Училище за съпруги: Няколко начина да направите мъжа си щастлив

Няколко начина да направите мъжа си щастлив
Любов и партньорство

Училище за съпруги: Няколко начина да направите мъжа си щастлив

През първите няколко месеца след сватбата младата съпруга изразходва цялата си енергия, за да се грижи за любимия си, опитвайки се да го обгради с възможно повече топлина и грижа. Тя постоянно му подготвя различни приятни изненади, опитвайки се да направи живота му възможно най-романтичен. Но след известно време, когато чувствата вече са поуталожени, а и съпругът вече е свикнал с постоянните грижи от страна на любимата, изведнъж започва да усеща, че не може без всичко това.

Вярно е, че се случва и обратното – усърдните грижи от страна на съпругата от първите дни на сватбата започват да тежат на мъжа и той просто се „задушава“. Следователно, е много важно жената да определи степента на грижа, която ще вложи, за да  угоди на съпруга й, без да го кара да пожелае да си почине от нея и нейната задушаваща любов.

Внимавайте с милите имена

Не забравяйте, че ако съпругът ви не си пада по сладките прякори, не трябва да го насилвате в това отношение, тъй като подобно отношение ще го ядосва и дразни всеки път. А с годините това ще се случва все по-често. Най-добрият стил на общуване с този такъв тип мъже е сдържаността, защото те предпочитат да виждат потвърждението на вашата любов не с думи, а чрез дела. В този смисъл е добре да му приготвяте по-често любимите ястия и да избирате практични подаръци, които ще са му от полза.  Вашият мъж също така ще оцени по достойнство една релаксираща вана, последвана от масаж, след тежкия работен ден.

Не го превръщайте в глезено дете

В случай, че съпругът ви е с поведението на дете, което изисква похвала и се обижда заради всякакви дреболии, тогава бъдете да вложите колкото се може повече нежност. Ще е нужно буквално да го обгърнете с вашата любов и търпение. Всъщност вие ще станете нещо като втора майка за него и ако се съгласите на такова нещо, ще трябва да играете по правилата на играта.

Не го задушавайте със загриженост

И в двата случая основното правило е да не позволявате на загрижеността си да задуши връзката ви. Иначе,  с течение на времето, вашият съпруг няма да успее дори да си направи едно кафе или да си намери чистото бельо. В крайна сметка не трябва да забравяте, че и двамата сте възрастни, които са в състояние да се грижат за себе си. Освен това, понякога съпругът ви трябва сам да проявява инициатива и да ви кани в ресторант или кино, да ви глези с подаръци и цветя.

Още два важни съвета как да направите съпруга си щастлив:

Ако искате съпругът ви да е щастлив, накарайте го да усети, че мнението му е много важно за вас, че слушате внимателно всичките му думи. Мъжете обичат да чувстват, че са необходими и значими за някого, затова се опитайте да се уверите, че той изпитва такива чувства възможно най-често.

Също така, един от начините да направите мъжа щастлив е да направите промени в интимния си живот. Опитайте се да измислите нещо, което досега не сте опитвали с него. Не се страхувайте да експериментирате.

Tagged , , ,
на горе