Банановата палачинка, заради която ще чакате с нетърпение сутринта

Банановата палачинка, заради която ще чакате с нетърпение сутринта
Идеи за дома

Банановата палачинка, заради която ще чакате с нетърпение сутринта

 

 

Малко неща са по-добри от наистина вкусната закуска – на това ни е научил още Мечо Пух.

 

„Когато ставаш сутрин, Пух, кое е първото нещо, което казваш на себе си?“, попита Прасчо.

„Какво има за закуска?“, отговори Пух. „Какво казваш ти, Прасчо?“

„Аз казвам: Какво ли вълнуващо нещо ще се случи днес?“, отговорил Прасчо.

Пух кимна замислено и каза: „То е същото“.

 

Закуската е най-важното ядене за дена,  един вид гориво за организма. И от това колко качествено е това гориво, зависи и това с каква енергия ще преминем през деня. Затова нека да ви споделим една невероятно вкусна, простичка и заедно с това полезна рецепта, която ще подсили тялото ви с качествени съставки и ще зарадва душата с богат вкус.

Това, от което се нуждае организма ви, са протеини, малко въглехидрати и още по-малко полезни мазнини, в подходящо съотношение. Тази невероятно вкусна бананова палачинка ще осигури всичко това, а като бонус – ще ви засити за часове наред. И така, да запрятаме ръкави.

 

Какво ще ви е нужно за бананова палачинка ?

Продуктите за един човек са:

1 добре узрял банан

2 яйца

1 пълна мерителна лъжичка протеин на прах (предлага се в магазините за спортни стоки, хранителни и фитнес добавки. Ние предпочитаме протеина с вкус на какао, но вие можете да експериментирате с други вкусове)

Канела по ваш вкус (ако не я обичате, спокойно я пропуснете)

Бучка кокосово масло (може и краве)

Тефлонов тиган за палачинки

Банановата палачинка, заради която ще чакате с нетърпение сутринта

Приготвяне

Намачквате с вилица банана до консистенция на пюре (точно затова ви е нужен по-узрял плод, а и добре узрелият банан е по-сладък на вкус)

Добавяте двете яйца, протеина и канелата.

Разбърквате хубаво до хомогенна смес.

Загрейте тигана и разтопете малко парченце масло, разнесете леко по дъното и изсипете бананово-яйчената смес, сложете капак, намалете до умерена температура и оставете палачинката да се запече от едната страна. След това с помощта на чиния или готварска шпатула обърнете палачинката и от другата страна. Ако я печете на слаб огън и по-кратко, тя ще стане мека и лесно ще се навива на руло, но по-твърда и препечена, и съответно ненавита на руло, също е много вкусна.

Ние я предпочитаме в натуралния й вид, без добавки отгоре, но ако пожелаете, можете да я намажете с мед, конфитюр или тънък слой фъстъчено масло. Moжете да добавите горски плодове, които са по-добрият и здравословен вариант, ако не можете да се откажете от пълнеж.

Съвет: Ако една палачинка ви е твърде много като количество, можете да си я приготвите и само с едно яйце. А можете да приберете в кутия онази част, която не сте успели да изядете и да си я хапнете по-късно, като следобедна закуска.

Бон апети! Ще ни благодарите по-късно.

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе