4 неща, които да направите, когато фазата на медения месец приключи

4 неща, които да направите, когато фазата на медения месец приключи
Любов и партньорство

4 неща, които да направите, когато фазата на медения месец приключи

Фазата на медения месец е едно от най-хубавите неща във всяка връзка, но рано или късно идва етап, в която тя приключва. Това обаче не трябва непременно да ви плаши. Има толкова положителни неща, които може да се случат в отношенията с партньора ви след края й.

infomax-logo-50-15-HW Саня Борисова вае тяло и разпуска с въздушна йога

infomax-logo-50-15-HW Емили Ратайковски на концерт на Хари Стайлс с бившата му Оливия Уайлд

Прочетете нататък за съвети, които ще ви помогнат да запазите връзката си здрава и щастлива, след като фазата на медения месец е отшумяла

Определете каква наистина е връзката ви и има ли тя потенциал

Когато фазата на пеперудите в стомаха приключи, настъпва реалността на връзката и тогава наистина можете да разберете какъв ще бъде остатъкът от живота ви с този човек.

Вашият близък вероятно се е държал добре в началото, а сега е моментът, в който започвате да виждате кой е той в действителност. Как се отнася към вас, когато не се опитва да ви впечатли? Наслаждавате ли се на времето си с него, когато седите у дома във вторник вечер, също толкова, колкото и на романтична среща?

Когато пеперудите, първоначалното физическо привличане и новостта отшумят, ще получите по-добра представа за това кой е този човек в действителност и какъв би бил съвместният ви живот. Така че фазата на реалността също не бива да ви плаши.

фазата на

Приемете недостатъците на партньора си

Фазата на реалността и приключването на медения месец е момент, в който вече осъзнавате, че другият човек не е съвършен, и което е по-важно, спирате да мислите, че имате нужда от съвършенство. Но и той ще започне да забелязва вашите недостатъци и вие ще спрете да се опитвате да ги прикривате. Например няма да се притеснявате, че той ще ви види без грим, ако не живеете заедно, или пък че отново сте закъснели за среща.

Но има нещо още по-романтично в това да покажеш недостатъците си и да бъдеш обичан заради тях, а не заради очакването, че си съвършен (намек: никой не е). Просто трябва да приемете края на фазата на медения месец. Макар да е забавно да се потапяш във фантазията и вълнението, способността да приемеш партньора си такъв, какъвто е, с всички недостатъци, е изключително важна за изграждането на трайна връзка.

фазата на

Примирете се с промените в интимния си живот

Най-честият показател, който двойките са склонни да посочват, за да определят края на фазата на медения месец, е когато интимността в леглото стане по-рядка. Това е още едно съвсем нормално явление в една дългосрочна връзка, което всички двойки преживяват в един или друг момент.

Макар че фазата на медения месец може да се появи отново след големи събития във връзката (като например преместване в ново жилище, годеж или истински меден месец), тя е фаза, която трябва да приключи рано или късно.

фазата на

Отпразнувайте новата фаза на връзката си

Ще ви дадем и още един съвет, който е много важен. Насладете се на медения месец, докато сте в него, и се опитайте да не се стресирате кога ще свърши. Няма място за излишни драми и терзания, не го забравяйте.

Краят на фазата на медения месец не означава, че това е краят на връзката ви, освен ако не осъзнаете, че сте се влюбили в този човек само заради физическото привличане и пеперудите или че той не е този, за когото сте го мислели.

В здравите взаимоотношения с взаимна грижа и уважение краят на фазата на медения месец е само началото на връзката. Когато наистина се опознаете, преминете през възходи и падения заедно и изградите повече спомени, връзката ви ще бъде по-силна.

Да, привличането и пеперудите в стомаха са наистина вълнуващи, но има и много по-хубави неща, които ви чакат. Затова фазата на медения месец трябва да приключи, за да може да започне следващият важен етап на връзката ви.

Вижте още:

Открий истинската причина защо още сънуваш бившия си

13 креативни идеи за втора среща

4 признака на платоничното приятелство

4 зодии, които винаги подозират в изневяра партньора си

4 зодии, които обожават да получават комплименти от другите

16 забавни и интимни въпроса, които да питате партньора си

4 зодии, които остават добри партньори и след появата на децата

4 зодии, които разчитат изключително много на партньора си

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе