Топ 5 на най-добрите флорални аромати
Здраве и красота

Топ 5 на най-добрите флорални аромати

Най-добрите флорални аромати са ефирните и свежи нотки на цветя. Флоралните парфюми са вечни класики, улавящи естествената красота и женственост в едно пръскане. Всеки иска да носи аромата на цветя, защото той предизвиква емоции, спомени и дори подобрява общото благосъстояние.

Лавандулата успокоява, свежият аромат на роза активира мощни чувства на щастие, жасминът подпомага релаксацията, а хризантемата предизвиква разведряващ ефект, който е по-ефектен дори от кутия шоколадови бонбони. Каква гама от чувства и емоции с аромат на цветя!

Какво прави флоралните парфюми толкова желани?

-Естественият произход, ободряващите характеристики на флорални аромати са перфектен спътник на пъстрата палитра от настроения и различни поводи.

-Флоралните и цитрусови нотки се предпочитат от много мъже и те се чувстват привлечени от жените, които ги носят.

-Свежите флорални аромати са предпочитани, защото жените избират да носят предимно леки аромати.

С флорални парфюми ще се насладите на своята женственост. Избирайки аромат на цветя, вие избирате любовта към себе си. Това е разпознаване на красотата в малките детайли и справяне с предизвикателствата на ежедневието. Ефектът идва от автентичния образ, който излъчвате, когато уверено прегърнете своята женственост, оценявайки нежната магия, която флоралните парфюми внасят във вашия уникален стил.

Как да изберете най-добрите флорални парфюми?

Има безброй налични опции за намирането на перфектния флорален аромат, но намирането на точния парфюм може да се окаже доста трудно . За да ви помогнем да се ориентирате в света на ароматите, ето ръководство за избор на най-добрите флорални парфюми.

Ето кои са топ 5 на най-добрите флорални аромати:

Роза

Розата е типичната флорална нотка. Розите се предлагат в различни аромати – от свежи и нежни като роса до дълбоки и кадифени. Популярните аромати включват българска роза, турска роза и мароканска роза.

Жасмин

Известен със своя опияняващ и чувствен аромат, жасминът е популярен избор за вечерно облекло. Може да се съчетае с други флорални нотки или да се носи самостоятелно за драматично преставяне.

Лавандула

Успокояваща и релаксираща, лавандулата е чудесен избор да се носи през деня. Може да се смеси с други флорални нотки или цитрусови плодове за освежаващ аромат.

Момина сълза

Деликатен и сладък, момина сълза е романтичен аромат, който предизвиква пролетта. Идеален е за специални поводи или ежедневно носене.

Гардения

Пищна и тропическа, гардения е опияняващ аромат, който е идеален да изразиш себе си. Той е най-подходящ за вечерно облекло или специални поводи.

Характеристики

Роза е класически флорален аромат. Розата е нежно цвете, от която се правят прекрасни парфюмни води Розата сентифолия има естествен, чист и свеж аромат. Тя е позната като столистната роза и особено кичеста и красива. Това е богат и комплексен аромат. Има дъх на мед и нежни, сладки нотки. Устойчив аромат. Ако обичате вечната класика, този флорален парфюм е идеален за вас.

Топ 5 на най-добрите флорални аромати
Топ 5 на най-добрите флорални аромати
Снимка: freepik

Жасмин за женствено усещане. Жасминът е малко, нежно, бяло цвете с богат и наситен аромат. Ако обичате индивидуалистичния, женствен аромат, изберете парфюм с жасмин. Ако искате да се изявите, използвайте жасмин. Символ на женственост в парфюмерията е ароматът на цветето жасмин.

Топ 5 на най-добрите флорални аромати
Топ 5 на най-добрите флорални аромати
Снимка: freepik

Лавандула

Лавандулата е свежа и носи лек лавандулов аромат. Парфюмна вода с лавандула овлажнява кожата, възстановява и енергизира. Лавандулата спада към устойчивите флорални аромати, заедно с розата. Важно е да изберете парфюм с устойчив аромат, който ще се усеща дълго. Привлекателна и нежна лавандулата е много популярна в парфюмерията и никога няма да спрете да я носите.

Топ 5 на най-добрите флорални аромати
Топ 5 на най-добрите флорални аромати
Снимка: freepik

Момина сълза

Ароматът на момина сълза е един от най-добрите флорални аромати. Тя е деликатна и чиста и в народната традиция се счита, че тя е символ на щастието. Парфюм с аромат на момина сълза е свеж, изтънчен, чувствен. Мирисът на момина сълза и цветето се считат, че носят късмет в любовта. Момина сълза е траен аромат, използван широко в парфюмерията за изработка на парфюмни води и парфюми.

Топ 5 на най-добрите флорални аромати
Момина сълза
Снимка: pexels

Гардения

Гарденията е за жени с дух на свобода, които са смели и изпълнени с положителна енергия. Още от древността се смята, че гарденията се използвала за магични отвари и специални еликсири. Ароматът и е великолепен и привлекателен. Тя носи мистика и енергия в себе си. Комбинация на бяла гардения с жасмин създава приказен аромат. Толкова нежен, жизнерадостен и сладък аромат! Парфюмна вода от гардения е символ на обожаниe за жените.

Топ 5 на най-добрите флорални аромати
Гардения
Снимка: pexels

Съвети за парфюмите

Концентрация на парфюма

Има различни видове концентрация на ароматите:

Eau de Parfum

Това е най-концентрираната форма на парфюм, обикновено издържащ 4-6 часа.

Eau de Toilette

По-малко концентриран аромат от Eau de Parfum, тоалетната вода издържа 2-4 часа.

Eau de Cologne

Най-малко концентрираната форма, тя издържа 1-2 часа.

Различни поводи за носене на парфюм

Дневен

Изберете по-леки, свежи флорални аромати с цитрусови или зелени нотки.

Вечерен

Изберете по-богати, по-сложни флорални аромати с дървесни или мускусни нотки.

Специални поводи

Изберете нещо наистина уникално и запомнящо се, като аромат с редки или екзотични цветя.

Пробвайте, преди да купите

Не купувайте бутилка парфюм, без първо да го изпробвате върху кожата си. Телесната химия на всеки човек взаимодейства по различен начин с аромата, така че това, което мирише невероятно на някой друг, може да не работи за вас.

Ароматизирайте на слоеве

За по-дълготраен аромат, нанесете своя флорален парфюм с други ароматизирани продукти, като лосион за тяло или спрей за коса.

След като вече знаете кои са най-добрите флорални аромати, направете списък с любимите си парфюми и изявете вашата индивидуалност.

Заключение

От всички различни видове аромати – плодови, земни, дървесни – флоралните аромати са може би най-популярните. Те са класически и универсални аромати; без значение в кой сезон, повод или обстановка се намирате. Флорални аромати са винаги подходящи – в офиса, неделен брънч, на среща. Определено няма да сгрешите.

Тези аромати не спадат към скучните и основни аромати, с които сме свикнали. Те са една обширна категория, в която има разнообразие. някои са сладки и меки, други класически, трети са опушени и пикантни. Има безброй много варианти. Потърсете най-популярните аромати, които са високо оценени и изберете от тях. те ще се превърнат във вашия нов, характерен аромат.

Tagged , , , , ,
на горе