Грим трикове, които свалят 10 години от лицето
Здраве и красота

Грим трикове, които свалят 10 години от лицето

Чували ли сте за грим трикове, които свалят 10 години от лицето? Е, днес ще ви запознаем с тях. Гримът е едно от най-големите оръжия в арсенала на женската красота. Но за съжаление, той е и често пъти доста пренебрегван. Затова, вместо да мислите за естетични корекции, запретнете ръкави и се упътете към най-близкия магазин за козметика.

Не само, че може да създаде илюзията за безупречна кожа, да преобрази изцяло външния ни вид, да прикрие несъвършенствата и да повиши самочувствието ни, но също така може да отнеме години от лицето ни! Просто трябва да се въоръжите с правилните продукти за грим и да следвате тези най-добри съвети и ние ще ви накараме да изглеждате 10 години по-млади за нула време!

Търсенето на вечна младост никога няма да изчезне. Навремето се къпеше в мляко и мед (викове към нашата домашна девойка Клеопатра); в днешно време това са ботокс , филъри , лифтинг на лицето или просто страхотен крем с ретинол.

Какъвто и да е методът, крайната цел остава същата: да задържим гравитацията и нашия естествен процес на стареене още малко. Но ето един малък съвет: вашата рутинна грижа за кожата не е единственото нещо, което може да ви помогне да постигнете това. Случайно притежавате и нещо, което Клеопатра не е притежавала — тайно оръжие, което може да свали години от лицето ви за по-малко от пет минути: грим .За да не забравяме, съдържанието на вашата чанта за грим също има сила против стареене.

Ето кои са тези грим трикове, с които ще се подмладите:

Винаги хидратирайте кожата си, преди да нанесете основата

грим трикове
Грим трикове, които свалят 10 години от лицето снимка: pinterest

Имаме предвид, хидратацията е задължителна, без значение какъв е вашият тип кожа, така или иначе винаги трябва да овлажнявате лицето си всяка сутрин, но нанасянето на овлажнител преди грима ви не само ще хидратира кожата ви, но и ще изглади повърхността на кожата ви за по-равномерно нанасяне на основата и не човек иска гримът му да изглежда сладък!

И ако имате смесена към суха кожа, ще бъде почти невъзможно да създадете идеалното платно за фон дьо тена без първо да овлажните! Това е първата стъпка от нашите грим трикове.

Изберете правилната основа

грим трикове
Грим трикове, които свалят 10 години от лицето снимка: pinterest

Наистина можете да прикриете процеса на стареене и да изглеждате години по-млади с грим, но трябва внимателно да избирате продуктите си. Например пудрата за лице, когато се използва правилно и пестеливо, може да бъде фантастична основна съставка за грим.Въпреки това, независимо от типа на кожата ви, твърде много пудра може действително да ви състари! Точно така, тя може да подчертае фините линии и бръчки, вместо да помогне за прикриването им, така че е най-добре да използвате пудра пестеливо – върху вашата t-зона или като идеалното средство за бързо корекция.

Фон дьо тените с прозрачно до леко покритие и бляскаво покритие ще бъдат най-добрият ви избор, особено за по-възрастна кожа или тези, които се притесняват от фини линии и бръчки. Течните основи са по-добри от матовите, също така се уверете, че основата е формулирана с хидратиращи съставки. Тези грим трикове ще ви помогнат да изглеждате по-млади.

Използвайте добър коректор за под очите за моментално повдигане на очите

грим трикове
Грим трикове, които свалят 10 години от лицето снимка: pinterest

Коректорът е друга невероятна основна част от вашия арсенал за красота, която може драматично да промени външния ви вид. Използван правилно, коректорът може да озари уморения тен, да прикрие всички петна, да скрие тъмните кръгове под очите и да изглеждате със светли очи за секунди! Ето защо, за да скриете тези тъмни кръгове и подпухнали уморени очи, които могат да ни накарат да изглеждаме и да се чувстваме всяка частица от нашата възраст, уверете се, че сте въоръжени с добър коректор!

Изберете нюанс, който е по-светъл от естествения ви тон на кожата, тъй като това ще ви помогне да озарите зоната под очите. И за най-ярък ефект, нанесете вашия коректор във формата на „V“ или обърнат триъгълник под окото си.

Плъзнете го директно под окото, но го спуснете до точка на бузата до ноздрата и запълнете цялата област.

Разбъркайте добре с малка четка за грим и след това завършете с много леко нанасяне на прах, за да фиксирате коректора, така че да не се мачка. Тези грим трикове ще ви помогнат да изглеждате по-млади.

Нанесете малко бронзант

грим трикове
Грим трикове, които свалят 10 години от лицето снимка: pinterest

Всички сме в търсене на този здравословен младежки блясък, особено през зимните месеци, когато той почти не съществува, но нанасянето на обилни количества бронзант върху носа, брадичката, бузите и челото може да засили фините линии и големите пори, тъй като прахът потъва в тях.

Най-добрият (и най-ласкателният!) начин е да нанесете своя бронзант с четка за бронзиране по периметъра на лицето си във формата на число три. Започнете от челото си близо до слепоочията и направете цикъл надолу към върховете на скулите си, след това извийте навън и отново около челюстта. Тези грим трикове ще ви помогнат да постигнете желания ефект за подмладяване на лицето.

Озарете лицето си с хайлайтър

грим трикове
Грим трикове, които свалят 10 години от лицето снимка: pinterest

Заедно с освежаването на тена ви и придаването на прекрасен блясък, хайлайтърът може да се използва стратегически за повдигане и контуриране на лицето ви, което го прави да изглежда по-младежки. Нанесете хайлайтър върху горната част на скулите. Използвайки тези грим трикове вие ще постигнете целта си за подмладяване.

Винаги използвайте руж

грим трикове
Грим трикове, които свалят 10 години от лицето снимка: pinterest

Само няколко плъзгания руж не само ще добавят цвят и дълбочина на бузите ви, но могат да направят целия ви тен да изглежда по-здрав, а кожата ви по-млада. Добавя допълнителен блясък, който бронзантът и хайлайтърът просто не могат да имитират.

Просто се уверете, че го нанасяте правилно – използвайте четка за руж и повдигнете цвета нагоре към слепоочието от ябълката на бузата. Това е от тези грим трикове, с които ще накарате лицето ви да заблести.

Поддържайте грима на очите прост

грим трикове
Грим трикове, които свалят 10 години от лицето снимка: pinterest

С напредване на възрастта нашият колаген и еластин намаляват и кожата около изящната ни зона около очите има тенденция да изтънява и започва да увисва. Тежките или увиснали клепачи могат да направят очите да изглеждат уморени, така че искате да запазите грима на очите лек, но също така да създадете илюзията за дълбочина на клепачите.

За да направите това ви предлагаме да използвате следните грим трикове:

Изчеткайте светлокафяви сенки в гънките на клепачите си и добавете твърда светло блестяща сянка към вътрешните ъгли на очите си.

Осветете очите с очна линия с водна линия

грим трикове
Грим трикове, които свалят 10 години от лицето снимка: pinterest

Инвестирането във водна очна линия ще промени играта за уморените очи. Всичко, което трябва да направите, е да очертаете долната водна линия за мигновен ефект на широко отворени очи. Обещаваме ви, че си струва парите, тъй като едно плъзгане наистина ще създаде по-ярки, по-млади очи. Тези грим трикове с тази очна линия ще подчертаят лицето ви.

Винаги използвайте спирала

грим трикове
Грим трикове, които свалят 10 години от лицето снимка: pinterest

Не е тайна, че красивите мигли ви карат да изглеждате 10 пъти по-красиви и по-млади! Извийте миглите си (С правилно извиване, миглите ще изглеждат по-дълги, по-плътни и по-плътни) и винаги нанасяйте спирала, като правите това, очите ще изглеждат по-големи и по-будни, нещо, което е синоним на младост! Тези грим трикове ще ви помогнат да се подмладите.

Плътни вежди

грим трикове
Грим трикове, които свалят 10 години от лицето снимка: pinterest

Точно както косата на главите ни може да изтънее с възрастта, така и веждите ни! Работата е там, че веждите ви могат напълно да променят начина, по който изглежда лицето ви, а по-плътните, добре оформени вежди ще добавят незабавно измерение и ще ви помогнат да изваете лицето, правейки ви да изглеждате по-млади и по-будни!

Всъщност попълването на веждите от горната част на веждите и удължаването им придава на очите по-младежки вид. Просто се уверете, че не препълвате предната част на веждите си! Тази област трябва да има мека коса, която преминава в по-голяма плътност. Ако препълните тази област, можете да направите веждите си да изглеждат твърде груби. Използвайте тези грим трикове, за да се подмладите с няколко години.

Подчертайте устните си

грим трикове
Грим трикове, които свалят 10 години от лицето снимка: pinterest

Моливът за устни може да изглежда като труден продукт за гримиране, но специалистите споделят, че той може да се овладее лесно, ако знаете откъде да започнете. Тайната на прецизното нанасяне на молив за устни е да се уверите, че нюансът на молива е възможно най-близо до цвета на устните ви. След като сте намерили любимия си нюанс, първо очертайте устните си с молив и след това завършете външния вид на устните ви с гланц и светло червило.

Поставете продукта върху молива за устни и след това използвайте гланц или светло червило отгоре, за да направите устните да изглеждат по-плътни и моментално да са по-млади.Винаги добавяйте поп цвят към лицето си! С напредване на възрастта устните ни стават по-сухи и по-тънки.

Използвайки тези грим трикове вашето лице ще се подмлади поне с 10 години. Защото знаем, че грижата за лицето е наистина важна част от живота ни. Използвайте вашите гримове разумно и ще видите резултата.

Tagged , , ,
на горе