10 лесни домашни средства за лош дъх
Здраве и красота

10 лесни домашни средства за лош дъх

Какво е по-лошо от това да си около някой с лош дъх? Когато ти си този някой.Особено когато не го осъзнавате и някой друг ви го казва.

Честно казано, всъщност е много трудно да усетите миризмата на собствения си дъх. Ето защо си струва да се обградите с честни, неосъждащи хора, които едва доловимо ще ви кажат, ако имате лош дъх. Сега, как да коригирате лошия дъх?

Ако имате вода за уста или мента под ръка, чудесно! Но ако искате да си спестите пътуване до местния магазин и пари, огледайте къщата си.

По-долу споделяме 10 прости лека за лош дъх с помощта на предмети, които вероятно вече имате у дома!

 

10 лесни домашни средства за лош дъх

1. Пийте вода

лош дъх
10 лесни домашни средства за лош дъх

Всеки път, когато почувствате, че устата ви изсъхва, пийте вода (не сок или сода, защото те могат да изсушат устата ви повече).

Слюнката помага да поддържате устата си чиста и предотвратява развитието на миризливи бактерии. Пиенето на вода ще ви помогне да се справите с вашия лош дъх.

2. Изплакнете с топла солена вода

Гаргарата със солена вода е естествен начин за спиране на лош дъх.

Създайте смес от 1/4 до 1/2 чаена лъжичка сол на всеки 200 мл. топла вода. Разбийте глътка от сместа около устата си за 30 секунди, след което я изплюйте. Повторете, ако е необходимо.

3. Дъвчете карамфил

Карамфилът помага незабавно да освежите вашия лош дъх. Помага и да се бори с бактериите, които причиняват кариес. Просто смучете или дъвчете няколко скилидки няколко пъти на ден.

4. Ябълков оцет

лош дъх
10 лесни домашни средства за лош дъх

Дъх от лук или чесън? Отървете се незабавно от вашия лош дъх с ябълков оцет.

Добавете обилна капка ябълков оцет към чаша вода и я разместете в устата си. Правете гаргара за 30 секунди, след което го изплюйте.

5. Яжте плодове и зеленчуци

лош дъх
10 лесни домашни средства за лош дъх

Знаете ли, че плодовете и зеленчуците ви помагат да освежите дъха си? Ябълките, целината и морковите действат като естествени четки за зъби и помагат за премахване на бактериите, причиняващи неприятна миризма, от вашите зъби. Портокалите (витамин С) помагат за увеличаване на производството на слюнка за борба с лош дъх.

6. Направете си вода за уста без алкохол

Знаете ли, че алкохолът изсушава устата ви? А знаехте ли също, че повечето води за уста без рецепта съдържат алкохол?

Както споменахме по-рано, сухотата в устата е свързана с лош дъх. Ето защо купените от магазина води за уста не работят за всички!

За щастие, можете да направите своя собствена безалкохолна вода за уста у дома и вероятно вече имате съставките в кухнята си.

Ето една рецепта за изцяло натурална, домашно приготвена вода за уста без алкохол:

1 чаша топла вода
1/2 супена лъжица канела
Сок от два лимона
1 и 1/2 чаени лъжички мед
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
Разбъркайте добре всички съставки и ги изсипете в голяма чаша. Направи си сам водата за уста ще остане добра до 2 седмици.

7. Масло от чаено дърво

Има няколко начина да използвате масло от чаено дърво, за да освежите дъха си:

Нанесете няколко капки масло от чаено дърво върху пастата си за зъби и измийте зъбите си.
Пропуснете пастата за зъби и изчеткайте с масло от чаено дърво (това не замества миенето с паста за зъби)
Смесете няколко капки масло от чаено дърво в топла вода и изплакнете устата си с нея. Тази смес ще ви помогне да се справите с вашия лош дъх.

8. Почистете зъбите си с конец

лош дъх
10 лесни домашни средства за лош дъх снимка: pinterest

Конецът премахва натрупаната плака, бактериите или храната, заседнала между или върху зъбите ви, което често е виновникът за лош дъх.

Професионален съвет: Когато използвате конец за зъби, прегърнете конеца около всяка страна на зъба си.

9. Почистете езика си

Езиците могат да събират всякакви бактерии, карайки дъха ви да мирише лошо. За да почистите езика си, нежно го изтъркайте с четката за зъби! Не забравяйте да изплакнете четката за зъби и устата си след това. Така ще се отървете от вашия лош дъх.

10. Дъвчете дъвка

Дъвката помага за стимулиране на производството на слюнка, която помага за почистване на устата ви от миризливи бактерии и остатъци от храна. Дъвката ще ви помогне да се отървете от вашия лош дъх.

Tagged ,
на горе