Търсите нова работа от офиса – за какво трябва да внимавате

Търсите нова работа от офиса - за какво трябва да внимавате
Интересно

Търсите нова работа от офиса – за какво трябва да внимавате

Броите дните до уикенда, мразите работата си и нямате търпение да я смените с друга. Ако това описва вас, следващите редове ще са ви от полза. Докато чакат работният ден да свърши, много хора се изкушават да разгледат обявите за работа или дори да пратят CV, още докато са в офиса. Това обаче крие много опасности, затова не е препоръчително. Ако обаче го сторите, със сигурност няма да сте единствените. Ето някои неща, за които трябва да внимавате, ако си търсите работа от офиса, за да не рискувате да получите наказание или дори дисциплинарно уволнение.

Не кандидатствайте за работа от служебния си имейл адрес

Една от най-големите грешки е да кандидатствате за работа от служебния си имейл адрес. Може да ви звучи невероятно, но наистина има хора, които го правят. Синхронизирайте личния си имейл с телефона, като така само вие ще имате достъп до него и няма да изпуснете нищо важно.

Използвайте личния си компютър и телефон

Подобно и на имейлите, много е важно да използвате само личните си устройства за кандидатстване за работа, както и за съхраняване на CV и мотивационно писмо. В противен случай лесно може да бъдете хванати в крачка и да си навлечете неприятности.

Оправете настройките на социалните си мрежи

Проверете настройките си за поверителност на всички профили в социалните мрежи, особено ако ползвате някоя от тях за кандидатстване за работа, например LinkedIn. Ограничете видимостта на вашата активност, за да не вижда работодателят ви колко често актуализирате профила си и най-вече дали го правите в работно време. Колкото и да не ви е приятна настоящата работа, никога не прави добро впечатление, ако злословите по адрес на бившия си шеф, така че внимавайте и какви коментари и публикации споделяте в социалните мрежи.

Бъдете дискретни

Дори и да бъдете особено внимателни при търсенето на работа, споделянето пред неподходящите хора също може достигне до ръководителя ви и да ви навлече главоболия. Внимавайте на кои колеги разкривате намеренията си и дали изобщо да го правите, освен ако не са ви много близки.

И все пак, препоръчваме да се опитате да избягвате търсенето на работа от офиса, защото опасностите са много, а и колкото и да не ви харесват настоящите ви задължения, ви плащат именно, за да ги вършите. Ако все пак решите да го правите, използвайте обедната си почивка и близко кафе или библиотека, за да не рискувате да ви види някой.

Tagged , ,
на горе