В тази публикация ви представяме рецепта за вкуси хапки от свинско месо върху канапе от картофено пюре. Чудесно предложение за новогодишната трапеза.
Лесна содена питка за Бъдни вечер
Ястия за Бъдни вечер (рецепти)
Сладки ястия за Бъдни вечер (рецепти)
Рецепти за две салати за новогодишната трапеза
Вкусни хапки от свинско месо върху картофено пюре
Необходими продукти, за да си приготвите вкусни хапки:
-Свинско месо за готвене – 500-600 гр.;
-Лук – 3 глави;
-Гъби (печурка) – 10-15 бр. (по-дребни);
-Морков – 1 бр.;
-Картофи – 0,5 – 1 кг.;
-Сметана за готвене – 200 мл.;
-Зехтин или олио;
-Сол на вкус;
-Магданоз;
-Изсушена мащерка (по желание);
Начин на приготвяне на вкусни хапки от свинско месо:
Месото се нарязва на малки хапки. Поръсете със сол и черен пипер. В предварително загрята мазнина – олио или зехтин го запържете за кратко време. Да се „запечати“. Препоръчително е да се използва дълбок тиган.
Междувременно си пригответе зеленчуков бульон. В половин литър вода сложете 1 глава лук + моркова (едро нарязани), добавете малко сол и черен пипер. Отстранете от котлона веднага щом кипне.
Почистете и сварете картофите. Пригответе си пухкаво картофено пюре (по ваша любима рецепта).
Следващият етап е да приготвите лукът и гъбите. Почистете и нарежете на много ситно две глави лук, а гъбите на полумесеци. Използвайте дълбокия тиган от месото. Сложете малко масло и запържете продуктите заедно (наситнените лук и гъби).
След около десетина минутки към тях прибавете 200 мл. от предварително приготвения бульон и оставете да поври малко.
Добавете и сметаната за готвене. Върнете обратно в тигана хапките месо. Оставете на слаб огън, да поври 10-15 минутки, максимум. По желание сложете няколко стръкчета суха мащерка.
Ето как да презентирате и сервирате тези невероятно вкусни хапки?
Най-напред си направете „канапе“ от картофеното пюре. Сложете върху него от готовите хапки с лук, гъби и сметана. Поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!