Грим за зелени очи: Как да се гримират зеленооките дами

Грим за зелени очи
Здраве и красота

Грим за зелени очи: Как да се гримират зеленооките дами

Не е тайна, че очите са душата на човека и неговият прозорец към света. Именно те са тези, които „комуникират“ без думи и издават вътрешното ни състояние –  щастливи ли се чувстваме, тъжни ли сме или просто уморени. Всеки от нас се ражда с различен цвят на очите и в зависимост от това всяка жена трябва да подбере най-правилните цветове на макиажа си. Именно за това ще си поговорим сега.

Зеленооките дами са голяма рядкост и привличат като че ли с магнит всички погледи. Зелените очи са примамливи, обаятелни, дори хипнотизиращи! Те не могат да бъдат незабелязани и подминати.

Най-подходящите цветове за грим за зелени очи са:

  • Бежово до всички разновидности на кафявото
  • Всички нюанси на зеленият цвят – тюркоаз, от изумрудено зелено до тъмно маслинено зелено
  • Сиво – във всичките му разновидности
  • Злато – от шампанско до старо злато
  • Розово – всички нюанси
  • Черно – за вечерен грим

Как да нанесем цветовете?

Трябва да преценим какви цветове да  съчетаем, като вземем предвид конкретният повод.

 Дневен грим

Нанесете леки перлени нюанси цвят шампанско по целият  подвижен клепач с лек примес на прасковен до лешниково кафяво. Преминаването от цвят в цвят трябва да бъде дискретно и незабележимо. След това подчертайте линията на долния клепач. Външното ъгълче „опушете“ във кафеникаво, до плавно приливащо в светло перления цвят.

Вечерен грим

Нанесете тъмно лилави  нюанси, които плавно да се преливат към горната част на подвижния клепач в цвят злато. За подчертаване на линията на долния клепач, използвайте същия тъмен цвят и с тънка линия /от вътрешния към външния ъгъл/, завършете грима на очите си. Внимателно „опушете“.

Как да нанесем спиралата?

Финалът на грима идва със спиралата. Освен класическата черна спирала, много актуални са и цветните спирали –  зелено, лилаво и кафяво са отличен избор.

Важно: Винаги изхождайте от цвета на очите, косите и тена на лицето. Зелените очи могат да бъдат студени или топли – тяхното излъчване зависи от това, на какви цветове ще заложите за да ги подчертаете.

на горе