Щастието е заразно – вярно ли е това и можем ли бъдем негови носители и преносители?

добрите хора
Интересно Психология

Щастието е заразно – вярно ли е това и можем ли бъдем негови носители и преносители?

Щастието е заразно! Знаехте ли това? И, ако наистина е така, защо съвсем съзнателно не станем негови носители и преносители? Щастието е вирус и живее по всички „закони“ на разпространение, досущ, както е при инфекциозните заболявания в човешката физиология. Вероятността да се „заразим“ с щастие от щастливи хора е 40 %!

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Щастлива жена=Щастливо семейство

Истинска любов с отворени очи

СЕРОТОНИН: Хормонът към щастието

Методът “Синьо перо”

Притча за трите въпроса на ЖИТЕЙСКАТА ФИЛОСОФИЯ

Ако във вашата лична среда преобладават, предимно дружелюбни, щастливи, усмихнати, слънчеви, лъчезарни хора, оптимистично настроени хора, то тяхното отношение автоматично се предава и на вас. Освен това учените са достигнали до формулата, с която обясняват „заразността“ и вирусната природа на щастието.

Щастието е заразно, може ли бъдем негови осъзнати носители и преносители?

Как работи този механизъм?

До заключението, че щастието е заразно, така както вирусите, са достигнали изследователи от група учени. Тяхната хипотеза била, че „вирусното“ предаване на щастие, може би се дължи на т.нар. огледални неврони. Или казано по по-лесно разбираем начин, нашите мозъчни клетки, предизвикват автоматично копиране на емоциите на всички хора, които ни заобикалят в настоящето.

Този ефект е доказан и по друг начин. Например, когато се чувстваме тъжни или подтиснати, вземаме албумът със снимки. Докато сме в спомените по минало приятно или забавно преживяване, съвсем несъзнателно започваме да се усмихваме. В следващият миг разбираме, че настроението ни значително се е подобрило – чувстваме приятна лекота в тялото.

Окончателното заключение от проведеното изследване изненадало учените, които пряко наблюдавали експеримента. Оказало се, че положителното възприемане на живота не зависи от наличието или липсата на пари и не се определя от професионалния успех или активния личен живот. И дори здравословното състояние не оказва пряко влияние върху човешкото щастие.

Открили, че тайната на щастието се крие в средата, която ни заобикаля, а не в материалните блага и несметни богатства!

щастието е заразно

Можем ли наистина да се „заразим“ с щастие?

Да! Учените потвърждават, че наистина можем да се „заразим“ с щастие“. Хората са склонни да резонират на една честота с тези, които са до и около тях. Следователно, колкото по-често общуваме с хора, които са доволни от живота, толкова по-големи са шансовете ни, ако не за щастие, то поне за положително и оптимистично настроение.

Например, при семейните двойки веднага след сключване на брака кривата на щастието се издига рязко нагоре.

Шансът на човек да стане щастлив се увеличава със забележителните 25 %, ако най-добрият му приятел е щастлива и оптимистична личност.

Продължаваме по веригата и се питаме, ако приятелят на най-добрия ни приятел е щастлив, шансът за щастие ще се увеличи с още 10 %!

За да бъде още по-вълнуващо и интересно… Ако по-далечните ни приятели и познати ни правят щастливи; Ако познатите на нашите познати, също са щастливи хора, шансовете ни да се „заразим“ и да се „поболеем“ от щастие се увеличават с 5 %.

Ето как математиката е на наша страна! Сега нека сборуваме тези процентни стойности:

25 %, ако най-добрият ни приятел е щастлив

10 %, ако негов приятел е щастлив

5 %, ако нашите познати и техните познати са щастливи

40 % вероятност да се „заразим“ с щастие от щастливи хора. УАУ!!! Е, не е ли страхотно и невероятно!

Щастието е заразно

Как да привлечем „вирусът“ на щастието? И как да станем негови преносители?

Няколко лесни съвета:

# Бъдете търпеливи, умерени и постоянни!

# Не допускайте завистта в сърцето ви! Щастлив е не този, който има всичко, а този, който знае как да се справя с това, което има.

# Не спирайте. Винаги вървете се движете напред! Поставете си цели – без значение глобални или обичайни. Например, научете да плетете или да бродирате…

# Не се сравнявайте с другите! Не приемайте чужди и фалшиви образи. Много хора отстрани изглеждат перфектни, а всъщност действителността е в другата крайност.

# Бъдете решителни! Ако сърцето ви копнее за нещо – направете го! То е гласът на вашата интуиция.

# Който не знае да си почива – не знае и да работи. Никога не жертвайте почивката, няма да спечелите всички пари на света. В крайна сметка стресът води до нещастие и заболявания.

В заключение…

Общоприето е, че човек се чувства щастлив, дори и да има малък брой социални връзки и контакти, но… силни, дълбоки, истински.

Случва се да не познаваме хората, с които сме свързани. Но това не отменя енергийният обмен по между ни.

Ако искаме светът около нас да стане по-пъстър, по-щастлив, по-истински, математиката е на наша страна. Чрез невидими енергийни вериги на влияние, повечето от нас са свързани с, поне, около хиляда души. Чисто теоретично можем пръскаме и да се „заразяваме“ с щастие!

По тази логика, е напълно възможно да бъдем носители и преносители на щастие! Защото, то – щастието, е заразно!

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе