Бюджетна торта тирамису без маскарпоне се приготвя лесно и става сладкарски шедьовър, с който ще изненадате любимите си хора.
Икономичен и много вкусен сладкиш – само с три съставки
За нашата бюджетна торта тирамису без маскарпоне ще са необходими мако продукти. Ето ги и тях:
За крема:
Мляко – 300 мл.
Яйце – 1 бр.
Захар – 60гр.
Царевично нишесте – 30 гр.
Ванилов аромат – 3-5 капки
Масло – 100гр.
За тестото:
Яйца – 2 бр.
Захар – 120гр.
Сол – 1 щипка
Мляко – 30 мл.
Растително масло – 30 g.
Брашно – 60гр.
Бакплувер – 1/2 пак..
Какао на прах – 20 g.
Разтворимо кафе – 8 гр.
Начин на пригтвяне на бюджетна торта тирамису
Разбъркайте сметаната. Налейте 150 мл мляко в тенджера, добавете яйцето, захарта, нишестето и овкусителя ванилия (или ванилия на върха на ножа). Разбъркайте всичко до хомогенна маса и добавете останалото мляко. Слагаме го на огън над среден и, като разбъркваме, варим, докато се сгъсти. Свалете от котлона, покрийте с фолио и оставете да изстине.
През това време правим тестото. Смесете две яйца, захар и сол в купа. Разбъркайте всичко с бъркалка. Добавете студеното мляко и олиото без мирис, пресятото брашно, бакпулвера и какаото. Разбъркайте всичко отново до гладкост.
Намажете стъклената форма с масло (дъното и стените) и изсипете тестото в нея. Пече се 25-30 минути в загрята на 170 градуса фурна. След изпичане оставете тестото да се охлади напълно.
През това време приготвяме крема. Разбийте мекото масло с миксер, след което постепенно добавете нашата крем маса, приготвена по-рано, като всеки път продължавате да разбивате всичко с миксер.
Сега нека сварим кафе, за да напоим тестото. Добавете 80 ml към разтворимо кафе. вряла вода, разбъркайте и оставете да изстине.
Остава да сглобим десерта. Надупчете тестото с дървено шишче и налейте отгоре кафе. След това нанасяме нашия крем и отгоре поръсваме с какао. Всичко е готово!
Десерта бюджетна торта трамису без маскарпоне не е необходимо да се охлажда в хладилник, но може да се сервира веднага.
Добър апетит!