15 грешки, които правите в стремежа да го накарате да забрави бившата

да забрави
Любов и партньорство

15 грешки, които правите в стремежа да го накарате да забрави бившата

Когато влизате във връзка, може би ще се сблъскате с момент, в който вашият партньор трябва да забрави бившата си. Това понякога може да създаде проблеми в настоящата връзка, особено ако той прави сравнения между вас и нея, или не може да се вложи до край в новия етап от живота си. Тук идва вашата роля и задачата ви е да го накарате да забрави миналото.

Жените имат способността да привличат вниманието към себе си, но понякога това не е достатъчно. Цялото това нещо да помогнеш на човек да забрави бившата си е сложно.

За да бъдете човекът, който му помага да отвори нова страница, без да попадате в често срещани капани, е важно да сте наясно с някои грешки, които можете да допуснете по пътя към това той да забрави тази жена.

Попадане в капана на отдръпването

Връзките от типа „за отскок“ често са породени от желанието да се запълни емоционалната празнота, оставена от бившия. Те могат да бъдат по-скоро за разсейване, отколкото за истинска връзка, което не е честно за нито един от участниците. За да избегнете това нещо, уверете се, че е минало достатъчно време от последната му връзка, и следете за признаци, че той наистина се интересува от вас заради това, което сте, а не само като заместител на бившата му. Той може да забрави за тази жена, ако е напълно отдаден на вас.

да забрави
15 грешки, които правите в стремежа да го накарате да забрави бившата

Не се справя с емоционалния си багаж

Всеки човек носи някакъв емоционален багаж от предишни връзки и чувствителното отношение към него е от решаващо значение. Насърчавайте откритата, честна комуникация, за да се справите с всички неразрешени чувства. Този подход помага за разбирането на емоционалното му състояние, като същевременно изгражда основите на доверието и прозрачността във връзката ви. Ако искате той да забрави бившата си и да изградите нещо хубаво заедно, е добре да изговорите всички чувства и да кажете от какво се притеснявате в подобен момент.

Пренебрегване на червените знамена

Когато сте в зоната на това да помогнете на момчето ви да забрави бившата си, е лесно да пропуснете червените флагове. Ако той често споменава бившата си, сравнява двама ви или изглежда колеблив да се впусне в нещо ново, това са предупредителни знаци, на които си струва да се обърне внимание. Вниманието към тези знаци не е свързано само с предпазливост, а и с това да се уверите, че съвместното ви пътуване е здравословно, щастливо и изградено върху взаимна готовност и уважение. Направете всичко възможно да гледате за тези предупредителни моменти, за да сте сигурни, че той може да забрави това, което вече би трябвало да е приключило.

Жертва на собствените нужди

В стремежа си да му помогнете да забрави бившата си не забравяйте за собствените си емоционални нужди. Връзката трябва да е взаимно удовлетворяваща. Уверете се, че усилията ви да му помогнете не ви карат да правите компромиси с това, от което се нуждаете и което заслужавате в една връзка. Не спирайте да се стремите към щастието и покажете, че искате тази връзка да има бъдеще.

Превишаване на границите

Наистина е мило, че искате да сте до него, но не забравяйте, че за изцелението са необходими време и пространство. Ако изглежда, че той има нужда от момент насаме или не е готов да говори за определени неща, това е нормално. Зачитането на границите му показва, че се интересувате от неговите нужди, а не само от това, което смятате, че му е необходимо. Мислете за това, че му давате възможност да диша и да подреди чувствата си. Това не е само добро за него, то е знак за здрава и уважаваща връзка, в която и двамата партньори се чувстват разбрани и ценени. Позволете му да прекара няколко дни с приятелите си и да забрави и с тяхна помощ онзи етап от живота му.

Принуждаване към нови спомени

Въпреки че създаването на нови спомени е чудесно, за да му помогнете да забрави бившата си и да обогатите собствената си връзка, опитът да ги наложите може да има обратен ефект. Оставете тези моменти да се развият естествено, вместо да организирате ситуации, които да го накарат да забрави бившата си. Може би е по-правилно да изчакате преди да отидете на почивка там, където той е бил с нея, ако имате идея да свързва дадено място с вас, а не с нея.

Пренебрегване на други аспекти на живота

Докато вие играете поддържаща роля в неговия живот, не забравяйте да живеете и вие! Дръжте с вашите хобита, настигайте вашите приятели и преследвайте собствените си цели. Хранене и фокусиране на собствения си живот поддържа вашия свят цветен и жизнен, което от своя страна ви прави още по-невероятен партньор. Това също така е чудесен пример за него. Тя показва, че докато пътуването му се движи напред е важно, вашето щастие и интереси. Не подценявайте себе си, защото щетите, които могат да бъдат нанесени върху вашия личен живот, докато се опитвате да му помогнете да забрави бившата могат да са непоправими.

Пренебрегване на приятелите и семейството му

Приятелите и семейството му играят важна роля в живота му. Позитивното взаимодействие с тях може да му осигури система за подкрепа, така че не отбягвайте помощта им. Може би искате да сте този, който да му помогне да забрави бившата си, за да можете да докажете колко страхотен човек сте, но неговата система за подкрепа може да му помогне да скърби за загубата на връзката си и да се съсредоточи отново върху себе си. Не се нагърбвайте със светлината на прожекторите. Вместо това работете с тях. Вие можете да бъдете много добър отбор в опит да постигнете голямата цел.

Неправилно тълкуване на процеса на скръбта му

Скръбта от края на една връзка е естествена. Разберете, че неговият начин на справяне може да е различен от този, който очаквате. Важно е да не тълкувате погрешно нуждата му да обработи емоциите си като липса на интерес към вас. Всеки човек може да приеме края на една връзка по различен начин. Така че е добре да се приспособите към това, което той се опитва да направи.

Очакване на бързи резултати

Това не е спринт. Не забравяйте, че това да забрави бившата е по-скоро маратон. За всеки е различно и понякога може да се почувства като бавно и стабилно пътуване, а не като бърза крачка към финала. Вашето търпение тук е тих, стабилен знак на подкрепа, който казва: „Нормално е да не бързаш“. Очакването на бързи промени или настояването за незабавни резултати може да увеличи ненужното напрежение. Вместо това отбелязвайте малките стъпки и напредъка, който той прави.

Сравнявате се с бившата му

Избягвайте да попадате в капана да се сравнявате с бившата му. Това се отразява на самочувствието ви и също така оказва ненужен натиск върху връзката. Вместо това се съсредоточете върху изграждането на уникална връзка с него, а не върху възпроизвеждането на това, което той е имал в една провалена връзка.

Подценяване на силата на затварянето

Приключването е важна част от продължаването на живота. Насърчете го да потърси приключване, ако още не го е направил, но не забравяйте, че това е неговото пътуване. Става дума за това той да се примири с края на предишната си връзка, което е от съществено значение за започването наново, така че може да се наложи да не бърза с това. Той сам може да забрави бившата си, но трябва да направи финалната крачка.

Пренебрегване на ясната комуникация

Ясната и честна комуникация е от ключово значение за здрава и дълготрайна връзка. Не предполагайте, че той знае как се чувствате или какво мислите – говорете открито. Така се изгражда здрава основа и се избягват недоразумения.

Пренебрегване на взаимните интереси

Намерете допирни точки и общи интереси, за да укрепите връзката си. Ако се фокусирате единствено върху това да му помогнете да забрави бившата си, връзката ви може да се окаже обречена. Вместо това отделете време да проучите общи хобита или страсти, за да задълбочите връзката си и да се уверите, че имате връзка извън това да му помогнете да забрави последната си.

да забрави
15 грешки, които правите в стремежа да го накарате да забрави бившата

Неуспешно отбелязване на напредъка

И накрая, признайте и отпразнувайте напредъка, който той постига, без значение колко малък е той. Това го окуражава, като същевременно помага и на двама ви да осъзнаете положителните стъпки, които се правят в преодоляването на бившата му и изграждането на нещо ново заедно.

Вашата роля е да бъдете търпеливи, съпричастни и подкрепящи

Да забравиш някого не е постижение за една нощ. То изисква търпение, съпричастност и здравословно пространство за самоусъвършенстване. Никакво изпитано средство няма да го накара да забрави бившата си на мига. Въпреки това, като сте до него, можете да му покажете, че животът може да бъде чудесен, дори и бившата му вече да не е на дневен ред. Възможно е да му отнеме известно време, за да изхвърли бившата си от съзнанието си достатъчно дълго, за да види, че вие двамата имате потенциал.

Но ако връзката между вас е замислена като трайна, тя ще преживее този преходен период. След като той преодолее задръжките на предишната си връзка и ако наистина сте предопределени да бъдете заедно, връзката ви по естествен начин ще намери отново своята основа.

Не е лесно и не всички ще го разберат, но когато научите как да накарате човек да забрави бившата си, ако смятате, че той си заслужава, не забравяйте, че вашата роля е да бъдете търпеливи, съпричастни и подкрепящи. Дайте му пространството, от което се нуждае, за да се излекува и да започне наново с вас.

Tagged , ,
на горе