ВСИЧКИ ИДВАМЕ НА ТОЗИ СВЯТ, ЗА ДА БЪДЕМ ЩАСТЛИВИ!

Психология

ВСИЧКИ ИДВАМЕ НА ТОЗИ СВЯТ, ЗА ДА БЪДЕМ ЩАСТЛИВИ!

Душата ви е чиста, не я замърсявайте с вина и лъжи.

Искали ли сте някога да зарежете всичко и просто да изчезнете? Или сте мислили да отидете на разходка съвсем сами до място, където никога не сте били, надявайки се, че ще ви стане по-лесно?

Ако вашите мисли са такива, то душата ви се опитва да ви „каже“ нещо…

Веднъж Учителят попитал учениците си:

– Защо, когато хората се карат, си викат?

– Защото губят спокойствието си“, отговорил един.

– Но защо да крещиш, ако другият е до теб? – попитал Учителят. – Не можеш ли да говориш с него тихо? Защо да крещиш, ако си ядосан?

Учениците изказали своите отговори, но никой от тях не удовлетворил Учителя.

Накрая той им обяснил:

„Когато хората са недоволни един от друг и се карат, сърцата им се отдалечават. За да преодолеят това разстояние и да се чуят, те трябва да си крещят. Колкото повече се ядосват, толкова повече се отдалечават и толкова по-силно се налага да крещят.

– Какво се случва, когато хората се влюбят? Те не си крещят, напротив, говорят си тихо. Защото сърцата им са толкова близки, че разстоянието между тях е незабележимо малко. А когато се влюбят още по-силно, какво се случва? – продължил Учителят. – Те, вече, няма нужда да си говорят, а само ще си шепнат, така ще стават още по-близки в любовта си.

– В крайна сметка, дори няма нужда и да си шепнат. Те просто ще се гледат и ще разбират всичко, абсолютно всичко, без да им се налага да използват думи … Защото душите/сърцата не се нуждаят слова. Те се нуждаят от искреност, доброта, топлота, любов, съчувствие, прегръдка…

Питате ли се какво точно е Душата? Къде се намира? Колко тежи?

Във Ведите изобилства от информация за Душата. Според писанията и до днес още никой не е успял да претегли теглото й. Тя е онази молекула, която дава искрата на живота, зарежда с енергия сърцето, което кара кръвта да циркулира, достигайки до всяка клетка в телата ни.

Душата започва да се чувства предадена, когато се обвинявате за грешките, които сте направили. Вместо това, приемете грешката като урок, поучете се от ситуацията и не допускайте повторение.

Бъдещето винаги е неясно и въпреки, че знаем това, ние сме склонни да оставяме ума си да отиде твърде далеч. Правейки това, ние забравяме, че всъщност се измъчваме и нараняваме собствената си душа и тази на любим човек, тъй като всички негативни мисли и напрежение, които бавно се трупат в нас, поглъщат и тровят душата ни.

Вместо да губите време в мисли какво може да се обърка в бъдеще, опитайте се да живеете в настоящето и да се наслаждавате на моментите, които животът ви е дал.

Душата е създадена свободна, изначално страховете са й били чужди, затова й помогнете да остане безстрашна, както й е присъщо по природа.

Упоритото живеене в миналото прекъсва кислорода на собствената ви душа, блокирайти новите хоризонти пред нея.

Вие сте от хората, които обичат да помагат на другите, но не получават нищо в замяна? Когато в замяна не получавате същата доброта от другите, душата ви започва да се чувства тъжна, вярвайки, че може би правите нещо нередно.

Не позволявайте на хората да се възползват от вас и да злоупотребяват с вашата чистота и доброта. Винаги знайте стойността си и се научете да отстоявате себе си. В противен случай, чувствайки цялата несправедливост, вашата душа ще се измъчва и страда.

Ако не обичате себе си това е най-смъртоносният грях от всички и най-жестокото престъпление срещу вашата същност.Ако не се научите да обичате себе си, душата ви постепенно ще започне да ви изоставя и наранява, под формата на физически заболявания.

Светлата душа е любяща душа! Обичайте я, ценете я и тя ще ви обича и ще ви отвърне със същата безусловна и чиста любов!

Освободете се от миналото. Душата ви иска да живее, оставете я да върви напред, ведно с посоката на Времето – това е нейният Път – само напред!

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
на горе