термина духовно пробуждане? Става въпрос за определени личностни промени, за разширяване на съзнанието и последваща промяна на собствения свят. Често пъти ни е трудно да разпознаем и разберем тези проблеми, но въпреки това, самият факт, че сте споели пътя към духовно пробуждане води до откриване на истинската същност на живота.

Когато душата все още не се е пробудила, такова състояние би било сравнимо с управление на кола без спирачки и без волан. Точно както не можем да контролираме такъв автомобил и рискът от произшествие е огромен, така и несъбудената душа пречи на човек да се наслаждава напълно на живота си, да открие щастието, да преценява, мисли и действа правилно. Защото без да осъзнаваме собствения си вътрешен източник на сила, живеем според чуждите правила, а не според нашите.

Кои са признаците, че вашата душа все още спи и чака своето духовно пробуждане?

Липса на стремеж за отстояване на собственото мнение

Хората със „непробудени“ души не вярват, че могат да имат собствено мнение. Те не разбират, че има много причини да се съмняват в така наречения авторитет на другите. Затова и сляпо се вслушват в мненията на хората, а те не винаги са правилни за собственото ни развитие.

Така се стига до изпълнение волята на родители, учители, работодатели и т.н. И никога вашето собствено мнение не взема превес, а всъщност, именно вие самите знаете кое е най-добре за вас.

И обратно – „пробудената“ душа не приема нищо като изконно вярно, докато не погледне от различни ъгли и не се убеди в истината.

Живот в съответствие с тенденциите

Пробуждането на душата включва интуитивно филтриране на входящата информация, без значение за какво се отнася тя. Но „непробудените“ души сляпо се съгласят с всички общи идеи, тенденции, включително и с музиката, която масово се слуша.

За разлика от тях, духовно пробудените души вървят по своя път на развитие с темпото, което е удобно за тях. Те избират това, което им харесва, и живеят според своите виждания, без да се влияят от мнението на другите.

Ето защо, ако мислите, че стриктно спазвате  социалните тенденции и не приемате друг път, знайте, че душата ви все още спи и чака да бъде пробудена.

Не забравяйте, че тайната на пробуждането на душата и нейната сила е да бъдете себе си. Живейте в съответствие със своите ценности, дори начинът ви на живот да се различава от този на повечето хора край вас.

Противопоставяне на промени

Спящата душа приема единствено статуквото, не вижда причина за промяна и възприема наложената реалност като единствено възможна.

 

Пробудените души не са така – те са наясно с настъпващите промени. Разбират и приемат неизбежността и необходимостта от промяна, независимо дали им харесва или не. И те винаги се опитват да разберат защо нещо в живота се случва по този начин, а не по друг начин.

Те търсят отговори в себе си, а не отвън.

Живот в тълпата

Някой ще каже, е, добре де, но нали всички живеем в общество, все пак. Това е истина. Но „спящата“ душа е под пълен контрол от влиянието на тълпата, докато „пробудената“ влиза единствено в ролята на наблюдател.

Пробуденият човек може да се чувства самотен и изолиран от обществото, но той знае, че това е необходимо и важно условие за неговото собствено развитие.

Затворен ум

Умът на човек с пробудена душа е подобен на решетка, в която са пробити много дупки. Именно от там навлиза всяка нова информация и идеи, които предполагат развитие и просперитет.

Нещата, които събуденият ум смята за важни, остават, а тези, които се считат за ненужни, лесно преминават и изчезват, защото само затлачват и пречат на добрата реализация.

Човек с все още непробудена душа е консервативен и не иска да приеме в живота си нищо ново, дори и то да е за добро. Той приема цялата информация без да я филтрира, без да я осмисля добре и я натрупва в себе си подобно на стари вещи, които са напълно непотребни, но ние пазим в дома си и затрупваме пространството с тях. Нищо, че ни пречат да се разминем. И въпреки, че може би вътрешно не сме съгласни с това, което се случва.

Неспособност за водене на пълноценен разговор

„Спящите“ души изричат много празни приказки – те се занимават с клюки, с обсъждане на другите, позволяват си да съдят от името на Бог.

Човекът с пробудена душа не се интересува от това, той не обича да дрънка празни приказки. Можете да говорите с него за всичко и това ще бъде винаги един много лесен и интересен разговор, след който няма да остане у вас впечатлението, че просто сте си изгубили времето.

Духовно пробудените обичат да анализират, опитват се да разберат смисъла на случващото се, а интересите им са в най-различни сфери на живота.

Човек с пробудена душа постига целите си с лекота, защото неговите желания, мисли и чувства работят синхронно и го водят точно в правилната посока.

Когато душата ви се събуди, най-накрая можете да се почувствате истински живи. И тогава животът няма да изглежда толкова мрачен и тежък. Време е за промяна.

Tagged , , ,
на горе