5 вълшебни точки по тялото за отслабване

5 вълшебни точки по тялото за отслабване
Добра форма

5 вълшебни точки по тялото за отслабване

5 вълшебни точки по тялото за отслабване и избавление от упоритите мазнини, припомнят специалисти. Тези точки ще ви помогнат за премахване на наднорменото тегло, включително това, свързано с менопаузата, ще помогнат да се отървете от мастните натрупвания в долната част на корема! В тази статия ще научите точките, които ще ви помогнат да се отървете от наднорменото тегло и мастните натрупвания по корема.

5 вълшебни точки по тялото за отслабване

Програма за детокс: Как да намерим „златната среда“ в грижа за здравето

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Как експресно да отслабнем с доматен сок

5 вълшебни точки по тялото за отслабване

Тонизиращият метод на масажно въздействие с акупресура ви позволява да привлечете енергия към областта на тялото, която се нуждае от нейния приток или към съответния вътрешен орган. Този метод има стимулиращ, дезинхибиращ и възбуждащ ефект с намаляване на двигателната, сензорната или секреторната функция.

Тонизиращият метод се характеризира с кратко, бързо и сравнително леко дразнене, придружено от слабо болезнено усещане на мястото на точката. Хармонизиращият метод на масажно въздействие е неутрален начин на въздействие, който укрепва защитните сили на организма и подобрява циркулацията на енергия в цялото тяло или в отделни негови зони.

Въздействието върху зоната с тонизиращия метод е меко, леко и повърхностно. Може да бъде мек и слаб повърхностен натиск; кръгови движения, засягащи кожата и подкожната тъкан с лек натиск върху точката до 50 пъти в минута; меки, къси и леки линейни удари с честота 50-100 пъти в минута; леки и бързи ритмични потупвания от 100 до 200 пъти в минута, леко пощипване и разтърсване на кожата и др.

Акупресура за отслабване

Ето точките, които помагат при наднормено тегло:

1.Точката Фън Чи се намира под тилната кост на главата, 1 цун (пръст) над задната граница на растежа на косата, в ямката на външния ръб на трапецовидния мускул, където се палпира вдлъбнатина. Трябва да се третира с тонизиращия метод.

Точката Фън Чи може да се използва и при световъртеж или внезапна слабост. В този случай трябва да се повлияе и от тонизиращия метод.

  1. Точката Хъ Гу се намира в ямката между палеца и показалеца, където са първата и втората метакарпална кост на ръката. Точката трябва да се въздейства чрез тонизиращия метод. Въздействието върху точката помага и при главоболие, световъртеж, изпотяване, зъбобол, стомашни болки и др.
  2. Точката Гуан Юан се намира на средната линия на корема, 3 пръста под пъпа. Необходимо е да легнете по гръб, да натиснете точката на палеца, пръчка или химикалка с гладък заоблен край и да я завъртите в продължение на няколко минути. Силата на натиска върху точката съответства на хармонизиращия метод. Курсът на лечение продължава най-малко 25 дни.

Тази техника е ефективна в 80% от случаите, като помага да се свалят от един до пет килограма в рамките на 25 дни. Най-добри резултати са получени в случаите, когато масажът на точката е придружен от разумни диетични ограничения и упражнения.

  1. Следните допълнителни точки се използват за регулиране на мастните натрупвания в долната част на корема. Точката Ней Тин е разположена между втория и третия пръст, където са втората и третата метатарзофалангеални стави на стъпалото.
  2. Точката Дзу лин ци се намира във вдлъбнатина в средата на страничната страна на стъпалото, между четвъртия и петия пръст.

Точките трябва да бъдат засегнати чрез хармонизиращ метод, без излишен натиск и напрежение.

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе