Съвети за дълъг и щастлив брак
Любов и партньорство

Съвети за дълъг и щастлив брак

Нито един брак не е перфектен. Всяка двойка е различна и това, което е проработило за вашите баби и дядовци или за най-добрата ви приятелка и съпруга й, може да бъде пълната противоположност на това, което помага на вас и половинката ви. Всеки брак има своя собствена тайна за успех, но все пак може да следвате някои универсални съвети за силна и трайна връзка.

Имайте собствени хобита

Колкото и да обичате половинката си, понякога всеки има нужда от време само за себе си. Разбира се, това не означава да спирате да правите неща заедно, но нека всеки има и собствени хобита. Така ще запазите чувството си за независимост и свобода.

Не позволявайте децата да ви настроят един срещу друг

Винаги се подкрепяйте взаимно пред децата и им показвайте единство в решенията си за възпитанието им. Така те ще се научат да имат уважение към вас и няма да се стига до конфликти с половинката ви, ако детето слуша само единия родител.

Отделяйте си време за романтика всеки ден

Не спирайте да правите малките неща, които сте правили заедно, когато за пръв път сте започнали да се срещате, макар и ежедневието ви вече да е по-натоварено. Ако сте обичали да танцуваме, намирайте време и сега, дори и в хола. Може също заедно да сготвите любимото си ястие и да изпиете чаша вино на свещи у дома. Малко романтика никога не е излишна.

Знайте кога да спрете

Ключът към щастлив брак понякога е да знаете кога да отстъпите и да дадете на другия малко пространство. По време на спор в крайна сметка стигате до точка, в която най-хубавото е просто да си тръгнете и да успокоите страстите. В противен случай може да си кажете думи, за които после ще съжалявате.

Останете верни на себе си

Когато сте женени, лесно започвате да мислите за себе си просто като за половината от двойка. Важно е обаче да запазите индивидуалността си точно толкова, колкото и да сте сбор от уравнението. В края на краищата заради нея вашият човек ви е харесал.

Смейте се заедно, но не и един на друг

Никога не се присмивайте на половинката си, но намирайте много възможности да се смеете заедно. Не приемайте живота твърде сериозно. Предизвикателствата изглеждат много по-лесни за преодоляване, когато имате партньор, с когото да се забавлявате.

Tagged , , , ,
на горе