Фън Шуй и входната врата: какъв цвят да изберем - Щастливите жени - HappyWoman.bg

Фън Шуй и входната врата: какъв цвят да изберем

Идеи за дома Модерна архитектура и интериор Полезно

Фън Шуй и входната врата: какъв цвят да изберем

Фън Шуй и входната врата: какъв цвят да изберем. В какъв цвят да боядисаме входната врата на дома – в зелен, червен или жълт цвят според Фън Шуй? Как да разберем какъв цвят е подходящ за входната ни врата. Фън Шуй е традиционна практика, която произлиза от Китай и с нейна помощ се постига баланс и хармония на енергията Чи.
Според древната китайска практика, най-важният елемент от нашия дом е входа и входната врата, защото той представлява главен портал, през който влизат различни хора. През него се движат различни енергии. Най-ценната е енергията Чи, която според китайската философия е основна за щастието в дома.
При движението, при влизане и излизане на енергиите, е много важно да се определи посоката или местоположението на входната врата.
В зависимост от това как е ориентирана входната врата, според законите на Фън Шуй, може да балансираме, допълваме или обогатяваме потока от енергия Чи, която ще влиза през входа и ще циркулира в нашия дом.
Китайската практика ни помага да увеличим, правилно да движим и да задържим енергията Чи в дома си.
Първо, ако разполагате с входно пространство, е хубаво да почистите мястото от всичко излишно и да поставите ваза с цветя, лампа или друг красив предмет. Така енергията Чи ще може безпрепятствено да се движи във вашия дом.
Ето нашите съвети какъв цвят да изберете за вашата входна врата.

Северна врата

Ако входът е ориентиран на север, то във вашия дом ще цари хармония. Тя е под знака вода. Специалистите препоръчват, за да се омекоти тази енергия, да се използват по-топли земни цветове, например кафяв цвят.

Западна врата

В тази посока, енергията допринася за творческото развитие на децата, за отношенията с родителите. Свързва се и с романтичните чувства. Тук е необходимо да се добави също елемента земя, за да се чувстват обитателите сигурни и стабилни. Може да сложите метални декорации, да добавите бял или кафяв цвят.

Южна врата

Входна врата, ориентирана на юг се свързва със социалния живот. Има връзка с вашето положение в обществото. За да отблъснете негативни състояния в тази област и да ги премахнете, трябва да добавите предмет или символ с елемент вода.
Предпочитани цветове за боядисване са червен, може оранжев или жълт.

Източна врата

Врата, която се отваря на изток се свързва със сплотено, здраво и щастливо семейство. Ще увеличите тази енергия като добавите цвят или декорации от дърво.
Може да поставите цяла втата от дърво или отделни орнаменти върху нея. Подходящ цвят е черен или зелен цвят.
Нека бъде лакирана, блестяща, за да носи щастие и разбирателство.
Във вашия дом, входната врата е добре да бъде в най-голям размер, в сравнение с други части от къщата.
Така вие помагате на енергията Чи да влезе безпрепятствено вътре и то с голям поток. Енергията Чи, също така, трябва да се запазва вътре в дома. Да се стремите да я задържите в къщата си. За да регулирате тези процеси има много различни начини.

Достъпни и лесни решения да освежите дневната си

Зеолит – минералът чудо за пълен детокс и пречистване на вода

Съвети как да направите перфектния офис в дома си

Кратък Интериорен хороскоп

Декоративни камъни в интериора

0 Shares
Tagged , , , , , , ,
на горе
Happy Woman Бюлетин
Вашият хороскоп, най новото от Happy Woman и актуални статии всяка седмица