Зодиите, които винаги сравняват децата си с чуждите

Зодиите, които винаги сравняват децата си с чуждите
Астрология

Зодиите, които винаги сравняват децата си с чуждите

Всички сме виждали родители, които постоянно сравняват децата си с чуждите, независимо какъв е поводът. Това се корени в индивидуалния подход на всеки човек към отглеждането на малчуганите. Докато някои настояват да бъдат строги дисциплинарни, други са по-либерални. Те искат да развият силно приятелство с децата си.

Хората, за които ще говорим днес, непрекъснато сравняват децата си с другите им връстници. Същевременно те желаят техните наследници да са по-добри от останалите, което често може да е нездравословно.

Ето и от кои зодии най-често са тези хора:

Риби

Някои деца се гледат като зеницата на очите на родителите си. Но въпреки че Рибите обожават потомството си, те имат големи очаквания от тях. Много от децата им може да пораснат, чувайки за всички начини, по които са разочаровали своя родител Риби. Те постоянно ще разбират колко добре се справят другите деца на тяхната възраст. Това може да бъде токсично за тази връзка родител-дете.

Скорпион

Скорпионът е типът родител, който искате да избягвате в училището на детето си на родителска среща. Представителите на тази зодия винаги ще сравняват децата си с чуждите. Това включва резултатите от изпитите например или пък отношението на учителите. Скорпионите ще протестират, че детето им заслужава по-добро и към него има тенденциозно отношение, ако е получило слаба оценка. Те са най-силните поддръжници на децата си, но също и най-суровите им критици. Това понякога създава доста сложна връзка.

Близнаци

Близнаците имат интензивна връзка с потомството си, тъй като гледат на детето като на нов живот. Много от тях се стремят да изпълнят всичките си несбъднати детски мечти чрез наследниците си. Било то превъзходство на спортно събитие, свирене на цигулка или дори преследване на определена кариера. Те сравняват децата си със собствената си ситуация, в която са или са били като малки. Ето защо те обвиняват децата си, когато не се справят добре и не им дават право на избор за много неща.

Стрелец

Стрелецът се опитва да мотивира децата си по интригуващи начини. Той ги кара да мечтаят смело и да искат да постигнат по-големи неща. Въпреки че намерението често е благородно, средствата невинаги са оправдани. Родителите от тази зодия винаги сравняват децата си и техните усилия  с тези на съучениците им. Скорпионите постоянно изискват от наследниците си да работят по-усърдно, дори и те в действителност да го правят. Тези не толерират грешките, които децата им правят и често ги учат да се страхуват от провала, а това е много вредно.

Разбира се, всички тези изброени черти може да не се отнасят непременно верни за вас, както много пъти сме казвали. Но това е общата картина и не може да си кривим душата. Ако все пак откриете, че някое от споменатите неща, описва и вас, хубаво е да се замислите. Всяко дете е индивидуално и има свой собствен характер. Не може да очаквате от него да се вписва в някаква рамка. Насърчавайте го да бъде по-добро, но не го принуждавайте да върви по път, който не е неговият. Разбира се, понякога вие знаете кое е най-добро за него, особено докато е малко. Но хората, които сравняват децата си с другите, не им помагат, колкото и да мислят обратното.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе