Трябва ли да смените работата си само заради парите

Трябва ли да смените работата си само заради парите
Интересно

Трябва ли да смените работата си само заради парите

Всеки от нас би искал да изкарва добри пари на мечтаната от него работа. За съжаление обаче това невинаги се получава. В повечето случаи ни се налага да избираме дали да се занимаваме с това, за което сме мечтали още като деца, или да предпочетем по-добре платена позиция в името на това да изкарваме достатъчно, за да си позволим по-добър живот. Понякога този избор е много труден и трябва да бъде съобразен с много фактори. Какво обаче трябва да направим, когато сме изправени пред подобна дилема? Ето върху какво да помислите:

Този ход ще ви осигури ли кариерното развитие, което искате и имате нужда?

Направете крачка назад и прегледайте възможностите за развитие на вашите умения и кариера, както в настоящата ви компания, така и при този потенциален нов работодател. Макар този нов ход да ви предложи повече пари точно сега , ако все още ще вършите една и съща работа с точно същия набор от умения в продължение на няколко години, едва ли ще може да се издигнете и в бъдеще заплатата ви да продължи да расте. Ако искате да продължите да напредвате в кариерата си, трябва да можете да поддържате уменията си свежи и да сте в крак развитието на технологиите. Повишаването на познанията е от съществено значение, като трябва да знаете, че ученето през целия живот се насърчава от висшия мениджмънт и със сигурност ще ви помогне. Може да се каже, че това е по-важно от първоначалното увеличение на заплатата, така че помислете какво вашето решение би ви донесло в перспектива.

Мислите ли, че ще бъдете щастливи?

Разбира се, не можете да предскажете бъдещето и наистина няма да разберете дали ще бъдете щастливи със сигурност, без действително да напуснете работата. Но някои знаци могат да ви дадат доста добра отправна точка. Може би сте били несигурни относно потенциалния си нов шеф по време на интервюто или може би сте усещали напрегната и неприятна атмосфера, когато влизате в офиса. Надявахте ли се тайно, че няма да получите работата, но сега, когато ви я предложиха, чувствате, че трябва да я вземете, защото парите изглеждат твърде добри, за да ги откажете? Помислете добре и вземете решението, като се посъветвате с най-близките си хора.

Tagged , , , ,
на горе