С какво се отличават децата, родени през различните сезони

месецът на раждане на детето
Интересно

С какво се отличават децата, родени през различните сезони

Според някои проучвания, месецът на раждане на детето, влияе върху бъдещия му живот, чертите на характера, а също и определя предразположеността към определени заболявания. Разбира се, най-добрият месец на раждане не съществува, защото всеки от тях си има своите предимства и недостатъци. Но ако знаете повече за характеристиките на децата, родени през различните сезони, можете успешно да коригирате начина им живот, за да ги предпазите от заболяванията, към които са предразположени или да им помогнете да развият способностите, с които са надарени.

Децата, родени през зимата

Повечето левичари са родени през най-студените месеци – декември, януари и февруари. „Зимните деца“ често имат предразположеност към сърдечно-съдови заболявания. Според изследователи от университетите в Бристол и Единбург, рискът от проблеми със сърцето и кръвоносните съдове при тях е с 24% по-висок, отколкото при останалите деца. Също така, родените през зимата момичета е по-вероятно да страдат от висок холестерол, когато пораснат, затова родителите трябва да контролират внимателно хранителния им режим. Родените през зимата по принцип са мотивирани и много талантливи личности, които притежават завидна сила на волята. Такива хора са в състояние да работят много, те са уверени в своите действия и не се поддават на чуждо въздействие – все качества, които предполагат успех в живота.

Децата, родени през пролетта

Тези деца са предразположени към чести заболявания – най-вече настинки и алергии. Ако сте родител на „пролетно дете“, постарайте се да му осигурите чиста околна среда. Родените през пролетта малчугани се считат за малко нерешителни личности, податливи на ласкателства. Но в същото време те могат да се похвалят с много гъвкав ум, както и с факта, че обичат да се вслушват внимателно в разговорите на възрастните. Винаги имат собствено мнение, но не смеят да го изразят. Избягват споровете. Тези деца трябва да бъдат поощрени от родителите си, за да станат по-уверени и да придобият повече самочувствие. Бъдете особено любвеобилни с тях!

Децата, родени през лятото

Родените през лятото са най-големите оптимисти и късметлии – това са доказали учени от университета в Хертфордшир. Те са емоционални, чувствителни и импулсивни личности. Избухливи, но не и отмъстителни. Обичат да поемат рискове и го правят смело. Родителите на такива деца трябва да бъдат подготвени за това, че детето им винаги ще се отнася покровителствено към бездомните животни и ще защитава по-слабите си съученици.

Децата, родени през есента

„Есенните деца“ се отличават с балансиран характер, благоразумие и оптимизъм. Те са усърдни в обучението си, рядко влизат в конфликт с приятели и родители. Послушни са и в същото време големи дипломати. Доста рано започват да осъзнават стойността на парите, което впоследствие им помага да постигнат добри резултати като предприемачи.

Tagged , ,
на горе